Φωτογραφικά Ζεύγη 2022 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

πύρος Πολυτάρχου

H Ελληνοαμερικανική Ένωσησε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο» παρουσιάζουν την ενδέκατη έκθεση της ετήσιας σειράς «Φωτογραφικά Ζεύγη». Στη σειρά, που διευθύνει ο θεωρητικός της φωτογραφίας και ιδρυτής του «Φωτογραφικού Κύκλου», Πλάτων Ριβέλλης, παρουσιάζεται η δουλειά δύο φωτογράφων και μελών του σωματείου «Φωτογραφικός Κύκλος», των οποίων οι δρόμοι της ζωής ή της φωτογραφίας συναντώνται.

Φέτος, παρουσιάζονταιφωτογραφίες του Σπύρου Πολυτάρχου και του Γιάννη Ζήση. Την επιμέλεια της συγκεκριμένης έκθεσης έχει ο φωτογράφος Πάνος Ροζάκης.

Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 στις 19:00, στην Γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
Η έκθεση διαρκεί μέχρι και τις 9 Φεβρουαρίου 2022.

Γιάννης Ζήσης

Ο επιμελητής της έκθεσης σχολιάζει σχετικά με το έργο των δύο φωτογράφων:  Η «ποιητική» φωτογραφία  μοιάζει με το παιδικό παιχνίδι. Προκύπτει όταν ο δημιουργός είναι συγκεντρωμένος και ανέμελος· όταν είναι απόλυτα παρών και ταυτόχρονα ξεχνάει τον εαυτό του. «Χτίζοντας» το δικό του «παραμύθι» στ’ αλήθεια και στα σοβαρά. Χωρίς πεποίθηση και επίγνωση· με πίστη και με τόλμη.                       

Περισσότερα στοιχεία για τους φωτογράφους στο συνημμένο αρχείο.

 Για περισσότερες εικόνες υψηλής ανάλυσης παρακαλούμε δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο | For High Resolution photos, please visit the following link:  https://we.tl/t-egKQN6BUan

 For information about this exhibition in English, please visit the following link: https://www.hau.gr/en-us/culture/events/2022/photographic-pairs-2022

Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022, 19:00
Γκαλερί Κέννεντυ Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα

Διάρκεια έκθεσης: 17 Ιανουαρίου – 9 Φεβρουαρίου 2022

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 20:00, Σάββατο: 10:00 – 14:00
Κυριακή κλειστά

Είσοδος: Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
2103680052 | www.hau.gr/culture | culture@hau.gr