Αλεξία Καλογεροπούλου | «Λέξεις στην άμμο» – Νέα κυκλοφορία

Σαράντα οκτώ ποιήματα για τη ζωή, την αναμονή, τον χρόνο, τη φύση, τον άνθρωπο και την αγάπη περιλαμβάνει η πρώτη ποιητική συλλογή της Αλεξίας Καλογεροπούλου με τίτλο «Λέξεις στην άμμο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24γράμματα σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Τα ποιήματα, σε ελεύθερο στίχο, γραμμένα το χρονικό διάστημα από το 2015 έως το 2019, αντανακλούν τον προβληματισμό, τις αγωνίες και τα συναισθήματα του σύγχρονου ανθρώπου που φαίνεται ακινητοποιημένος σε μια αναμονή δίχως τέλος ή περιπλανιέται σε λάθος δρόμους μέχρι να βρει τον δικό του.

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του εικαστικού Απόστολου Γιαγιάννου.

Έρως θνητός

Έξι μήνες κράτησε

πριν ο λυγμός τον πνίξει.

Έτρεχε δήθεν φτερωτός

κι ύστερα κατέληξε άψυχος,

σαν μια φωτογραφία κίτρινη, αλλοτινών καιρών,

μια προδοτική ανάμνηση της αιώνιας αλήθειας,

ένα χαστούκι δυνατό

στις απαλές παρειές ανόθευτων ανθρώπων.

 

 Λίγα λόγια για την Αλεξία Καλογεροπούλου

H Αλεξία Καλογεροπούλου σπούδασε Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και συνέχισε με άριστα τις μεταπτυχιακές σπουδές της (Master) στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ, με ειδίκευση στις Πολιτισμικές Σπουδές και στην Ανθρώπινη Επικοινωνία.

Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και στην ΕΡΤ. Είναι δημιουργός του ιστότοπου για τα βιβλία, τις τέχνες και τις ιδέες BookSitting.gr.

Έχει εκδώσει το βιβλίο «Είσαι το Κάρμα μου» (Allegro / Εμπειρία Εκδοτική, 2010), το οποίο βρέθηκε στην πρώτη θέση των ευπώλητων της αλυσίδας βιβλιοπωλείων «Φλωράς». Λογοτεχνικά κείμενα και ποιήματά της έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

 

INFO

Σειρά: Λογοτεχνία (αρ. σειράς 81)

Τίτλος: Λέξεις στην άμμο

Συγγραφέας: Αλεξία Καλογεροπούλου

Εικαστική δημιουργία εξωφύλλου: Απόστολος Γιαγιάννος

Διόρθωση κειμένου: Ειρήνη Κοζανίτη

Τόπος και Χρονολογία πρώτης έκδοσης: Αθήνα, Απρίλιος 2019

ISBN: 978-618-5302-979

Σελίδες: 58

Διάσταση σελίδας: 17x25cm

Τιμή: 9,90€

Εκδόσεις: 24γράμματα / Γιώργος Δαμιανός | Λεωφόρος Πεντέλης 77, Χαλάνδρι 152 34 | Τ. 210 6127074 |  email:  info@24grammata.com

Για online αγορές με δωρεάν ταχυδρομικά έξοδα ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2YOYkwS