Αυτο-γοητευμένοι: 7 μικρές ιστορίες γοητείας και απο-γοήτευσης//χαϊκού : Μαρίας Παπατζέλου & φωτογραφίες: Villy Calliga @Frame me

[Ο μύθος της γοητείας: μονίμως αυτο-γοητευμένοι, σε ένα εναλλασσόμενο παιχνίδι γοητείας και απο-γοήτευσης]

 

άνθος και εγώ
-άνοιξη που κρύφτηκες;
σε χείλη δειλά

 

βαριέμαι, μου λες,
-ω, κοίτα είν’ ωραία,
ολόιδια μοιάζουν!

 

 

τι σου φόρεσαν;
κρυφά περιμένοντας
ακούς τη χαρά

 

για όλα ρωτάς
σαν νύχτωσε κούρνιασες,
κι’ έγινες βροχή

 

 

διπλώνεις στα δυό,
τον χρόνο αγκαλιάζεις
-τι μένει να δω;

 

 

δεν ήμουν δέντρο
ούτε πατρίδα είμαι
στενός ουρανός

 

 

κι’ όταν μου φεύγεις
σε κρατάω στο στόμα
δίχως να στο πω

 

 


Η Villy Calliga εχει σπουδάσει Οικονομικά, Μάρκετινγκ, Σχεδιασμό Εντύπου και Φωτογραφία τα οποία ασκεί επαγγελματικά. Έχει εργαστεί ως επικοινωνιολόγος στον πολιτικό χώρο και σε εταιρίες δημοσίων σχέσεων, έχει διοργανώσει και επιμεληθεί κύκλους εκθέσεων για νέους εικαστικούς και φωτογράφους στην Αθήνα και συνεργάζεται με εφημερίδες και περιοδικά ως δημοσιογράφος- αρθρογράφος. Διατηρεί τη στήλη ᾽᾽Προτζέκτορας᾽᾽ στην εφημερίδα Athens Voice όπου παρουσιάζονται σύγχρονοι εικαστικοί, φωτογράφοι και συγγραφείς.
https://frameme4.wixsite.com/villycalliga/

 


Μαρία Παπατζέλου
Eικαστικός, απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Συνεπιμελείται ομαδικές εικαστικές δράσεις, ασχολείται με το ραδιόφωνο και τη σκηνογραφία, ενώ είναι μέλος της Εταιρείας Θεάτρου «Μαίωτρον» . Γράφει ποίηση Χαϊκού και πρόσφατα εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “Inner Connections of the Liquid Sky” 2020 στην Ιαπωνία (JAPAN CODE BOOKS) σε μετάφραση και σχόλια του Masashi Nakamura και στην Ελλάδα “Εσωτερικές συνδέσεις του υγρού ουρανού” 2021 από τις Εκδόσεις “οδός” και μολις κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία το δεύτερο βιβλίο “Four Elements in Mythology” που συνεπιμελήθηκε μαζί με τον κ.Μ.Νακαμούρα και το οποίο έχουν συνγράψει μαζί με διακεκριμένους αρχαιολόγους, επιστήμονες και συγγραφείς από την Ελλαδα την Ιαπωνία και την Αυστραλία. Haibun της περιλαμβάνεται στην ανθολογία Luz Del Mes Tri-Anthology (2020).
Ως εικαστικός έχει παρουσιάσει 7 ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό(Ιαπωνία/Ινδία/Αγγλία/Γαλλία).
Ζει στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.