Παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου των Barack Obama και Bruce Springsteen, με τίτλο «Renegades». Ασυμβίβαστοι. Γεννημένοι στην Αμερική.

Τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Athens Bookstore Publications  διοργανώνουν παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου των Barack Obama και Bruce Springsteen, με τίτλο «Renegades». Ασυμβίβαστοι. Γεννημένοι στην Αμερική. Μια σειρά προσωπικών τους συζητήσεων οι οποίες ηχογραφήθηκαν αρχικά ως podcast και τώρα αποτυπώνονται στο χαρτί.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

Νίκος Πορτοκάλογλου, τραγουδοποιός

Σταύρος Θεοδωράκης, δημοσιογράφος

Αθηναΐς Νέγκα, δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός

Γιώργος Μουχταρίδης, δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Η είσοδος στο χώρο εκδηλώσεων (Cafe IANOS) επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (έως 3 μήνες) και έλεγχο ταυτοπροσωπίας .

Μέγιστος αριθμός θεατών: 85 άτομα. 

Λίγα Λόγια για το βιβλίο

Τι κοινό μπορεί να έχουν ένας πρώην Αμερικανός πρόεδρος και ένας ροκ σταρ; Πώς μπορούν οι τραυματικές αναμνήσεις της παιδικής τους ηλικίας να τους φέρουν κοντά; Πόσο έμοιαζαν οι νεανικοί εφιάλτες τους και πώς κατάφεραν να απαλλαγούν απ’ αυτούς; Είναι δυνατόν να βγει κανείς καλύτερος μέσα από μια επίπονη συναισθηματικά κατάσταση, να ξορκίσει τους προσωπικούς του δαίμονες και να διαπρέψει; Και εν τέλει πόσο σημαντικό είναι να μοιράζεσαι με τους άλλους όσα σε πόνεσαν και σημάδεψαν ανεξίτηλα τη ζωή σου; Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, και μάλιστα εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, δίνουν ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μπρους Σπρίνγκστιν μέσα από μια σειρά προσωπικών τους συζητήσεων οι οποίες ηχογραφήθηκαν αρχικά ως podcast και τώρα αποτυπώνονται στο χαρτί. Το «Renegades: Born in the USA by Barack Obama and Bruce Springsteen» είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα κοινό βιβλίο. Αποτελεί μια συγκλονιστική εξομολόγηση δύο σημαντικών αλλά διαφορετικών προσωπικοτήτων και μια βαθιά ψυχαναλυτική λεκτική επικοινωνία ανάμεσα σε δύο φίλους που, με τον τρόπο του ο καθένας, έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στην πρόσφατη ιστορία της χώρας τους. Πάνω και πέρα απ’ όλα όμως είναι δύο άνδρες, δύο Αμερικανοί πολίτες που κουβαλούν τα ψυχολογικά βάρη τού όχι και τόσο εύκολου παρελθόντος τους και ανησυχούν για το αβέβαιο μέλλον της πατρίδας τους. Η απόδοση των στίχων  έχει γίνει από τον Νίκο Πορτοκάλογλου.

Link βιβλίου: https://bit.ly/3F2ifgK

Link Εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/barack-Obama-Bruce-Springsteen-Renegades-Athens-Bookstore-Publications-20-12/

Μπορείτε να δείτε όλες τις εκδηλώσεις του ΙΑΝΟΥ στο Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured