Πρεμιέρα: «Η Βαλτιμόρη ή πώς να μπεις στο μυαλό ενός λευκού»

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ

 
Ελένη Χατζή

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Είναι Γλωσσολόγος (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Μ.Α, Royal Holloway) όπου μελέτησε τις προϊστορικές γραφές της Μεσοποταμίας και της Αιγαιακής εποχής του Χαλκού. Το 2006 εξέδωσε την ποιητική συλλογή με τίτλο «Ορείχαλκος», (Εκδόσεις Γαβριηλίδης). Μετέφρασε και επιμελήθηκε συλλογή ποιημάτων του ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Γουόλε Σογίνκα (Νόμπελ Λογοτεχνίας 1986) «Wole Soyinka: Η Σαμαρκάνδη και άλλα ποιήματα» (Εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2011). Εξέδωσε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Ο Μάγος» το 2011 (Εκδόσεις Γαβριηλίδης). Το δεύτερο μυθιστόρημα της έχει τίτλο «Ο Λάκκος του Θριάμβου» (Εκδόσεις Λιβάνη, 2013).

 
Γιάννης Μόρτζος

Γεννήθηκε στη Σάμο. Σπούδασε θέατρο στη Σχολή του Θεάτρου Τέχνης με δάσκαλο τον Κάρολο Κουν. Έμεινε κοντά του, ως βασικό στέλεχός του, μέχρι το 1981, επί είκοσι ένα χρόνια. Ερμήνευσε υπό την καθοδήγησή του σπουδαίους θεατρικούς ρόλους από όλο το φάσμα της θεατρικής γραφής: αρχαίο δράμα, κλασικό θέατρο, σύγχρονο θέατρο, θέατρο του παραλόγου, αλλά κυρίως νεοελληνικό θέατρο. Με το Θέατρο Τέχνης πήρε μέρος, ως βασικός πρωταγωνιστής, στα μεγάλα θεατρικά φεστιβάλ της Ευρώπης και γνώρισε διάσημους καλλιτέχνες, από τους οποίους αποκόμισε σημαντικές γνώσεις. Συνεργάστηκε με τους περισσότερους Έλληνες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, μουσικούς, σκηνογράφους, μεταφραστές. Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει το Θέατρο “Τέσσερις εποχές”, με το οποίο παρουσιάζει παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Είναι ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ (1974) και έχει διατελέσει συνδικαλιστής στο χώρο του θεάματος (πρόεδρος ΠΟΘΑ), καθώς και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων (1986-1994). Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος σε κινήματα για τον αφοπλισμό και την ειρήνη. Διδάσκει θέατρο σε δραματικές σχολές επί τριάντα πέντε χρόνια. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.

 
Μανώλης Κεπέρης

Γεννήθηκε το 1967 στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας. Κατάγεται από τη Ρόδο. Αποφοίτησε από την Δραματική σχολή της Μαίρης Βογιατζή Τράγκα. Συμμετείχε με το Θέατρο Ρόδου από το 1997 μέχρι σήμερα σε πολλές παραστάσεις καθώς και με το Θέατρο Νοτίου Αιγαίου, το Θέατρο Έναστρον και με το Θέατρο τέσσερις εποχές- Γιάννης Μόρτζος. Πρωταγωνιστεί στην ταινία μικρού μήκους «Η Επέτειος», σκηνοθεσία Δανάη Παπανίκου.

 
Ελεάννα Πουλίδα

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Αποφοίτησε από την δραματική σχολή Νέο Ελληνικό Θέατρο- Γιώργος Αρμένης το 2017.  Πρωταγωνιστεί  στην παράσταση «Ελευθέριος Βενιζέλος η ζωή μου» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου και στην παράσταση «Η απολογία του Σωκράτη», σε σκηνοθεσία Γιούλης Ζήκου. Είναι αθλήτρια της ρυθμικής και ακροβατικής γυμναστικής.

 
Κώστας Παπαγεωργίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε το Φυσικό τμήμα της Φυσικομαθηματικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έκανε Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Σπούδασε κλασική κιθάρα και θεωρία μουσικής στο παράρτημα του Εθνικού Ωδείου στα Ιωάννινα. Συνθέτει μουσική για το θέατρο από το 1985 και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με το Εθνικό Θέατρο, το θέατρο «Μάσκες», τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, Σερρών και Χανίων, το Θεατρικό οργανισμό «Πολυθέαμα» το θεατρικό σύλλογο «Διθύραμβος εξ’ αμάξης» και το Θέατρο «Λύκη Βυθού». Έργα του μουσικής δωματίου έχουν παιχτεί σε αίθουσες συναυλιών της Αθήνας από το μουσικό σύνολο «Μείζονες Απουσίες». Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά  μεταξύ άλλων με τον Νίκο Πλατύραχο και τον Νίκο Ξυδάκη.

 
Μαρουσώ Λαουράκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δασκάλους τον Δημήτρη Μυταρά και τον Παναγιώτη Τέτση. Είναι απόφοιτος της Σχολής Σταυράκου Τμήμα Σκηνογραφίας. (Α’ Βραβείο Μπιενάλε Σαντορίνης 2016). Έργα της βρίσκονται σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους. Ασκεί εκπαιδευτικό έργο από το 1997 σε εργαστήρια Τέχνης και στη δημόσια εκπαίδευση. Το εικαστικό της έργο έχει χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικά προγράμματα από το υπουργείο παιδείας Κύπρου.