5ο Συλλογικό Εργαστήρι “Γράφουμε ιστορίες”

Το 5ο  Συλλογικό Εργαστήρι ξεκινάει στις  5  Νοεμβρίου. Δηλώστε συμμετοχή μέχρι το τέλος του Οκτώβρη και μπείτε στην ομάδα που θα ξεκινήσει! Η επιλογή θα γίνει μέσα στις δυο πρώτες εβδομάδες.
Για άλλη μια χρονιά –που θα είναι  και η τελευταία- ξεκινάμε το Εργαστήρι ‘’Γράφουμε Ιστορίες’’, μια καθαρά συλλογική εργασία, ένα πείραμα που ξεκίνησε το 2013 και μας χάρισε ήδη δύο συλλογικά μυθιστορήματα ενώ ένα τρίτο ετοιμάζεται.

Όπως και πέρυσι  θα ξεκινήσουμε της ομάδας με μια πρώτη επιλογή  βασισμένη στα βιογραφικά και στα κείμενα που θα στείλετε.  Η τελική επιλογή θα γίνει έπειτα από  δυο εβδομάδες –δύο βήματα όπως τα ονομάζουμε στο Εργαστήρι . Έτσι θα μπορούμε να φτιάξουμε καλύτερα τη σύνθεση της ομάδας αφού και οι συγγραφείς θα πάρουν μια ιδέα από τη δουλειά που γίνεται και θα ξέρουν αν θέλουν να συνεχίσουν και εμείς από την πλευρά μας θα μπορέσουμε να επιλέξουμε τους ανθρώπους που ταιριάζουν περισσότερο στο είδος της δουλειάς που γίνεται στο Εργαστήρι.

Στη διάρκεια του Εργαστηρίου θα μιλήσουμε για τις βασικές αρχές της γραφής, και αργότερα της συγγραφής. Θα μιλήσουμε για ποίηση, για μικρές και μεγάλες ιστορίες και για μυθιστόρημα. Θα ασχοληθούμε και με το σενάριο και το θεατρικό έργο. Θα δουλέψουμε περισσότερο όμως στην διαδικασία συγγραφής ιστοριών.  Θα ξεκινήσουμε με  μικρής έκτασης κείμενα, φτιάχνοντας διηγήματα και στην συνέχεια θα δημιουργήσουμε συλλογικά και νουβέλες-μυθιστορήματα.

Εισηγητής στο Εργαστήρι θα είναι ο Γρηγόρης Παπαδογιάννης, επιμελητής κειμένων στις Παράξενες Μέρες και συγγραφέας.  Μαζί του  η μουσικός/ συγγραφέας/ ποιήτρια Αντριάνα Μίνου (το τρίτο της βιβλίο κυκλοφορεί πολύ σύντομα από τις παράξενες μέρες). Ένας από τους πιο ταλαντούχους εκπροσώπους της νέας γενιάς στην ποίηση (και όχι μόνο) με διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό συνεργάζεται και αυτή τη χρονιά στο εργαστήρι.

Ο αριθμός των μελών στην ομάδα δεν θα ξεπεράσει τους 25. Προτεραιότητα θα δοθεί σε συγγραφείς που έχουν διακριθεί σε οποιοδήποτε διαγωνισμό ή εκδήλωση των εκδόσεων Παράξενες Μέρες. Το κόστος είναι συμβολικό: 60 ευρώ για κάθε κύκλο ή 100 ευρώ με εφάπαξ πληρωμή και για τους δύο. Το ταξίδι θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2018 και θα ολοκληρωθεί το Μάιο του 2019

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ αλλά και ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: με ένα βιογραφικό σημείωμα και ένα αντιπροσωπευτικό κείμενο  (το πολύ 500 λέξεις)   μέχρι τις 30 Οκτωβρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση  strangedaysbooks@gmail.com