Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης | Ημερολόγιο Εγκλεισμού #14

Το Φυλάκιο της Μονάδας Entertainment

Αγαπημένοι μου Γονείς,

Σας γράφω από τα χαρακώματα της Φωκίωνος Νέγρη, από την Ειδική Μονάδα Entertainment όπου με έχουν αποσπάσει από τις αρχές Απριλίου. Δίνουμε γενναίες μάχες με τον εχθρό. Ο εχθρός είναι ύπουλος, αλλά εμείς είμαστε πανούργοι. Ο εχθρός κάνει βρόμικο πόλεμο, αλλά εμείς είμαστε ακόμα πιο βρόμικοι και ξέρουμε να χτυπάμε κάτω από τη ζώνη ασύστολα. Ο εχθρός είναι σάικο, αλλά εμείς εἰμαστε σαϊκεδέλικς, και θα τον κατατροπώσουμε τον εχθρό αν δεν μας συντρίψει. Ο Field Commander Andrew Mad είναι όνομα και πράμα, και μάλιστα, εκτιμώντας τις ποσότητες Diplomatico που καταναλώνω ασμένως με τοποθέτησε στο ΚΨΜ και μου ανέθεσε να ετοιμάζω τα πρωινά κοκτέιλ γι᾽ αυτόν και τον Επιτελάρχη Dr Baba, έναν γενειοφόρο που μοιάζει με τον “Papa’’ Hemingway και διαβάζει ατελείωτες ώρες Debord και DFW. Όταν κάνει διάλειμμα απ᾽ τα διαβάσματά του, μας λέει ιστορίες για την μυστηριώδη σύμμαχό μας, την Κόκκινη Κουρσάρα, που έχει στην πλάτη της τατουάζ μια κόκκινη πεταλούδα — όχι το λεπιδόπτερο, αλλά την περιλάλητη λεπίδα-πεταλούδα, τον σουγιά. Ο Field Commander Andrew Mad διοικεί με κόκκινα μάτια και με σιδερένια πειθαρχία τη Μονάδα μας, και επιβάλλει κατανάλωση άνω των δύο λίτρων κόκκινου κρασιού την ημέρα σε όλους τους γενναίους μαχητές μας.

Αγαπημένοι μου Γονείς,

Κάθε πρωί, εδώ στα χαρακώματα της Φωκίωνος Νέγρη, δίνουμε τον αγώνα τον καλό, για να μπορείτε εσείς να παίζετε το Πόκερ της Σαγήνης στην αδούλωτη Κυψέλη και να βλέπετε ταινίες του Vincent Gallo και να πίνετε το Caol Ila σας χωρίς να χολοσκάτε και χωρίς να σας τρώει η αγωνία σχετικά με τις Αναμνήσεις απ᾽ το Μέλλον. Κάθε πρωί, ο Field Commander Andrew Mad και ο Επιτελάρχης Dr Baba, αφού πιούνε τα κοκτέιλ που τους φιλοτεχνώ με αδάπτωτο μεράκι, πηγαίνουν στο Κέντρο Επικοινωνίας και μας διαβάζουν στο μικρόφωνο, κι εμείς ακούμε από τα μεγάφωνα, τονωτικές για το ακμαιώτατο ηθικό μας, ιστορίες που σκαρώνουν οι δυο τους τύφλα στο μεθύσι. Αυτές οι ιστορίες είναι κάτι σαν μυθιστόρημα/κολλάζ, ένα είδος συναρμολογούμενου υπεραφηγήματος ντανταϊστικού οίστρου, που περιλαμβάνει και ένθετες παραγράφους από κείμενα της Internationale Situationniste, καθώς και ερωτικά σπαράγματα από έργα του Μαρκήσιου de Sade και του Choderlos de Laclos, που ήταν στρατωτικός όπως εμείς.

Αγαπημένοι μου Γονείς,

Κάθε μεσημέρι, εδώ στα χαρακώματα της Φωκίωνος Νέγρη, πολεμάμε τον αιμοβόρο εχθρό με σθένος και μένος, με επινοητικότητα που στραφταλίζει και με κτηνώδη δολιότητα που θα έκανε τους Βίκινγκς, τους Κοζάκους, και τον Τάρας Μπούλμπα να ωχριούν. Κάθε μεσημέρι, από τα μεγάφωνα της Μονάδας Entertainment ακούγεται η πολεμική εκπομπή που ετοιμάζει & παρουσιάζει η μυστηριώδης Κόκκινη Κουρσάρα, με την οποία είναι τσιμπημένοι πια όλοι οι μαχητές μας, και την έχουν για Θεά του Ίμερου και Αγία της Κλινοπάλης. Η Κόκκινη Κουρσάρα παίζει ενθαρρυντικές & τονωτικές για το ήδη ακμαιώτατο ηθικό μας τραγουδάρες, όπως το “Summer in the City’’ των Lovin Spoonful και το “In The Summertime’’ του Mungo Jerry. Χθες μας έπαιξε ΟΛΟ το μεγαλειώδες Trout Mask Replica του μνημειώδους παίκτη/ρέκτη Captain Beefheart. Εγώ, τα μεσημέρια, βγαίνω στο Αίθριο Φυλάκιο της Μονάδας Entertainment και συνεχίζω τις μελέτες μου για το διδακτορικό μου με θέμα την Αβανγκάρντ της Φεμινιστικής Τέχνης & το Fluxus. Ο Field Commander Andrew Mad και ο Επιτελάρχης Dr Baba μου παρέχουν αφειδώς μεγάλη βοήθεια, έχουν στο μπούνκερ τους μια πλούσια βιβλιοθήκη και μου φέρνουν πολύτιμα πονήματα για την εκπόνηση της διατριβής μου.

