Απόστολος Μαϊκίδης | Δρομολόγιο

© Fan Ho

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών ανακοίνωσε την αλλαγή δρομολογίου για τη γραμμή 8, είδηση που προκάλεσε ρίγος στην Ελευθερία. Ήταν φυσικό∙ λεπτομέρειες από το δρομολόγιο που εκτελούνταν μέχρι τότε συγχωνεύονταν περιοδικά σε ένα φωτοβόλο επεισόδιο, τέτοιο που ουδέποτε υπήρξε, πείθοντάς την ωστόσο ότι τα πράγματα είχαν γίνει ακριβώς έτσι, ότι δηλαδή εκεί που περπατούσαν στην Όθωνος, εκείνος τής είχε πει ότι θα την παντρευόταν την επομένη κι εκείνη άρχισε να τρέχει απ’ τη χαρά της, ανακοινώνοντας το νέο σε ανύποπτους περαστικούς, ορισμένοι από τους οποίους προσπερνούσαν ανέκφραστοι, ενώ άλλοι τη συνέχαιραν, απαιτώντας αστειευόμενοι προσκλητήριο. Και λίγο πιο κάτω, κοντά στην πλατεία, η βιτρίνα ενός καταστήματος βρεφικών ειδών γινόταν αφορμή για μεγαλόπνοα σχέδια, τρία παιδιά τουλάχιστον κι εξοχικό πρώτο στη θάλασσα.

Η αλήθεια είναι ότι η ακριβής του φράση ήταν «αν ήμασταν δεκαπέντε χρόνια μεγαλύτεροι, σε παντρευόμουν και αύριο» κι εκείνη ποτέ δεν είχε τρέξει, τον είχε απλώς αγκαλιάσει σφιχτά, αλλά οι ουσιώδεις αυτές διαφορές ανάμεσα στις δύο εκδοχές όσο περνούσαν οι δεκαετίες είχαν πάψει πλέον να υφίστανται. Όσο για το κατάστημα βρεφικών ειδών, επρόκειτο για καθαρή επινόηση, καθώς από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει η λειτουργία αντίστοιχης επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή, στην οποία, εξάλλου, λειτουργούν ανέκαθεν επιχειρήσεις εστίασης και μόνο.

Η Ελευθερία έκλεισε αμέσως το ραδιόφωνο και συνέχισε να ασχολείται με την προετοιμασία του μεσημεριανού για τα δύο εγγόνια της, με τα οποία ο πρωταγωνιστής του παραπάνω επεισοδίου δεν μπορούσε με κανέναν τρόπο να συσχετιστεί∙ παππούς τους ήταν ο καλύτερος του φίλος, που είχε την πρόνοια να περιμένει.

 

***


Ο Απόστολος Μαϊκίδης γεννήθηκε το 1972 στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται.