Νέα κυκλοφορία από τις Εκδόσεις Κείμενα | Lucy Fricke – Κόρες

Τόσο κωμικό και τόσο υπέροχα τραγικό που ξεσπάς
σε γέλια και κλάματα ταυτόχρονα – der Spiegel

ΒΑΥΑΡΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΥ 2018

Με κοφτερό χιούμορ και τέλεια ισορροπία μεταξύ ελαφρότητας και βαθύνοιας η Lucy Fricke μιλάει στο τέταρτο μυθιστόρημά της για τον αποχωρισμό, την αγάπη, την αίσθηση να μεγαλώνεις χωρίς πατέρα, την ασθένεια, την τρυφερότητα.

Η Μάρθα και η Μπέτυ, φίλες από το Βερολίνο, ξεκινούν για ένα ταξίδι στην Ελβετία. Μαζί τους στο πίσω κάθισμα ένας ανατρεπτικός πατέρας που φαινομενικά έχει βαρεθεί τη ζωή. Αλλά η ζωή δεν αποτινάζεται έτσι απλά. Κάποιες φορές πρέπει να συνεχίσεις το ταξίδι στην Ιταλία, στην Ελλάδα, όλο και πιο βαθιά στις αβύσσους της ιστορίας σου.

Οι Κόρες είναι ένα εξαίσιο road movie σε μορφή βιβλίου, ένα ιλιγγιώδες και συναρπαστικό μυθιστόρημα, αλλόκοτο και συνάμα βαθυστόχαστο.

Η Lucy Fricke γεννήθηκε στο Αμβούργο το 1974. Σπούδασε στο Γερμανικό Ινστιτούτο Λογοτεχνίας στη Λειψία και υπήρξε υπότροφος της Γερμανικής Ακαδημίας στη Ρώμη και του Art Omi (πρώην Ledig House) στη Νέα Υόρκη. Οι Κόρες είναι το τέταρτο βιβλίο της, για το οποίο τιμήθηκε με το Βαυαρικό Βραβείο Βιβλίου το 2018. Από το 2010 διοργανώνει το HAM.LIT, το πρώτο Φεστιβάλ Λογοτεχνίας και Μουσικής Νέων. Ζει στο Βερολίνο.

  • σελ.304
  • διαστάσεις: 13 x 20 cm
  • τιμή με ΦΠΑ: 15,90 ευρώ
  • ISBN: 978-618-5642-11-2