Νέες Κυκλοφορίες της Jemma Press, Σεπτέμβριος 2021

Diabolik
Με το βλέμμα των άλλων

 

Μια ανθολογία ιστοριών για τον “Βασιλιά του Τρόμου” μέσα από τη ματιά των μεγάλων δημιουργών του ιταλικού fumetto!

Kείμενα & σχέδια:
Alessandrini, Baldazzini, Bevilacqua,
Camuncoli, Carnevale, Castellini, Cavazzano, Enoch,
Facciolo, Giardino, Lozzi, Mastantuono, Mattotti, Milazzo, Paludetti, Palumbo, Toppi, Villa, Zaniboni Ziche.

Πρόλογος & εξώφυλλο: Milo Manara

Μετάφραση: Γαβριήλ Τομπαλίδης

192 Σελ.Μ/Α
Τιμή: 14,95 €
ISBN: 978-618-5116-95-8

Οι Τρομοκράτες
Μια εξωφρενική, αλλά άκρως αληθινή ιστορία

Είμαστε στα 80s. Οι βάτες, οι περμανάντ και τα σπορτέξ ιριδίζουν ακόμα στις ντισκοτέκ και στις βιντεοκασέτες μοναχικοί ήρωες τα βάζουν με ολόκληρους στρατούς και γυρίζουν την πλάτη τους στις εκρήξεις.

Ο Ψυχρός Πόλεμος μαίνεται λίγο κάτω από την επιφάνεια και μέσα από ένα κυκεώνα διαχρονικών παρανοήσεων, παρεξηγήσεων και αδιανόητων κακών αποφάσεων, ίσως και υπό τους ήχους ενός συνθεσάιζερ, αναδύεται ο πολύ πραγματικός “ήρωας” της ιστορίας μας, ο Oliver North.

Ο Ollie, όπως τον λένε οι φίλοι, είναι το επίκεντρο της παρανοϊκής “Υπόθεσης Ιράν-Κόντρας”, η οποία δεν έχει ανάγκη από στερεοτυπικούς villains, καθώς όπως ξεκινάει στις ΗΠΑ και κάνει βόλτα από την Νικαράγουα και το Μπρουνέι ως το Ιράν, το Λίβανο και καμιά δεκαριά ακόμα χώρες, ξεπερνά κάθε όριο λογικής.

“…καταφέρνει να εξιστορήσει την πρωτοφανή αυτή περίπλοκη ιστορία ίντριγκας και κατάχρησης εξουσίας με πολύ οξυδερκή τρόπο εμπλουτίζοντάς την με αρκετή δόση ειρωνείας και χιούμορ.”

—Χαράλαμπος Τσαρδανίδης, από την εισαγωγή του

Σενάριο & εικόνες: Νικόλας Ρώσσης
Εισαγωγή: Χαράλαμπος Τσαρδανίδης
Εικονογράφηση εξωφύλλου: Αλέξια Οθωναίου

112 Σελ. Μ/Α
Τιμή: 9,95 €
ISBN: 978-618-5116-99-6

Σπαζοραχούλα
Ή, το Μάτι της Μέδουσας

O Κωνσταντής, τσοπάνος από το χωριό κει σα πάνω που ενώνονται οι παράλληλοι κόσμοι, ψάχνει τον έρωτα. Θα έπρεπε να ξέρει όμως ότι υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να τον βρει από τις απρόσεχτες ευχές πάνω από το ρήγμα

Χαμένος τώρα στις πλαγιές της Σπαζοραχούλας, στον κόσμο  που συμβαίνουν οι θρύλοι και τα παραμύθια, πρέπει να βρει πάση θυσία έναν τρόπο να γυρίσει το χωριό του. Ευτυχώς όμως, έχει τη βοήθεια του όμορφου (πολύ όμορφου) Πάρι, που μπορεί  να τον γυρίσει πίσω, με αντάλλαγμα μόνο ένα τόσο δα ταξιδάκι μέχρι το άντρο κάτι μαγισσών που του ‘κλεψαν τον θησαυρό του θεού Ήλιου που φυλούσε

Σίγουρα τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά.

