Αργύρης Κόσκορος | Λήδα

© Σάρα Μπουαμράν

«Να σου ζήσει»! της εύχονται όλοι, μα αυτή βιάζεται να το δει, να το κρατήσει στην αγκαλιά της. Είναι ευγενικοί, δεν είπαν λέξη για την εμφάνισή τουꞏ άλλωστε τα μωρά αλλάζουν, σε λίγες μέρες θα είναι αγνώριστο και ίσως τότε βρουν κάποια κοινά με τον πατέρα ή τη μάνα να σχολιάσουν. Υποψιάζονται πως κάτι κρύβεται σ’ αυτή την απροσδιοριστία, ότι θα σπάσει το κουκούλι φανερώνοντας κάτι συγκεκριμένο. Μαντεύοντας τις σκέψεις τους, τους κάνει διακριτικά νόημα να φύγουν. Λίγο μετά, η λεχώνα το αποθέτει στα πόδια τηςꞏ το χαίρεται τώρα ως μια οικουμένη από δυνατότητες που ακόμα δεν έχει πυροδοτήσει το χάδι της.

* * *


Ο Αργύρης Κόσκορος είναι βιβλιοθηκονόμος. Γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα, μεγάλωσε στο Μαρούσι, ξεκίνησε να γράφει στη Ρόδο και ζει στη Λάρισα. Έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς κείμενά του σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.

 

Η Σάρα Μπουαμράν είναι καλλιτέχνις με καταγωγή από την Αθήνα και σήμερα ζει στη Σουηδία. Αποφοίτησε από τη Σχολή Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ το 2018 και παρακολούθησε μια χρονιά Erasmus στην École supérieure des beaux-arts de Nîmes το 2016. Έκτοτε πήρε μέρος σε διάφορες εκθέσεις, ομαδικές και προσωπικές, η τελευταία το Σεπτέμβριο του 2020 στη Σουηδία στο χώρο Vandalorum.