Θεατρική παράσταση «Το όνομά μου είναι Τζαίημς Ντην»

Ο Επιστημονικός Σύλλογος «Ένωση Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων» παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Το όνομά μου είναι Τζαίημς Ντην» του συγγραφέα και ποιητή Γιώργου Χρονά, την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017, στις 20:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).
Έμπνευση για το θεατρικό έργο «Το όνομά μου είναι Τζαίημς Ντην», που επίσης σκηνοθετεί, υπήρξε για τον Γιώργο Χρονά η ζωή του γνωστού ηθοποιού, ινδάλματος της δεκαετίας του 1950. Στην παράσταση που παρουσιάζεται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση τους ρόλους, εκτός από τον Γιώργο Χρονά, ερμηνεύουν επίσης οι ηθοποιοί Αγησίλαος Σιούνας, στο ρόλο του Τζαίημς Ντην και Δανάη Δημητροπούλου, στους ρόλους της Άννα Μαρία Πιεράντζελι και της Έρθα Κιτ. Συμμετέχουν: Έβελυν Σιούπη (σκηνικά και κουστούμια), Χρήστος Δήμας (βίντεο) Κωνσταντίνος Μπούρας (βοηθός σκηνοθέτη).
Ο Τζαίημς Ντην γεννήθηκε το 1931 και, μετά τον θάνατο της μητέρας του, μεγάλωσε με τους θείους του μακριά από πόλεις. Μετά το σχολείο, μετακόμισε στο Λος Άντζελες και παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου στο Πανεπιστήμιο. Ακολούθησε η Νέα Υόρκη όπου πήρε κάποιους μικρούς ρόλους και παρακολούθησε μαθήματα στο Actor’s Studio. Το 1953, ξεχώρισε για την ερμηνεία του στην θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος “The immoralist” και άνοιξε ο δρόμος για τον κινηματογράφο. Ακολούθησε ο μοιραίος ερωτάς του με την Άννα Μαρία Πιεράντζελι και ο θάνατός του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Πρωταγωνίστησε σε τρεις ταινίες. Τις δύο από αυτές, τις «Επαναστάτης χωρίς αιτία» και «Ο γίγας», δεν πρόλαβε να τις δει. Στην πρώτη του ταινία «Ανατολικά της Εδέμ» του Ηλία Καζάν απουσίαζε από την πρεμιέρα στην οποία είχαν παραστεί η Μάρλεν Ντήτριχ και η Μαίριλιν Μονρόε.Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017, 20:00

Συμμετέχουν: Αγησίλαος Σιούνας, Δανάη Δημητροπούλου, Γιώργος Χρονάς

Eίσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες & κρατήσεις θέσεων: 210 3680042 (10:00-16:00)