Νέα έκδοση | Φοίβος Σταμπολιάδης – Αλεξιθύμως Οδύσσεια

 

 

Συγγραφέας: Φοίβος Σταμπολιάδης
Διάσταση: 14x21
Σελίδες: 40
Τιμή: 10 ευρώ
isbn: 978-618-00-1579-9

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ:
Εκδόσεις Οσελότος
www.ocelotos.gr
Τηλ.: 2106431108

 

Ξεφυλλίστε μερικές σελίδες από το βιβλίο

 

Σαφέστατα, με τη συλλογή μου αυτή δεν φιλοδοξώ να αναδιατυπώσω το Ομηρικό Έπος. Ως καλλιτέχνης εμπνέομαι από την τελειότητα αυτού του μεγαλειώδους έργου και προσπαθώ με ποιητικό λόγο να φωτίσω με τον προσωπικό δικό μου τρόπο μια άλλη πτυχή του, που αγγίζει ιδιαίτερα την ψυχή μου.       

Ακολουθώντας τα βασικά ιστορικά στοιχεία του έργου του Ομήρου, όπως αυτά έχουν χαραχτεί στη μνήμη μου, εστίασα στον ψυχολογικό αντίκτυπο όλων αυτών πάνω στον ήρωα, το «βίωμά» του. Η ζωή στην Ιθάκη, ο Έρωτας, η σχέση Πατέρα-Γιου, η σχέση της Μάνας με το παιδί, η αναχώρηση, η Τροία και η άλωσή της, η Παλιννόστηση και το πολυετές και περιπετειώδες Ταξίδι της, η πολιορκία της πιστής Συζύγου του Άντρα.

Στη δική μου οπτική, το εικοσαετές ταξίδι του στον κόσμο κατέληξε να γίνει η εικοσαετής αναζήτηση του περιεχομένου της Ψυχής του. Αντιμέτωπος με δυνατά συναισθήματα, αποφασίζει να τα αποδεχτεί, να τα εκδηλώσει και τέλος να τα διαχειριστεί με κάποιον τρόπο.

Λουσμένος από το φως του καλοκαιρινού φεγγαριού της Κρήτης, του αγαπημένου μου νησιού, και βαθιά επηρεασμένος από την Κρητική μαντινάδα, άφησα την ιστορική πορεία του ήρωα να ερωτοτροπήσει με τα έντονα συναισθήματα που βιώνονται από τον Άντρα και αγγίζουν τον τόπο της ψυχής του, τους σημαντικούς Άλλους της ζωής του, τον φόβο του προσωπικού του θανάτου, την αέναη ανάγκη του να ακολουθεί μια πορεία, που τον κάνει να «φεύγει» για να γνωρίσει τον μακρινό συναισθηματικό Κόσμο, αλλά πάντα στο τέλος να επιστρέφει «σπίτι του», στο γνώριμο, στο οικείο συναίσθημα. Και ίσως να είναι αυτό, το συναισθηματικό του ταξίδι, εν τέλει, το σημαντικότερο ταξίδι της ζωής του.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Φοίβος Σταμπολιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο
και Μέσα Επικοινωνίας στο Πάντειο. Έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου του Lancaster.
Ασχολείται τα τελευταία είκοσι χρόνια με τη φωτογραφία. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έργα του έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Φωτογράφος και στο ηλεκτρονικό περιοδικό φωτογραφίας ifocus.gr.
Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί στα ηλεκτρονικά περιοδικά λογοτεχνίας monoclread.gr, hartismag.gr, fractalart.gr και tovivlio.net.
Αγαπά τα μακρινά ταξίδια με τη μοτοσικλέτα, μελετά Λογοτεχνία, Ψυχολογία, Βυζαντινή Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης. Ασχολείται
με το σχέδιο και τη χαρακτική.