Νέα κυκλοφορία | Λίλλυ Ιουνίου, «Ωκεάνιο Συναίσθημα»

Η νέα ποιητική συλλογή της Λίλλυ Ιουνίου Το «Ωκεάνιο Συναίσθημα» του έρωτα ως ποιητικό υποκείμενο.Τριάντα τρία ποιήματα εξομολογητικής διάθεσης. Κυκλοφορεί από τον Όμιλο Ελκυστής/ κατηγορία Grotesque

Εισαγωγικό Σημείωμα

Η έννοια του «Ωκεάνιου συναισθήματος» υπήρξε πηγή μελετών από ερευνητές της φιλοσοφίας, της ψυχανάλυσης και της ανθρωπολογίας. Ο Γάλλος συγγραφέας Romain Rolland ήταν ο πρώτος που αποκάλεσε «ωκεάνιο συναίσθημα» το συναίσθημα απεραντοσύνης και πληρότητας που αισθάνεται κάποιος όταν συντονιστεί, εναρμονιστεί και ταυτιστεί με τον εξωτερικό κόσμο. Το συναίσθημα αυτό παρομοιάζεται συχνά με ένα κύμα που μας γεμίζει με ευφορία. Πρόκειται για μία αίσθηση γαλήνης, ηρεμίας, αγαλλίασης. Ο χρόνος και ο χώρος υποχωρούν και τα όρια μεταξύ της περατότητας της ανθρώπινης ύπαρξης και της απεραντοσύνης του σύμπαντος γίνονται δυσδιάκριτα. Ίσως κανείς το βιώνει όταν ερωτευτεί έναν άνθρωπο ή μια ιδέα, ίσως λίγο πριν γεννηθεί ή λίγο πριν πεθάνει ή όταν βρει την θέση του στον κόσμο, όταν βλέπει ομορφιά, όταν συμφιλιωθεί με τη φύση μέσα και έξω του.

Για εμένα είναι ό,τι πιο κοντινό στην ευτυχία.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Παιδί του Ιουνίου, κυριολεκτικά και όσο μεταφορικά μπορεί να σταθεί. Διδάσκω ξένες γλώσσες και προσπαθώ να διδάσκομαι συνεχώς ό,τι μπορώ από όλους τους ανθρώπους και τις καταστάσεις .Αισθάνομαι πιο κοντά σε εμένα όταν ασχολούμαι με το θέατρο, τον χορό, την μουσική και τον κινηματογράφο . Αγαπώ την τέχνη και τα γράμματα σε όλες τις μορφές τους . Ζω με διάθεση για ποιητική απόδοση των πάντων. Καταθέτω κομμάτια του εαυτού μου μέσα από τα ποιήματά μου. Πιστεύω στην αγάπη, την ευγένεια, την συμπόνια και την δεκτικότητα. Επιθυμώ εξέλιξη, αρμονία και ειρήνη γύρω μου και μέσα μου.