Νέα κυκλοφορία από τις Εκδόσεις Κείμενα | Νίκος Κουρμουλής: Άπνοια

Σε μια μητρόπολη του κοντινού μέλλοντος όπου το φαινόμενο της άπνοιας κυριαρχεί, οι πρωταγωνιστές των διηγημάτων ψάχνουν να εντοπίσουν τις χαμένες ψηφίδες του εαυτού τους, ενώ ο κόσμος γύρω αλλάζει ραγδαία.

 

Στη μητρόπολη του άμεσου μέλλοντος, που θα μπορούσε να είναι η Αθήνα, οι δρόμοι δεν έχουν όνομα. Η παρατεταμένη άπνοια κυριαρχεί. Οκτώ καθημερινοί χαρακτήρες προσπαθούν να βρουν κομμάτια του εαυτού τους που αγνοούνται. Ένα αιφνίδιο γεγονός, μια παράλειψη ή μια αλλαγή στη ρουτίνα τους, ανατρέπουν τα πάντα και δίνουν το έναυσμα για να ανακαλύψουν μέσα στη θάλασσα των απωλειών τους κάτι που τους περιέχει. Μία σολίστ, ένας σεκιούριτι, ένας βουλευτής, ένας συλλέκτης, μία ταμίας, μία μάνατζερ, ένας διαχειριστής πολυκατοικίας και μία χάκερ, συνθέτουν ένα υπαρξιακό παζλ με σκοπό να βρεθούν πιο κοντά στο άγνωστο είναι τους.

Μια συλλογή διηγημάτων που ρίχνει φως στις διαφορετικές όψεις της ψυχικής μας διάστασης. Ιστορίες που μιλούν για την εσωτερική εξορία, την απογύμνωση, την αμνησία, την καταγωγή, τον έρωτα, τη μνήμη, τις εκδοχές μας. Σ’ έναν σύγχρονο κόσμο όπου όλα είναι ρευστά, οι πρωταγωνιστές των διηγημάτων απαιτούν να αντικρίσουν την αλήθεια τους όσο σκληρή κι αν είναι.

 

Ο Νίκος Κουρμουλής γεννήθηκε στον Πειραιά το 1972. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, με ειδίκευση στην παραβατικότητα ανηλίκων. Κατόπιν, σπούδασε κινηματογράφο και σενάριο στη σχολή Σταυράκου. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως πολιτιστικός συντάκτης και ως ραδιοφωνικός παραγωγός. Η συλλογή διηγημάτων Άπνοια είναι η πρώτη του μυθοπλαστική απόπειρα.

Άπνοια
σελ. 224
διαστάσεις: 13 x 20 cm
τιμή με ΦΠΑ: 14,84 ευρώ
ISBN: 978-618-5642-06-8