Αργύρης Κόσκορος | Μετάληψη

© Σάρα Μπουαμράν

Σα να ‘ξερε η Σαπφώ, όσο ήταν ακόμα θνητή, πως οι περισσότερες λέξεις θα ξεθωριάσουν, θα καούν ή θα σκιστούν. Μα κι όσες σωθούν θ’ αλλάξουν την προφορά ή το νόημα και οι παρτιτούρες τους δε θα δουν ποτέ το φως της μέρας. Αποφάσισε λοιπόν να γράψει τα λόγια της στο τρεχούμενο σπέρμα των ανδρών και το τρικυμισμένο αίμα των γυναικώνꞏ και όταν η σάρκα της γίνει χώμα και τα οστά της σκόνη, εκεί να φωλιάσει η ψυχή της.

Τοῦτό μού ἐστι τὸ σῶμα…

 


Ο Αργύρης Κόσκορος είναι βιβλιοθηκονόμος. Γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα, μεγάλωσε στο Μαρούσι, ξεκίνησε να γράφει στη Ρόδο και ζει στη Λάρισα. Έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς κείμενά του σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.

 


 

Η Σάρα Μπουαμράν είναι καλλιτέχνης με καταγωγή από την Αθήνα και σήμερα ζει στη Σουηδία. Αποφοίτησε από τη Σχολή Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ το 2018 και παρακολούθησε μια χρονιά Erasmus στην école supérieure des beaux art de Nîmes το 2016. Έκτοτε πήρε μέρος σε διάφορες εκθέσεις, ομαδικές και προσωπικές, η τελευταία το Σεπτέμβριο του 2020 στη Σουηδία στο χώρο Vandalorum.