Bloody Marion

[…Το να καταστρέφεις το όνειρο ενός κοριτσιού, το να πειράζεις την ομορφιά του,  είναι σαν να σκίζεις την τελευταία παρτιτούρα ενός τραγουδιού. Ο κόσμος θα γίνει φτωχότερος. Ας πούμε, πώς θα μπορούσε να αντέξει αυτό εδώ το πεδίο της βολής αν η Μαριάνθη έπεφτε νεκρή ή αν σώνονταν, λέω αν, οι καλοί μας άνεμοι. Φανταστείτε…]

Ο γάτος μου ο Έντλερ, μεγάλωσε πολύ. Θέλω να πω, όχι στην ηλικία, μα στο δέμας.  

Ο γάτος μου ο Έντλερ έγινε σωστό θηρίο. Τώρα κοιμάται με τις ώρες πάνω στην σκακιέρα της κουζίνας. 

Έι Έντλερ τι θα ΄λεγες να παίξουμε μια στάλα; Δεν βαριέσαι Έντλερ, το παιχνίδι δεν λέει και πολλά πράγματα.

Ο άνδρας μου κοκάλωσε στην θέση του, εκεί στα βάθη της κουζίνας. Στο πλάι του μια παλιά τέμπερα όλο του κάνει ερωτήσεις. 

Ποια είναι τα βασικά χρώματα, ποια είναι τα βασικά χρώματα ρωτά μα κανείς πια δεν θυμάται τέτοια πράγματα. Ο άνδρας μου κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή να ανοίξει την πόρτα και να χαθεί. 

Είμαι σχεδόν ένα δέντρο και ο Έντλερ ανασαίνει ένα όνειρο ασθματικό. Τι που  είμαι γυμνή, τι και αν καπνίζω με στυλ την άφιλτρη την νύχτα, όλα αυτά τίποτε δεν σημαίνουν για τον άνδρα μου.

Αν το συλλογιστώ λίγο ακόμη θα τρελαθώ. Και ίσως κάνω ένα λάθος τρομερό, ίσως πω το μεγάλο το ναι. Όλα θα εξαρτηθούν από την στάση του ανδρός μου. Εγώ από την πλευρά μου οφείλω να προσέχω την σιλουέτα μου, να ποζάρω αισθαντική από το βάθος του μπουντουάρ μου, εγώ από την πλευρά μου οφείλω να θυμάμαι το όνομά μου για τις κρίσιμες και επίσημες στιγμές. Σε όλες τις άλλες περιστάσεις οφείλω να υπακούσω σε κάτι μελιστάλαχτα αγάπη μου, φως μου και τα λοιπά. Δεν λέω με τιμά ετούτη η διακόσμηση μα κάθε τόσο με πιάνει το παράπονο που αν ποτέ ονειρευτώ πως διασκεδάζω σε μια σουίτα ρετιρέ κάποιος θα χαλάσει το όνειρό μου. 

Όπως και να΄χει τώρα τελευταία δεν διαβάζω καθόλου τις ιστορίες του Αβά Πραιβώ και στήνω κάθε πρωί, με την πρόφαση πως καθαρίζω, στήνω τα χαρακώματα του σαλονιού για όταν θα΄χει πάρει πια την τελική του απόφαση ο άνδρας μου. Ο άνδρας μου. Μέχρι τότε θα έχω μεγαλώσει τόσο πολύ και θα έχω διδαχθεί όλες τις τακτικές αυτού εδώ του παιχνιδιού, που είναι άσχημο Έντλερ, δίχως ενδιαφέρον. Για αυτό κοιμήσου Έντλερ, εγώ θα σε προσέχω που θα μεγαλώνεις, τρυφερέ, αρπακτικέ μου Έντλερ.

Α.Θ