Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης | Ημερολόγιο Εγκλεισμού #22

Απόρθητο Άλαμουτ

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι η μέρα του Έρωτος και του Ερωτήματος. Η εγγύτητα της αναστάσεως αντισταθμίζει τον θρήνο, ο οίστρος της ζωής γίνεται ο Μέγας Ντριμπλέρ που θα σαρώσει την Απώλεια, η οδός Σύρου ευωδιάζει, τα Όμορφα Αγόρια γίνονται ακόμα πιο όμορφα, τα Όμορφα Κορίτσια γίνονται ακόμα πιο όμορφα, τα Όμορφα Αγόρια που γίνονται ακόμα πιο όμορφα ερωτεύονται τα Όμορφα Κορίτσια που γίνονται ακόμα πιο όμορφα, το ᾽να χέρι νίβει το άλλο και τα δυο μαζί το Πρόσωπο της Λατρεμένης, οι ναοί είναι οι τόποι των εφηβικών μας ερωτικών σκιρτημάτων, τα ερωτήματα πάλλονται, οι απαντήσεις βγαίνουν απ᾽ το αυγό.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το 2020 του Ζόφου & του Εγκλεισμού, το  Εγχείρημα Κορέκτ και οι συνεργάτες του ετοίμασαν για σας Το Κουΐζ της Μεγάλης Παρασκευής. 20 ερωτήσεις, 4 ενδεχόμενες απαντήσεις σε κάθε ερώτηση, μία η σωστή απάντηση. Λαμβάνουν μέρος μόνο κορίτσια κανονικής εφηβικής έως απροσδιορίστου εφηβικής ηλικίας. Όσα κορίτσια απαντήσουν σωστά σε άνω των 10 και έως των 15 ερωτήσεων θα λάβουν δωρεάν ένα αντίτυπο του βιβλίου του ετοιμάζουν οι Μαντάς & Μπαμπασάκης. Όσα κορίτσια απαντήσουν σωστά σε άνω των 16 και έως 19 ερωτήσεων θα φιλοξενηθούν για δύο εικοσιτετράωρα στο Νέο Άλαμουτ από τους Μαντά & Μπαμπασάκη. Τα δύο κορίτσια (εάν είναι περισσότερα θα γίνει αδιάβλητη κλήρωση) που θα απαντήσουν σωστά και στις 20 ερωτήσεις θα ταξιδέψουν με τους Μαντά & Μπαμπασάκη στο Παρίσι για 20 μέρες.

Girls, οπλιστείτε με θάρρος, νοημοσύνη, & χιούμορ και αρχίστε να σημειώνετε τις απαντήσεις σας!