Σωστά;

Σενάριο: Στηβ Στιβακτής
Σχέδιο: Έλενα Γώγου

96 Σελ. τετράχρωμο
Τιμή: 12,95 €
ISBN: 978-618-5116-94-1

Homo Salonicus
Μια ιστορία από τον εναλλακτικό κόσμο
του World War Sapiens!

Ο Νεκρομάντης Άρθουρ Μπάρετ καταλήγει στην πρωτεύουσα της Άνω Γραικίας που διαθέτει Νεάντερταλ, Αυστραλοπίθηκους και πλήθος άλλους παρανθρώπους, αλλά οπωσδήποτε όχι μετρό.

Ένας ντόπιος μεσεγγυούχος, μια καλλίγραμμη Αυστριακή αρχαιολόγος και ο ίδιος ο Υπερνεκρομάντης Κρώλεϋ θα τον συνοδέψουν σε μια επικίνδυνη αποστολή.

Θα βρουν άραγε τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή απλά σκάβουν το λάκκο τους;

Σενάριο:  Δημήτρης Καμένος – Χρήστος Σταμπουλής
Σχέδιο: Χρήστος Σταμπουλής

32 Σελ. M/A
Τιμή: 5,50 €
ISBN: 978-618-5623-00-5

 

Anxiety Sketches
της Αγγελικής Σαλαμαλίκη

 «Σκίτσα βίαια, σκληρά, ερωτικά με πρωταγωνιστή έναν “μοντέρνο” Θάνατο.»
Ένα sketchbook με σχέδια της Αγγελικής Σαλαμαλίκη που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια των πυρκαγιών του Αυγούστου του 2021.

Όλα τα έσοδα από αυτήν την έκδοση θα διατεθούν για την ανακούφιση των πυρόπληκτων (ανθρώπων & ζώων).

32 Σελ. Μ/Α Τιμή: 7,00 €
ISBN: 978-618-5116-94-1

 


Και 2 επανεκδόσεις!

Η Γυναίκα με τα Τραπουλόχαρτα, 2η έκδοση

Ο μεγαλοδικηγόρος Μαρίνος Ταχτσίδης βρίσκεται στριμωγμένος μέσα στο ψυγείο του διαμερίσματός του νεκρός, με ένα τραπουλόχαρτο στο στόμα. 10 κούπα.
Ο Σταύρος Καλιάτης, υποψήφιος καθηγητής στην Καλών Τεχνών, δολοφονείται μια βδομάδα αργότερα. Η καρδιά του λείπει. Στη θέση της, ο βαλές σπαθί.
Ακολουθεί η ντάμα καρό. Ξημερώνει Δεκέμβρης του 2008. Η Αθήνα παίρνει φωτιά, και η γυναίκα με τα τραπουλόχαρτα δεν παίρνει τη δημοσιότητα που ίσως επιθυμούσε. Οι φόνοι σταματούν λες και είχε αλλάξει ξαφνικά γνώμη.

Αλλά όχι.
Ποτέ δεν είχε ξεστομίσει “πάσο”. Απλά, εδώ και δεκαοχτώ μήνες, κοίταζε τα χαρτιά της και έπαιζε με τις μάρκες της πριν συνεχίσει να τα “χώνει”.
 

48 Σελ. Τετράχρωμο, Τιμή: 8,95 €
ISBN: 978-618-5116-87-3

Κουραφέλκυθρα Οmnibus II
Δεν είναι καν omnibus
2η έκδοση, να την φας και να ‘ναι κρύα

Όλα τα Κουραφέλκυθρα που δημοσιεύτηκαν στο socomic.gr από το 2014 μέχρι το 2018 μαζεμένα σε ένα μέρος, με σχολιασμό από τον δημιουργό τους, πρόλογο από τον Φοίβο Δεληβοριά και φλιπ κόμικς από 12 κορυφαίους σχεδιαστές. Τι άλλο θέλετε πια;

Του Αντώνη Βαβαγιάννη
240 Σελ. Τετράχρωμο, Τιμή: 15,50 €
ISBN: 978-618-5116-69-9