Νέα έκδοση | Τόμας Βίντερμπεργκ & Κλάους Φλιγκάρ | DRUK – Άσπρο πάτο

Τόμας Βίντερμπεργκ & Κλάους Φλιγκάρ
DRUK_Άσπρο πάτο
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος

Φιλολογική Επιμέλεια: Σωτηρία Αποστολάκη

Στο έργο με τίτλο Άσπρο Πάτο, μια ομάδα καθηγητών σχολείου, τέσσερις κολλητοί φίλοι, θέλουν να δοκιμάσουν μια καινούρια προσέγγιση στη ζωή και τη δουλειά: αποφασίζουν να πίνουν σταθερά, μόνο τις εργάσιμες ώρες, και να διατηρούν ένα ελαφρύ επίπεδο μέθης σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Έτσι, θέλουν να αποδείξουν ότι ένα ποσοστό περιεκτικότητας αλκοόλ στο αίμα διευρύνει τη σκέψη, διευκολύνει την ανθρώπινη επικοινωνία, αφού «σπάει τον πάγο», και αυξάνει τη δημιουργικότητα. Το «πείραμα» θα αποδειχτεί επιτυχημένο για μερικούς, αλλά αποτυχημένο για άλλους.

Οι περιπέτειες τεσσάρων ενηλίκων στη μάταιη προσπάθειά τους να ξαναγίνουν παιδιά είναι κυρίαρχες στο έργο. Πραγματεύεται καυστικά και συνάμα κωμικά τη διαχείριση της ελευθερίας, τη συνειδητοποίηση της ενηλικίωσης, την ανάληψη ευθυνών, και όλα αυτά σε συνάρτηση με το αλκοόλ, με σκοπό να προβληματίσουν και να αφυπνίσουν το κοινό.

Το έργο αυτό αποτελεί θεατρική διασκευή από τον Τόμας Βίντερμπεργκ και τον Κλάους Φλιγκάρ της ταινίας Druk των Τόμας Βίντερμπεργκ και Τόμπιας Λίντχολμ, η οποία πήρε το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

Διαστάσεις: 17 Χ 21
Σελίδες: 112
ISBN: 978-960-628-212-6
Χρονολογία:  Νοέμβριος  2022
Τιμή: 10,00 ευρώ (συν ΦΠΑ 6%)