Comicdom CON Athens 2022 | 15, 16 & 17 Απριλίου 2022

16η χρονιά για τη μεγάλη γιορτή των comics!

Τo Comicdom CΟΝ Athens, το μακροβιότερο διεθνές Φεστιβάλ comics της Αθήνας, ανοίγει τις πύλες του στις 15, 16 & 17 Απριλίου 2022, για τη 16η διοργάνωσή του. Το Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται και φέτος στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και την Πλατεία Κλαυθμώνος, παρουσιάζει πλήθος εκδηλώσεων, με το κέντρο της Αθήνας να φιλοξενεί ένα ανεπανάληπτο τριήμερο!

 Η είσοδος στο Comicdom Con Athens είναι -όπως πάντα- ελεύθερη, με την πληρότητα και τους υγειονομικούς κανόνες που ορίζουν οι ισχύουσες οδηγίες.

  • Στην Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζονται οι εκθέσεις του Comicdom CON Athens, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται panels, workshops, προβολές και events, όπως η Απονομή των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς και ο Διαγωνισμός Comicdom Cosplay

Η έναρξη του Comicdom CON Athens 2022, θα γίνει το βράδυ της Πέμπτης, 14 Απριλίου στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, με την Τελετή Απονομής των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς.

Η φετινή κεντρική διεθνής έκθεση, «Ο Θρύλος της Wonder Woman», γιορτάζει τα 80 χρόνια από την πρώτη εμφάνισητης εμβληματικής αμαζόνας της DC Comics και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Cartoon Art Museumτου Σαν Φρανσίσκο. 80 χρόνια τώρα, η Wonder Woman είναι αναμφισβήτητα η πιο αναγνωρίσιμη υπερηρωίδα, αποτελώντας πηγή έμπνευσης, χειραφέτησης και ενδυνάμωσης για εκατομμύρια γυναίκες ανά τον κόσμο. Η έκθεση περιλαμβάνει πρωτότυπες σελίδες και εικονογραφήσεις πολλών από τους πλέον εξέχοντες καλλιτέχνες της Wonder Woman που απέδωσαν τις περιπέτειές της κατά την πλούσια ιστορία της, αλλά και αντικείμενα και τεύχη comics.

Το αφιέρωμα στην αρχετυπική ηρωίδα πλαισιώνουν η παρουσίαση του Andrew Farago, επιμελητή του Cartoon Art Museum, η πρώτη πανελλαδική προβολή του ντοκιμαντέρ WONDER WOMEN – THE UNTOLD STORY OF AMERICAN SUPERHEROINES, το παιδικό πρόγραμμα Wonder Woman & Wonder Girl και το live sketch event, 80 Χρόνια Wonder Woman, όπου εικονογράφοι σχεδιάζουν τις δικές τους εκδοχές της αγαπημένης ηρωίδας, ζωντανά για το κοινό.

Στη δεύτερη διεθνή έκθεση του Φεστιβάλ «Οι Ιστορίες μας, μας Έφεραν Εδώ», έντεκα μετανάστες και πρόσφυγες από το Τσαντ, τη Γουατεμάλα, τη Τζαμάικα, το Καζακστάν, τη Λιβερία, το Μεξικό, τη Μιανμάρ, το Πακιστάν, τις Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και την Υεμένη που ζουν σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες αναδεικνύουν μέσα από δέκα ιστορίες, περίπλοκα και δύσκολαζητήματα φυλής, θρησκείας, τάξης, εκπαιδευτικής ανισότητας, συστηματικής εκτόπισης και διακρίσεων, ψυχικής υγείας, αναπηρίας και ακτιβισμού.

Παράλληλα, στην έκθεση “The Window Comics Project” καλλιτέχνες comics απ’ όλη την Ευρώπη, σχεδιάζουν σε μία σελίδα, τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον τους.

Μεταξύ των διεθνών προσκεκλημένων της φετινής διοργάνωσης είναι ο Κροάτης Esad Ribić σχεδιαστής σε τίτλους κυρίως της Marvel Comics, όπως LOKI, SILVER SURFER: REQUIEM, στο εμβληματικό event SECRET WARS και τη σειρά ETERNALS.

Τιμώμενος Έλληνας καλλιτέχνης του φετινού Φεστιβάλ είναι ο Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης ο οποίος επιμελήθηκε το εικαστικό της φετινής διοργάνωσης

  • Στην Πλατεία Κλαυθμώνος, καταστήματα comics, εκδοτικές και περισσότεροι από 100 δημιουργοί comics, το σύνολο σχεδόν της ελληνικής σκηνής, βρίσκονται ξανά στην ασφάλεια του υπαίθριου χώρου, με merchandise και, φυσικά, πολυαναμενόμενες νέες (αλλά και παλαιότερες) δημιουργίες και εκδόσεις.
  • Τέλος, σε συνεργασία με το Ψηφιακό Μουσείο Comics (comicsmuseum.gr), τον online πολυχώρο για την 9η Τέχνη, φιλοξενούνται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, τρεις διαδικτυακές εκθέσεις:
  • Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κόμικς: Τα έργα από τις εμβληματικές εκθέσεις
    του Α΄ Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κόμικς – «Νύχτα» (1994) και του Β΄ Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κόμικς – «Μόνο τα Νεκρά Ψάρια Πάνε με το Ρεύμα» (2012) μαζί με τα έργα που επιλέχθηκαν από τον ομώνυμο διαγωνισμό σκίτσου παρουσιάζονται συγκεντρωμένα για πρώτη φορά.
  • Αναδρομική έκθεση του τιμώμενου καλλιτέχνη, Κωνσταντίνου Σκλαβενίτη, με περισσότερα από 40 έργα του.
  • Μια Μέρα με τον Καλύτερό μου Φίλο: Έκθεση των έργων που διακρίθηκαν στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό comics που διοργανώθηκε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, την Athens Comics Library και το Ψηφιακό Μουσείο Comics με αφορμή τη σειρά comics ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΑΙ ΑΛΕΠΟΥ.

Το Comicdom CΟΝ Athens 2022 διοργανώνουν η Comicdom Press και η Ελληνοαμερικανική Ένωση. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων.

Πλήρες πρόγραμμα και συνεχείς ενημερώσεις, στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ
comicdom-con.gr και το αντίστοιχοFacebook Event

Comicdom CΟΝ Athens 2022

Διοργάνωση
Comicdom Press & Ελληνοαμερικανική Ένωση

Πότε
Παρασκευή 15, Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Απριλίου, 11:00 – 21:30

Πού
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Αθήνα
Πλατεία Κλαυθμώνος (είσοδος από Σταδίου), Αθήνα

Πώς
Ελληνοαμερικανική Ένωση:
Με χρήση μη ιατρικής μάσκας και με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για τους ενήλικες ή δήλωση self-test από γονέα ή κηδεμόνα για τους ανήλικους. Περιορισμένος αριθμός επισκεπτών και τήρηση αποστάσεων για την αποφυγή συγχρωτισμού.
Πλατεία Κλαυθμώνος:
Σύσταση για χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Πόσο
Είσοδος ελεύθερη