Εκδόσεις Πλήθος | David Foster Wallace – Ο Ρότζερ Φέντερερ ως θρησκευτική εμπειρία | Νέα κυκλοφορία

David Foster Wallace, Ο Ρότζερ Φέντερερ ως θρησκευτική εμπειρία. 5 κείμενα για το τένις

Οι εκδόσεις Πλήθος σάς παρουσιάζουν τα φημισμένα δοκίμια του David Foster Wallace για το τένις, τα οποία κυκλοφορούν τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, με τίτλο Ο Ρότζερ Φέντερερ ως θρησκευτική εμπειρία. 5 κείμενα για το τένις σε μετάφραση του Κώστα Καλτσά. Από τους σημαντικότερους λογοτέχνες και δοκιμιογράφους του 20ού αιώνα, εδώ καταπιάνεται με το σπορ που περισσότερο αγαπούσε. Πέραν της αναμφισβήτητης αξίας των γραπτών του Wallace, την έκδοση καθιστούν διπλά επίκαιρη η πρόσφατη απόσυρση του Ρότζερ Φέντερερ από την ενεργό δράση αλλά και η σημαντική άνοδος που σημειώνει τα τελευταία χρόνια το τένις στην Ελλάδα.

***

Τα θρυλικά δοκίμια του David Foster Wallace για το τένις συνδυάζουν μοναδικά τη γνώση του ερασιτέχνη αθλητή και τον ενθουσιασμό του παθιασμένου φιλάθλου. Ο Wallace χρωματίζει λογοτεχνικά κι εμβαθύνει πάνω στη σχέση μας με τον αθλητισμό, τα ινδάλματα που μας γοητεύουν, την ιδέα της σωματικότητας∙ υμνεί την ιδιοφυΐα του Ρότζερ Φέντερερ, ανατέμνει χειρουργικά την αυτοβιογραφία της Τρέισι Όστιν, στοχάζεται πάνω στη δεξιοτεχνία του Μάικλ Τζόις, ενός τενίστα στα πρόθυρα της δόξας, περιγράφει την επέλαση του εμπορεύματος στο πλαίσιο του Αμερικανικού Όπεν και θυμάται τη δική του «σχεδόν σπουδαία» καριέρα ως έφηβου τενίστα.

 

Μετάφραση: Κώστας Καλτσάς

232 σελ.

14 ευρώ

ISBN: 978-618-85709-4-8 

***

Ο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας (David Foster Wallace, 1962-2008) γεννήθηκε στην Ίθακα της Νέας Υόρκης και μεγάλωσε στο Ιλινόι. Σπούδασε αγγλικά και φιλοσοφία στο Κολέγιο Άμχερστ και δημιουργική γραφή στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Καταπιάστηκε εξίσου με τη λογοτεχνία και τη δοκιμιακή σκέψη και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους αμερικανούς συγγραφείς. Κυκλοφορούν στα ελληνικά: Σύντομες συνεντεύξεις με απαίσιους άντρες (Κριτική), Ο χλωμός βασιλιάς (Κέδρος), Η σκούπα και το σύστημα (Κριτική), Αυτό εδώ είναι νερό (Κριτική), Αμερικανική λήθη (Κέδρος), Κορίτσι με παράξενα μαλλιά (Τραυλός).