Εκδόσεις Πλήθος | Naomi Fontaine, Kuessipan. Είναι η σειρά σου | Νέα κυκλοφορία

Οι εκδόσεις Πλήθος σας παρουσιάζουν το δεύτερο λογοτεχνικό τους βιβλίο, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε. Πρόκειται για το Kuessipan. Είναι η σειρά σου της, την ποιητική νουβέλα της Ναομί Φονταίν, μιας από τις σημαντικότερες νέες λογοτεχνικές φωνές των Ιννού του Καναδά. Το βιβλίο αποτυπώνει τη σημερινή ζωή των Πρώτων Εθνών του Καναδά με τρόπο ειλικρινή και ποιητικό.

***

Οι μικρές αλλά ανθεκτικές κοινότητες των Ιννού του βορειοανατολικού Κεμπέκ ξετυλίγονται με τρόπο ποιητικό και σπαρακτικό. Ο κόσμος των νομάδων, των κυνηγών και των ψαράδων, η άρρηκτη σύνδεση με το φυσικό περιβάλλον και ο δρόμος της παράδοσης που δελεάζει και τρομοκρατεί∙ η σκληρή πραγματικότητα της επαφής με τους Λευκούς, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, οι μανάδες και τα παιδιά.

Μια στοχαστική και πεισματικά αξιοπρεπής αποτύπωση της ζωής των Πρώτων Εθνών του Καναδά από μια σημαντική νέα φωνή της λογοτεχνίας των Ιννού. 

Μετάφραση: Πατρίσια Μπόνου

128σελ.

11 ευρώ

ISBN: 978-618-85709-3-1

***

Η Ναομί Φονταίν (Naomi Fontaine) γεννήθηκε στο Uashat, προστατευόμενη οικιστική περιοχή των Ιννού στον Καναδά, το 1987. Το 2011 εκδίδεται το πρώτο μυθιστόρημα της, Kuessipan, κι ακολουθούν τα Manikanetish και Shuni∙ όλα από τις εκδόσεις Mémoire d’encrier. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Laval και διδάσκει γαλλικά στους νέους της κοινότητας Uashat. Θεωρείται από τις σημαντικότερες φωνές της λογοτεχνίας των Πρώτων Εθνών. Το 2019 γυρίστηκε από την Myriam Verreault κινηματογραφική ταινία με τίτλο Kuessipan, που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα και παρουσιάστηκε στο Toronto International Film Festival.