Οι Εκδόσεις Ίκαρος στην 20η ΔΕΒΘ

 

Για άλλη μια χρονιά περιμένουμε το βιβλιοφιλικό κοινό της Θεσσαλονίκης στο Stand των εκδόσεων  Ίκαρος (Αρ. 56 – Περίπτερο 13), με νέους συναρπαστικούς τίτλους για μικρούς και μεγάλους και μια σειρά εκδηλώσεων για κάθε ηλικία και ενδιαφέρον.

Πρόγραμμα για ενήλικες
Μικρή Φόρμα: Επιλογή-Πρόκληση-Ανταμοιβή
Παρασκευή 17/05, στις 20:00. Φιλολογικό καφενείο (Περίπτερο 13)

Με αφορμή τα νέα τους βιβλία Τέλος Πάντων και Κακό Ανήλιο οι συγγραφείς Αχιλλέας ΙΙΙ και Κωνσταντίνος Δομηνίκ συζητούν με τον συγγραφέα Κυριάκο Αθανασιάδη και τον δημοσιογράφο Χρήστο Ωραιόπουλο για τις ιδιαιτερότητες, τις προκλήσεις αλλά και τις χαρές της μικρής αφηγηματικής φόρμας.

Σπουδαίες γυναικείες φωνές στις εκδόσεις Ίκαρος
Σάββατο 18/05 στις 12:00. Φιλολογικό καφενείο (Περίπτερο 13)

Με αφορμή τα μυθιστορήματα Άδειες Ντουλάπες της Maria Judite de Carvalhoκαι Η Μοναχοκόρη της Guadalupe Nettel, η δημοσιογράφος Αναστασία Γρηγοριάδου, η συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου και η συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας Κυριακή Μπεϊόγλου συζητούν για τις πολλαπλές μορφές της μητρότητας αλλά και την θεσμοθετημένη πατριαρχική καταπίεση.

Ο Fabio Stassi στην 20η ΔΕΒΘ
Σάββατο 18/05 στις 18:00. Αίθουσα Γιώργος Ιωάννου (Περίπτερο 13)
Με την υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών

O βραβευμένος Ιταλός συγγραφέας συναντά το κοινό της Θεσσαλονίκης και συνομιλεί με τον Φοίβο Γκικόπουλο, ομότιμο καθηγητή του τμήματος Ιταλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ και τη μεταφράστρια Δήμητρα Δότση για το σύνολο του έργου του.

Πρόγραμμα για παιδιά:

Το Πειρατικό Πιτς Radio, Ευτυχία Γιαννάκη
Σάββατο 18/05 στις 13:00. Παιδική Γωνιά (Αίθουσα 2-Περίπτερο 12)

Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τα Πιτσιμπουίνια και τον Μικρό Μπλε, να εντοπίσουμε σημειώματα με παράξενα στιχάκια, να ακολουθήσουμε ίχνη και κραυγές άγριων ζώων για να λύσουμε μαζί τους το πιο δυνατό μυστήριο όλων των εποχών.
Ηλικίες: 5+

Τα γενέθλια του Μέλιου: Η μεγάλη γιορτή!, Θοδωρής Παπαϊωάννου
Κυριακή 19/05 στις 12:00. Παιδική Γωνιά (Αίθουσα 1-Περίπτερο 12)
συμμετέχει η εκπαιδευτικός Βίκυ Ξανθοπούλου

Ο Μέλιος γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει στη Θεσσαλονίκη! Ελάτε να διασκεδάσουμε μαζί του σ’ ένα πάρτι γεμάτο φαντασία, παιχνίδια και πολλή μουσική και να ευχηθούμε χρόνια πολλά στο αγαπημένο μας σκαθάρι.

Ηλικίες: 5+

Υπογραφή Βιβλίου
Κυριακή 19/05 στις 11:00-13:00
Περίπτερο των εκδόσεων Ίκαρος (Stand 056 – Περίπτερο 15)

Η συγγραφέας Ευλαμπία Τσιρέλη υπογράφει αντίτυπα του νέου της βιβλίου Οικογένεια Άντερσον σε εικονογράφηση Αλέκου Παπαδάτου.