Αγαπημένοι μου Γονείς,

Τα απογεύματα, εδώ στα χαρακώματα της Φωκίωνος Νέγρη, η θηριωδία μας κατά του εχθρού συντονίζεται με το διεφθαρμένο/διεστραμμένο χιούμορ του Field Commander Andrew Mad και του Επιτελάρχη Dr Baba, οι οποίοι στέλνουν με σήματα Μορς αδιανόητες αρλούμπες στις εχθρικές μονάδες για να τους κλονίσουν το ηλίθιο ηθικό τους. Τις εν λόγω αδιανόητες αρλούμπες τις συνδυάζουν με αποσπάσματα από εξωφρενικά λογοτεχνικά έργα και σκορπάνε τη σύγχυση στους άντρες του εχθρού που δεν καταλαβαίνουν τι κακό τους βρήκε. Ας μην τα έβαζαν μαζί μας, οι γελοίοι ψοφοδείς παπάρες. Όπως λέει ο  Field Commander Andrew Mad, ῾῾Στις πουτάνες πουτανιές δεν περνάνε᾽᾽. Όπως λέει ο Επιτελάρχης Dr Baba, ῾Ἡ αλεπού εκατό και τα αλεπουδάκια εκατόν δέκα δεν γίνεται᾽᾽. Είμαι περήφανος, γονείς μου αγαπημένοι, που μάχομαι υπό τας διαταγάς δύο τέτοιων προσωπικοτήτων που δεν ορρωδούν προ ουδενός και πίνουν σαν Νορβηγοί ναύτες, σαν Πολωνοί ηλεκτρολεττριστές, και σαν Πλακιώτες Μανχατανάδες που έλεγε κι ο μέγιστος Νικόλας Κάλας.

Αγαπημένοι μου Γονείς,

Τα βράδια, εδώ στα χαρακώματα της Φωκίωνος Νέγρη, γινόμαστε οι δολιοφθορείς των άκαμπτων πεποιθήσεων, γινόμαστε οι φονιάδες της φρόνησης, γινόμαστε οι στραγγαλιστές της σύνεσης. Προσευχόμαστε να είναι πάντα πανέμορφη η Κόκκινη Κουρσάρα, και, όταν αποδεκατίσουμε τον εχθρό, και επανέλθουμε στα δικά μας, να πάει επιτέλους με το ελικόπτερο στο Αμστελόδαμον ο Field Commander Andrew Mad για να βρει τον Παλιόφιλό του τον Waren Ellis και να πιούνε απανωτά Dry Martini και να πούνε τις ιστορίες τους για τον μύστακα του Nick Cave και την Ψαραγορά, και να πάει  επιτέλους ο Επιτελάρχης Dr Baba οδικώς, με το γαλάζιο τζιπ της Κόκκινης Κουρσάρας στο Παρίσι για να πιούνε ιρλανδέζικα στο Irish Pub και να οργιάσουν σε όλες τις κάμαρες του Beat Hotel παίζοντας την Belle de Jour και το Sweet Movie.

Αγαπημένοι μου Γονείς,

Είμαι καλά, το αυτό επιθυμώ και δι᾽ υμάς. Μην το παρακάνετε με τις θρυλικές κραιπάλες σας, ή έστω, αν το παρακάνετε, να το παρακάνετε με στυλ και να με σκέφτεστε κι εμένα που μάχομαι, με τους brothers in arms, εδώ στα χαρακώματα της Φωκίωνος Νέγρη, για να μπορείτε απρόσκοπτα να το παρακάνετε με τις θρυλικές κραιπάλες σας. Αγαπημένη μου μητέρα, στείλε μου, σε παρακαλώ, άλλη μία κάσα με 35άρι Caol Ila και μία με Diplomatico, γιατί ο λατρεμένος σου γιος ξεμένει όπου να ᾽ναι. Αγαπημένε μου πατέρα, στείλε μου, σε παρακαλώ, δέκα Moleskine για να συνεχίσω τις σημειώσεις μου για το διδακτορικό & μία κούτα σπηντ Sublime για να έχω επαρκείς, και βάλε, δυνάμεις.

Σας φιλώ με τραγανή υιϊκή ηδυπάθεια,
Ο γιος Σας,
Sergeant Pepper

 

Tips:

  1. Belle de Jour: https://www.youtube.com/watch?v=gC1lO7lqMuw
  2. Sweet Movie: https://www.youtube.com/watch?v=_N6we7OUOOk
  3. Buffalo 66: https://www.youtube.com/watch?v=NGNr2MBjbR4
Ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης (Απρίλιος 1960) είναι συγγραφέας και σιτυασιονιστής.