Αλιέ Πεμπέ | Φωτιές

© Robert Frank

Οι φωτιές που καίνε μέσα σου, φουντώνουν επιθυμίες η καίνε αναμνήσεις και αισθήματα.

Εσύ κρατάς το λάδι και ρίχνεις όπου επιθυμείς, ανάβεις όσα θες αλλά οι σπίθες τους ζωντανεύουν όλα όσα θες να ξεχάσεις.

Με αυτά δυνάμωσες και έγινες εσύ, άλλαξες και έγινες το τώρα, δύναμη γίνονται και ζεις με πάθος όλα όσα επέλεξες να κρατήσεις, να γεννήσεις, να θρέψεις και ας παλεύουν με όσα άφησες και ξέχασες για πάντα.

Φωτιές η ζωή μας που χορεύουν, οι φλόγες τους και οι σκιές τους δίνουν μια παράσταση και ζωντανεύουν, μα εσύ αλλάζεις και κοιτάς αλλού, νέες σπίθες κρατούν την καρδιά σου και δίνουν παλμούς, αυτό είσαι εσύ, μια φωτιά, που καίει και σβήνει και φουντώνει και δίνει ζωή και αφήνει στάχτη σε ότι την πόνεσε και δίνει φως σε ότι ονειρεύτηκε.

Γίνε φωτιά και δυνάμωσε. Γίνε σπίθα και πήδα εκεί που λαχταρά η καρδιά σου, εκεί που έχει νόημα η ύπαρξη σου.

Όση στάχτη κι αν άφησαν εσύ να είσαι φοίνικας που ζωντανός και τεράστιος στέκεσαι μπροστά τους.

Να είσαι η φωτιά που θες να καίει και να βράζει στις φλέβες το αίμα σου, να είσαι η φωτιά που θα ζεστάνει τους γύρω σου, να είσαι η φωτιά που θα χαρίσει μια γωνιά να ζεσταθούν όσοι σε αγαπούν.

*


Η Αλιέ Πεμπέ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ρόδο. Είναι νοσηλεύτρια χειρουργείου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και εργάζεται ως επαγγελματίας υγείας από τον Σεπτέμβριο του 2000. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργία κοσμημάτων και την συγγραφή στίχων. Ξεκίνησε να ασχολείται με την συγγραφή πριν 4 χρόνια, γράφοντας σε ανθολογίες που εκδίδονται στην Ρόδο, μια συλλογή παραμυθιών και τέσσερις συλλογές διηγημάτων. Στις αρχές του 2018, δημοσίευσε από τις ίδιες εκδόσεις το παραμύθι << Οι12 μήνες με την Αγάπη >> ένα παραμύθι με τους δώδεκα μήνες του έτους και κάθε μήνα με μία διαφορετική ιστορία με πρωταγωνίστρια την μικρή Αγάπη, ένα παιδί με σύνδρομο DOWN, ένα παιδί διαφορετικό, αλλά ίσο, με εικονογράφηση των παιδιών του συλλόγου «ΠΝΟΗ». Πήρε το δεύτερο βραβείο στην Συλλογή διηγημάτων << Ιστορίες του τόπου μας>> μια συλλογή με φόντο το νησί των Ιωαννιτών Ιπποτών, των εκδοσεων I- write. To 2019 δημοσίευσε το πρώτο μικρό της μυθιστόρημα με τίτλο Δεύτερη ζωή στο πατρικό μου από τις εκδόσεις ΒΕΡΕΤΤΑ.