Αργύρης Κόσκορος | Δοκιμή

© Σάρα Μπουαμράν

Στ’ όμορφο πρόσωπο της Κίρκης, που το περιφρονητικό της βλέμμα τού χάριζε ακόμη περισσότερη γοητεία, διαγραφόταν μια απορία: προς τι τα κλαψουρίσματα; Η μόνη δύναμη που είχε το ραβδί της ήταν ν’ αποκαλύπτει την αληθινή μορφή όσων άγγιζε.

Αν κάποιος απ’ αυτούς τραγουδούσε ελεγείες στο τραπέζι αντί γι’ αλητοτράγουδα, τώρα θα ‘ταν αηδόνι. Αν κάποιος άλλος φερόταν αρχοντικά στο δείπνο αντί να μεθάει σαν κτήνος, αϊτός. Αν κάποιος, έστω και τελευταία στιγμή την ώρα του κινδύνου, δείχνονταν παλικάρι αντί να στριγγλίζει, λιοντάρι. Μα ακόμα περισσότερο, αν κάποιος δείχνονταν αβρός κι επιδέξιος στα χάδια μπροστά στις πιστές της δούλες, τώρα θα ήταν ο εραστής της.

 


Ο Αργύρης Κόσκορος είναι βιβλιοθηκονόμος. Γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα, μεγάλωσε στο Μαρούσι, ξεκίνησε να γράφει στη Ρόδο και ζει στη Λάρισα. Έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς κείμενά του σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.

Η Σάρα Μπουαμράν είναι καλλιτέχνης με καταγωγή από την Αθήνα και σήμερα ζει στη Σουηδία. Αποφοίτησε από τη Σχολή Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ το 2018 και παρακολούθησε μια χρονιά Erasmus στην école supérieure des beaux art de Nîmes το 2016. Έκτοτε πήρε μέρος σε διάφορες εκθέσεις, ομαδικές και προσωπικές, η τελευταία το Σεπτέμβριο του 2020 στη Σουηδία στο χώρο Vandalorum.