Με τα λόγια (γίνεται) Αλέκος Λούντζης + Μάριος Χατζηπροκοπίου

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι μηνιαίες ποιητικές συναντήσεις «Με τα λόγια (γίνεται)» παρουσιάζουν δύο σύγχρονους Έλληνες ποιητές της νεότερης γενιάς, τον Αλέκο Λούντζη και τον Μάριο Χατζηπροκοπίου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019, στις 19:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).

O Αλέκος Λούντζης δημοσίευσε το 2015 τη συλλογή Προπαγάνδα: κάποια γράμματα για κάποια πράγματα, για την οποία του απονεμήθηκε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή του περιοδικού «Αναγνώστης». Σύντομα θα εκδοθεί το λιμπρέτο του για την όπερα του Δημήτρη Μαραγκόπουλου, Οράματα και Θάματα Στρατηγού Μακρυγιάννη, που θα παρουσιαστεί τον Απρίλιο 2019 στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ο Μάριος Χατζηπροκοπίου είναι ποιητής και περφόρμερ. Έχει δημοσιεύσει ποιήματά του σε περιοδικά και παρουσιάσει περφόρμανς του στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι επίσης μεταφραστής στα Ελληνικά έργων της Βραζιλιάνας συγγραφέα, Clarice Lispector (Η ώρα του αστεριού, Αντίποδες, 2016 και Τα κατά Α.Γ. πάθη, Αντίποδες, 2018). Το πρώτο του βιβλίο ποίησης, Τοπικοί Τροπικοί, αναμένεται εντός του 2019.

Στην εκδήλωση, οι δύο ποιητές διαβάζουν παλιά και νεότερα, δημοσιευμένα και αδημοσίευτα ποιήματά τους, καθώς και αγαπημένα τους ποιήματα άλλων δημιουργών. Ακολουθεί συζήτηση μεταξύ τους και με το κοινό.

Ημερομηνία: Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019, 19:30

Διεύθυνση: Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Αθήνα

Είσοδος: Eίσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), culture@hau.gr, www.hau.gr/culture

Με τα λόγια (γίνεται), www.facebook.com/me.ta.logia.ginetai | http://metalogiaginetai.blogspot.gr