Αλιέ Πεμπέ | Πένθος

© Louis Stettner

Πένθος φίλε μου!

Πένθος, για όσους έφυγαν, για τις ψυχές που αγαπήσαμε και λείπουν, για σένα που έμεινες.

Πένθος, για τις στιγμές που έφυγαν, για τα όνειρα σου που δεν πραγματοποίησες, για τις μέρες που δεν γέλασες στιγμή, για τις Κυριακές που δεν χάρηκες, για τις νύχτες που δεν μέθυσες, για τα βράδια που αποκοιμήθηκες νωρίς, πένθος.

Πένθος βαραίνει τις ψυχές και το μυαλό μας, για όσα χάσαμε, για όσα δεν προλάβαμε, για όλα εκείνα που αφήσαμε.

Πένθος για τις πίκρες που μας χάρισαν άνθρωποι δικοί μας, για τα λόγια που μας είπαν και δεν ξεχάσαμε ποτέ, πένθος. Για όσα δεν ζήσαμε.

Πένθος για όλα εκείνα που δεν είπαμε στην ώρα τους, πένθος. Γι’ αυτά που θες και δεν σου  έδωσε κανείς, πένθος. Και για όλα εκείνα τα «ευχαριστώ», «μου λείπεις», «είσαι μοναδικός»…

Πένθος να ζητάς να ακούσεις, πένθος. Να θες μόνο να δώσεις, πένθος. Για όσα έδωσες και δεν εκτίμησε κανείς.

Πένθος σε έκανε να αλλάξεις, να γίνεις διαφορετικός, να γίνεις σκληρός σαν βράχος, πένθος. Και για τα κύματα που σε χτυπούν με μανία και τρώνε την σάρκα σου λίγο λίγο και της δίνουν άλλη μορφή με την αλμύρα τους.

Πένθος είναι που σε κάνει να ζεις και να θες να αντέξεις, να προσπαθείς να σταθείς και με όσο πένθος. Κουβαλάς στην βαλίτσα της ζωής, εσύ να θες να ζήσεις.

Πένθος είναι και χωρίς τα μαύρα ρούχα, χωρίς νεκρούς και αποχωρισμούς, πένθος. είναι να χάνεις εσένα, αυτά που θες και δεν σε άφησαν να νιώσεις, πένθος είναι !

*


Η Αλιέ Πεμπέ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ρόδο. Είναι νοσηλεύτρια χειρουργείου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και εργάζεται ως επαγγελματίας υγείας από τον Σεπτέμβριο του 2000. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργία κοσμημάτων και την συγγραφή στίχων. Ξεκίνησε να ασχολείται με την συγγραφή πριν 4 χρόνια, γράφοντας σε ανθολογίες που εκδίδονται στην Ρόδο, μια συλλογή παραμυθιών και τέσσερις συλλογές διηγημάτων. Στις αρχές του 2018, δημοσίευσε από τις ίδιες εκδόσεις το παραμύθι << Οι12 μήνες με την Αγάπη >> ένα παραμύθι με τους δώδεκα μήνες του έτους και κάθε μήνα με μία διαφορετική ιστορία με πρωταγωνίστρια την μικρή Αγάπη, ένα παιδί με σύνδρομο DOWN, ένα παιδί διαφορετικό, αλλά ίσο, με εικονογράφηση των παιδιών του συλλόγου «ΠΝΟΗ». Πήρε το δεύτερο βραβείο στην Συλλογή διηγημάτων << Ιστορίες του τόπου μας>> μια συλλογή με φόντο το νησί των Ιωαννιτών Ιπποτών, των εκδοσεων I- write. To 2019 δημοσίευσε το πρώτο μικρό της μυθιστόρημα με τίτλο Δεύτερη ζωή στο πατρικό μου από τις εκδόσεις ΒΕΡΕΤΤΑ.