Public Συντάγματος – Παρουσίαση βιβλίου – «Η απάντηση»

Παρουσίαση βιβλίου

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

20:00 @ PUBLIC ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Παναγιώτης Γετίμης – Η απάντηση

[πρόλογος: Πάνος Λαζαράτος
επιμέλεια: Κατερίνα Χανδρινού]

 

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε το διάστημα 2016-2018 στις Φυλακές Χαλκίδας και στο Νοσοκομείο Κρατουμένων των Φυλακών Κορυδαλλού.

Πρόκειται για αυτοβιογραφική αφήγηση μιας καφκικής δικαστικής περιπέτειας που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία, καθώς εμφάνισε πανεπιστημιακούς λειτουργούς ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση οικονομικών ατασθαλιών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κατά τη δεκαετία του 1990.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ είναι η τοποθέτηση του Παναγιώτη Γετίμη σε αυτήν την υπόθεση με άξονα την υπεράσπιση του ορθού λόγου έναντι του ανορθολογισμού και της αδικίας.

Ο Παναγιώτης Γετίμης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1952. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πολεοδομία και Χωροταξία στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, όπου ανακηρύχθηκε διδάκτορας το 1980. Δίδαξε ως καθηγητής από το 1984 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο πανεπιστήμιο του Ντάρμστατ και σε πολλά άλλα πανεπιστήμια της Δυτικής Ευρώπης. Έχει διατελέσει αντιπρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου (1993-1998), εκπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Πρυτάνεων, ιδρυτής και διευθυντής του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου «Αστικού Περιβάλλοντος και Ανθρώπινου Δυναμικού», εκδότης των επιστημονικών περιοδικών Τόπος και Πανεπιστήμιο και μέλος της Ακαδημίας Χωροτακτών στη Γερμανία (ARL). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις πολιτικές αστικής και περιφερειακής ανάπτυξης, μητροπολιτικής διακυβέρνησης, τοπικής αυτοδιοίκησης και πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού. Επιστημονικά άρθρα και βιβλία του έχουν δημοσιευθεί στα ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά και σε άλλες γλώσσες.

σελίδες: 352
διαστάσεις: 13 x 20 cm
τιμή με ΦΠΑ: 20 ευρώ
ISBN: 978-618-5642-24-2