Κατερίνα Χανδρινού, «Κόρκυρα» | Ο πρώτος τίτλος από τις εκδόσεις Κείμενα που αναμένεται κυκλοφορήσει στις αρχές Νοεμβρίου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ

Κόρκυρα 

πεζογράφημα

Διαστ. 11.5×19

Tιμή αγοράς με ΦΠΑ: 9.54 ευρώ

ISBN: 978-618-84601-0-2 

Σελ.  120

1η έκδοση

 

Το νέο βιβλίο της Κατερίνας Χανδρινού, Κόρκυρα, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΙΜΕΝΑ παρακολουθεί μια πορεία αναζήτησης στις μνήμες και τις καταβολές. Επιχειρεί ένα ανάπτυγμα σε ελεύθερη πρόζα του Sins of my father του Tom Waits, με την ελπίδα και την πίστη οι κληρονομημένες αμαρτίες των γονέων να παιδεύουν τα τέκνα, όπως παιδεύει -ωσότου βρεθεί- ένας χαμένος, καλά κρυμμένος θησαυρός. Και μια σημείωση: Η ανάγκη για επιστροφή και επανείσοδο στο πατρικό, που σε πρώτη ανάγνωση πραγματεύεται το βιβλίο, ας εκληφθεί κι ως μια βασική δυσκολία, αλλά και επιμονή, της συγγραφέως να συναντήσει ουσιαστικά και βαθιά τα κύματα των αντίθετα κινούμενων ανθρώπων, αυτών που αρχετυπικά και πάντα θα αναχωρούν από το σπίτι αυτό, για να βρεθούν στο «κέντρο» του κόσμου.

Η Κόρκυρα είναι ο πρώτος τίτλος της επανέναρξης των εκδόσεων ΚΕΙΜΕΝΑ.

Βιογραφικό:

Η Κατερίνα Χανδρινού γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει, εργάζεται, φαντάζεται, διαβάζει, υποκύπτει, γράφει, σβήνει. Η Κόρκυρα είναι το τρίτο της βιβλίο. Προηγήθηκαν το Συμπαθές αγρίμι (εκδ. Ενδυμίων, 2013) και το γιατί δεν οδηγούν οι ποιητές (εκδ. Sestina, 2018).

Απόσπασμα: 

«Προσπαθώ να σκεφτώ. Το μυοσκελετικό σύστημα του σπιτιού. Να καταλάβω τη ζωή μου.

Να με πείσω πως η αναστήλωση αυτή στο τέλος θα ολοκληρωθεί και θα με ανακουφίσει. Ότι αξίζει τον κόπο. Ότι υπάρχει λόγος. Ότι θα ταξινομήσει τα γεγονότα.

Θα ιεραρχήσει τα καλοκαίρια.

Θα ελαφρύνει τη συνείδηση μου.».