  1. Τι κατανάλωσαν τη Μεγάλη Εβδομάδα οι Μαντάς & Μπαμπασάκης; α. Σαράντα λίτρα τσίπουρο, δύο Diplomatico και ένα Tullamore Dew. β. Δώδεκα εσπρέσο, δέκα κιλά πορτοκάλια στυμμένα, τριάντα κουτάκια κόκα-κόλα. γ. Τριάντα εξάδες μπίρα Heidegger. δ. Μόνο γάλα & νερό.
  1. Τι είναι Incandenza; α. Μουσικό είδος της Αναγέννησης. β. Πίνακας του Francis Bacon. 3. Εταιρεία Παραγωγής Ντοκιμαντέρ. 4. Ήρωας του DFW.
  1. Ποιος είναι ο τίτλος του βιβλίου που ετοιμάζουν πυρετωδώς οι Μαντάς & Μπαμπασάκης; α. Infinite Jester. β. Infinite Janet. γ. Touch of Evil δ. M&F.
  1. Ποιος είναι ο αγαπημένος κωμικός των Μαντά & Μπαμπασάκη; α. Λεονάρδος Μπουρνέλης. β. Graucho Marx. γ. Πολύζος Σωτηρίου. δ. Στάθης Ψάλτης.
  1. Ποιο βιβλίο μελετούν μανιωδώς οι Μαντάς & Μπαμπασάκης από την ημέρα του Εγκλεισμού; α. Κάμα Σούτρα. β. Gestapo Sally vs Captain America. γ. Infinite Jest. δ. Δρ Φάουστους.
  1. Τίνος έργο θα ανεβάσει ο Μαντάς μετά τον Εγκλεισμό; α. Της Sarah Kane. β. Της Margaret Kay. γ. Του Αντώνη Τσόκου. δ. Του Βλαδίμηρου Νικολούζου.
  1. Ποιον ποιητή μελοποιεί ο Μπαμπασάκης σε συνθήκες Εγκλεισμού; α. Allen Ginsberg. β. Νίκο Καρούζο. γ. Κωστή Χριστοδούλου. δ. Γιάννη Τζώρτζη
  1. Ποιος ποιητής έγραψε τη φράση ῾῾Την ποίησή μου θέλω να την καταλαβαίνει κι ένα δεκατετράχρονο κορίτσι᾽᾽; α. Γιώργος Ψάλτης. β. Gregory Corso. γ. Isidore Ducasse. δ. Έκτωρ Κακναβάτος
  1. Γιατί ο Μπαμπασάκης είναι τρελός από έρωτα αυτό τον καιρό (και θα παραμείνει); α. Διότι του αξίζει. β. Διότι της αξίζει. γ. Διότι το αξίζουν. δ. Διότι τους αξίζει.
  1. Γιατί ο Μαντάς είναι τρελός από έρωτα αυτό τον καιρό (και θα παραμείνει); α. Διότι του αξίζει. β. Διότι της αξίζει. γ. Διότι το αξίζουν. δ. Διότι τους αξίζει.
  1. Ποιος είναι ο αγαπημένος σκηνοθέτης των Μαντά & Μπαμπασάκη; α. Νίκος Νικολαΐδης. β. Νίκος Ζερβός. γ. Aki Kausmismaki. δ. Γιάννης Δαλιανίδης
  1. Πώς θα λέγεται το μπαρ που θα ανοίξουν οι Μαντάς & Μπαμπασάκης μετά τον Εγκλεισμό; 1. F&M 2. FM 3. M&F 4. MF
  1. Ποιος είναι ο αγαπημένος άνκορμαν των Μαντά & Μπαμπασάκη σε συνθήκες Εγκλεισμού; 1. David Letterman. 2. Σωτήρης Πολύζος. 3. Steve Allen. 4. Γιώργος Γεωργίου
  1. Τι είναι το Sublime F/J; 1. Τριαντάρι ουίσκυ Ουαλλίας. 2. Άρωμα. 3. Τίτλος της νέας ποιητικής συλλογής του Μπαμπασάκη. 4. Πούρο της Τζαμάικας
  1. Γιατί γράφουν καθημερινώς παπάδες οι Μαντάς & Μπαμπασάκης; 1. Για να ξορκίσουν το Κακό & τον Ζόφο. 2. Γιατί ονερεύονται τους φίλους τους. 3. Γιατί είναι ξεμυαλισμένοι με τα Κορίτσια τους. δ. Για να σπάσουν τα νεύρα των κακομούτσουνων.
  1. Γιατί είναι ξεμυαλισμένοι με τα Κορίτσια τους οι Μαντάς & Μπαμπασάκης; 1. Διότι είναι πανέμορφα. 2. Διότι είναι πανέμορφα & πανέξυπνα. 3. Διότι είναι πανέμορφα & πανέξυπνα & πολυτάλαντα. 4. Διότι είναι πανέμορφα & πανέξυπνα & πολυτάλαντα & πάγκαλα.
  1. Πού ήταν να παίξει cameo ο Μπαμπασάκης; 1. Στη Μεταπολίτευση του Μαρμαρινού. 2. Στους Αισθηματίες του Τριανταφυλλίδη. 3. Στη Λάμψη του Φώσκολου. 4. Στο Calamari Union του Kaurismaki.
  1. Πώς αμείβονται για τα κείμενά τους στο Μονόκλ οι Μαντάς & Μπαμπασάκης; 1. Σε είδος (2 φιάλες Caol Ila από τον Τσόκο ανά 4 κείμενα). 2. Σε δολάρια (5000 δολάρια μηνιαίως). 3. Σε αγάπη (χιλιάδες φιλιά προσεχώς από τα Κορίτσια τους). 4. Σε συνδυασμό των τριών πρώτων.
  1. Τι λένε ανά δέκα λεπτά οι Μαντάς & Μπαμπασάκης όταν βρίσκονται στο Άλαμουτ; 1. Αχ! 2. Αχ! 3. Αχ! 4. Αχ!
  1. Έως πού αγαπάνε οι Μαντάς & Μπαμπασάκης τα Κορίτσια τους; 1. Ως τον ουρανό. 2. Ως το ουρανό κι ακόμα πιο ψηλά 3. Ως ουρανό και την αιωνιότητα. 4. Ως τον ουρανό κι ακόμα πιο ψηλά και πέρα από την αιωνιότητα και βάλε και δώστου κι άλλο και δεν έχει τέλος αυτό το πανηγύρι και τα πάντα free!

Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης
Κυψέλη, 17.04.2020

Tips:

  1. Aki / Calamari Union: https://vimeo.com/21465000
  2. Mick & Mick / Knockin’ :https://www.youtube.com/watch?v=cpwsTyD6XQg&fbclid=IwAR1cABF4hQ8x_X8w9GzlUR9eIgvskh_hePoUgKpQ8b5Ie9uUssGOoTsrL9U
Ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης (Απρίλιος 1960) είναι συγγραφέας και σιτυασιονιστής.