Αλιέ Πεμπέ | Τυχαία είσαι…

© Debbie Cuffery

Κοιτά για λίγο γύρω σου, δίπλα σου, απέναντι σου και σκέψου πως, τυχαία δεν είσαι κανένας άλλος πάρα μόνο εσύ.

Κανέναν δεν ρώτησαν για το που, πως και ποτέ θα γεννηθεί. Κανέναν δεν ρώτησαν τι χρώμα θα έχει, ποιας εθνικότητας θα είναι και ποια θρησκεία θα ήθελε να ασπάζεται.

Κι εσύ, τυχαία είσαι  Αφρικανός, Κινέζος, Ινδός, βουδιστής, μουσουλμάνος, όπως εντελώς τυχαία δεν είσαι ΑΜΕΑ, τυχαία γεννήθηκες με κάποιο άλλο σύνδρομο η πάθηση.

Είμαστε όλοι άνθρωποι, παιδιά του ιδίου θεού που ο καθένας ονομάζει με διαφορετικό όνομα, είμαστε άνθρωποι αξίζουμε και οφείλουμε σεβασμό.

Φοβούνται οι άνθρωποι οτιδήποτε διαφορετικό και αποφεύγουν όσους έχουν διαφορετικό χρώμα και δόγμα από εκείνους. Θεωρούν τους εαυτούς τους ανώτερους και καλύτερους.

Όχι, δεν είσαι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από οποιονδήποτε.

Αγάπη, σεβασμός και κατανόηση. Αγάπη για τον συνάνθρωπο, όποιος και να είναι, σεβασμός στην διαφορετικότητα και κατανόηση, αυτός που εσύ αντιμετωπίζεις με ρατσισμό, έχει πληγές που εμείς οι ίδιοι αντιμετωπίζουμε με τρόπο που τις πληγές τις κάνουμε πιο βαθιές. Σκέψου λίγο πως σε αυτή τη ζωή, αξίζει η καλή καρδιά, μια καλή κουβέντα και ένα χαμόγελο. Αν δεν θες να τα δώσεις δικαίωμα σου, αλλά δεν είναι δικαίωμα σου να βρίζεις, να κακοποιείς η ακόμα και να σκοτώνεις, αυτόν τον «διαφορετικό» για εσένα άνθρωπο.

Άνθρωπε, ζήσε και άσε τον καθένα να ζήσει με την δική του ιστορία, θρησκεία και το μοναδικό χρώμα του.

Αγάπησε τον εαυτό σου, σεβάσου αυτό που είσαι και το δώρο της ζωής σου. Δείξε το μεγαλείο της ψυχής, αυτό που θα σε κάνει να είσαι καλός άνθρωπος και αυτή τη φορά, όχι τυχαία, αλλά επιλογή.

* * *


Η Αλιέ Πεμπέ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ρόδο. Είναι νοσηλεύτρια χειρουργείου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και εργάζεται ως επαγγελματίας υγείας από τον Σεπτέμβριο του 2000. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργία κοσμημάτων και την συγγραφή στίχων. Ξεκίνησε να ασχολείται με την συγγραφή πριν 4 χρόνια, γράφοντας σε ανθολογίες που εκδίδονται στην Ρόδο, μια συλλογή παραμυθιών και τέσσερις συλλογές διηγημάτων. Στις αρχές του 2018, δημοσίευσε από τις ίδιες εκδόσεις το παραμύθι << Οι12 μήνες με την Αγάπη >> ένα παραμύθι με τους δώδεκα μήνες του έτους και κάθε μήνα με μία διαφορετική ιστορία με πρωταγωνίστρια την μικρή Αγάπη, ένα παιδί με σύνδρομο DOWN, ένα παιδί διαφορετικό, αλλά ίσο, με εικονογράφηση των παιδιών του συλλόγου «ΠΝΟΗ». Πήρε το δεύτερο βραβείο στην Συλλογή διηγημάτων << Ιστορίες του τόπου μας>> μια συλλογή με φόντο το νησί των Ιωαννιτών Ιπποτών, των εκδόσεων I- write. To 2019 δημοσίευσε το πρώτο μικρό της μυθιστόρημα με τίτλο Δεύτερη ζωή στο πατρικό μου από τις εκδόσεις ΒΕΡΕΤΤΑ.