Αργύρης Κόσκορος | Θέσπις

© Σάρα Μπουαμράν

Είχε χέρια γερά, αλύγιστα. Διάλεξε πηλό για υλικό, υγρό και εύπλαστο.
Όποτε κάποιο κομμάτι ξέφευγε, το γράπωνε να το δαμάσει. Κάθε λεπτομέρεια που σχηματιζόταν έπαιρνε το αποτύπωμα των δαχτύλων του. Στο τέλος έβγαλε και λεπίδι για ραφινάρισμα. Το προσωπείο ήταν έτοιμο. Δυο χάσματα στα μάτια κι ένα στο στόμα θα τα συμπλήρωνε ο ίδιος σαν το φορούσε.
Γεμάτος καμάρι, πήρε το προσωπείο και το ‘φερε μπροστά του. «Λοιπόν, γιε μου, έτοιμος!», του είπε. «Μα, αν μπορείς, χαμογέλα και λίγο».
Ο στεγνός πια πηλός δεν αποκρίθηκε.

 


Ο Αργύρης Κόσκορος είναι βιβλιοθηκονόμος. Γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα, μεγάλωσε στο Μαρούσι, ξεκίνησε να γράφει στη Ρόδο και ζει στη Λάρισα. Έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς κείμενά του σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Ιστολόγιο: https://storiesnest.wordpress.com/ 

Η Σάρα Μπουαμράν είναι καλλιτέχνις με καταγωγή από την Αθήνα και σήμερα ζει στη Σουηδία. Αποφοίτησε από τη Σχολή Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ το 2018 και παρακολούθησε μια χρονιά Erasmus στην École supérieure des beaux-arts de Nîmes το 2016. Έκτοτε πήρε μέρος σε διάφορες εκθέσεις, ομαδικές και προσωπικές.