Γιώργος Καφετζής | Le roi luisant

© Mario De Biasi

Ο Γιώργος, γεννηθείς στην Καβάλα, συγγραφέας επιστημονικών δημοσιεύσεων και πεζογραφημάτων, λάτρης και περίτεχνος χειριστής του λόγου. Ο Γιώργος σπούδασε Ιατρική, Ψυχιατρική και Νευρογλωσσολογία, μα έμαθε πολλά από εσένα, και συνειδητοποίησε, έπειτα από χρόνια πολλά, πως κατά την αναμονή ανυπομονεί σε λάθος αποβάθρα. Άφησέ με λοιπόν να σου διηγηθώ μια ιστορία, η οποία.

Χάρη σε ένα κουρασμένο άνθος, ίσως και να έχει όντως συμβεί.

Η ατμόσφαιρα φωτογραφικά καθαρή, εσύ
εστιάζεις ουχί στων πλανοδίων την πραμάτεια
μα στα πρόσωπά των κι η συλλογή έχει εξαντληθεί.
Τίποτα πλέον δε σε ξαφνιάζει. Ουρλιαχτά νέον.

Θηλές και θηλιές, πίσω από σύρτες, κάμαρες
αμπαρωμένες, πόρτες κλειστές. Ολημερίς
προγνώσεις καταιγίδος, αλεξικέραυνη.
θαρρείς, η ανεξικακία. Φως απέναντι
αστράπτει, σύννεφα στο κινητό
δονούνται, συνειρμικοί οι
άνθρωποι της θάλασσας
και των βράχων.
Εξυμνείς την αιώνια μοναξιά μα στην ανόθευτη αγάπη υψώνεσαι σύγκορμη το πρόσωπό σου ιριδίζει του καινούριου την έξαψη στο δικό του λαμπυρίζει ο πιο πρόσφατος θάνατος.
Κάποιος σαν εκείνον και κάποια σαν εσένα Κοντέρ και καντράν ασύμφορης ταχύτητος και προδιαγεγραμμένους συμφοράς Μετωπική και επανειλημμένη, πλην παραδόξως ρυθμική, η κάθε σύγκρουση

Αφήνει όλους τους διαχρονικά επιζώντες φέροντες τραύματα συλλεκτικώς ελλειπτικά.
Η ημέρα αρχίζει
μην τον περιμένεις· έχει ξαπλώσει ανάμεσα στις γραμμές. Παχιές γραμμές, με πινέλο τρίχας φυσικής, νούμερο οκτώ, στον χώρο κάτω από το στήθος σου. Γραμμές παράλληλες, ηλεκτρικές, σαν να τις διασχίζουν συρμοί λέξεων ή και βαγονιών. Ζωή σε κεκτημένη ταχύτητα

Μη διανοηθείς να επιβραδύνεις
Να προσέχεις, μονάχα, τα διάκενα.

 


Ο Γιώργος Καφετζής γεννήθηκε και μεγάλωσε επιεικώς. Αρνούμενος πεισματικά εις εαυτόν να αγγαρεύει λέξεις για τις απαραίτητες συστάσεις, συνήθως εκθέτει το περιορισμένο του βίου του με εκτενή αναφορά στις ραδιοφωνικές του εκπομπές και τις νευροεπιστήμες.