Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Αντρέα Μαντά, “Αλγερίες”

Το Βιβλιοπωλείο Μονόκλ και οι Εκδόσεις Ιωλκός σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Αντρέα Μαντά, “Αλγερίες” το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, 13:00.
Με τον Αντρέα Μαντά θα συνομιλήσει η συγγραφέας Ισμήνη Καρυωτάκη.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι μουσικοί:

Τηλέμαχος Μούσας: Κιθάρα και μουσικό πριόνι
Γιώργος Κόλλιας: Ηλεκτρική κιθάρα
Γιώργος Αποστολόπουλος : Ηλεκτρική Κιθάρα

“Οι “Αλγερίες”είναι οι προσδοκίες, οι φόβοι και οι μνήμες που πρόβαλλε ο συγγραφέας στον εαυτό του την περίοδο της καραντίνας. Όλα αυτά τα οποία σκέφτηκε καθισμένος κατάχαμα, με τη ράχη στηριγμένη στον τοίχο. Είναι το παρελθόν του μπροστά του.
Γράφτηκαν σχεδόν μέσα σε δύο μέρες.
Οι Αλγερίες, είναι όλη αυτή η προσπάθειά στο να φτάσει στα άκρα την παρουσία του εαυτού του στον εαυτό του. Να τη συγκρατήσει μπροστά σε όλες τις όψεις της ζωής του, ακόμα και με το τίμημα της μοναξιάς. Για να μπορέσει να ζήσει – πιο καθαρά – τις μακριές νύχτες στους δρόμους, στα τρένα, στα τραμ, στο μετρό, στα λεωφορεία, στα αεροδρόμια, όπου οι άνθρωποι μιλούν μεταξύ τους και ετοιμάζονται να ζήσουν ενώπιος ενωπίω.
Οι Αλγερίες είναι έντεκα επιστολές με λοξή ποιητική ματιά, οι οποίες πλαισιώνονται από είκοσι δύο φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες είναι η οπτική γωνία και οι επιστολές, το πεδίο λειτουργίας της αναζήτησης ενός πόθου και οι παραλλαγές του ίδιου θέματος.
Οι Αλγερίες έγιναν το δικό του άλεφ, η σχεδόν μυστική φράση που χρωμάτισε τη ματιά του, η οποία ήταν το <<για πάντα όσο κρατήσει>>.