Πρεμιέρα: «Η Βαλτιμόρη ή πώς να μπεις στο μυαλό ενός λευκού»

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Hellenic American College/Hellenic American University και το International Foundation for Greece (IFG)-Ασπασία Λεβέντη παρουσιάζουν την πρεμιέρα του μονόπρακτου θεατρικού έργου της Ελένης Χατζή, «Η Βαλτιμόρη ή πώς να μπεις στο μυαλό ενός λευκού», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου. Η παράσταση πραγματοποιείται τη Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 στις 20:00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).
Το έργο της Ελένης Χατζή βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Φρέντερικ Ντάγκλας (Frederick Douglass). Ο Φρέντερικ, ένας σκλάβος στις φυτείες του Μέριλαντ, έμαθε μόνος του γραφή και ανάγνωση, κατάφερε να δραπετεύσει στον Βορρά και έγινε ο πρώτος μαύρος Αμερικανός που ανέλαβε δημόσια αξιώματα στις Ηνωμένες Πολιτείες τον 19ο αιώνα.
Ο Φρέντερικ Ντάγκλας σπουδαίος ρήτορας, συγγραφέας, πολιτικός, εκδότης της εφημερίδας “North Star”, του μαχητικότερου εντύπου για την κατάργηση της δουλείας είναι ο ηγέτης του κινήματος της απελευθέρωσης των σκλάβων στην Αμερική, ένα διαχρονικό σύμβολο γνωστό και αγαπητό, όσο και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ τον 20ό αιώνα. Η πρεμιέρα πραγματοποιείται λίγες μόνο μέρες μετά την Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ (15 Ιανουαρίου) και ως εισαγωγή στον ετήσιο Black History Month (Mήνα Αφροαμερικανικής Ιστορίας).
Το θεατρικό έργο «Η Βαλτιμόρη ή πώς να μπεις στο μυαλό ενός λευκού» διερευνά όχι μόνο το θρίαμβο της ανθρώπινης θέλησης και σκέψης, αλλά και τους συμβιβασμούς και τις απογοητεύσεις που ακολουθούν τη νίκη και την εκπλήρωση των στόχων.
Ονειρεύεσαι Φρεντ, τα μεσημέρια όταν κάθεσαι στην βεράντα του σπιτιού σου στην Ουάσιγκτον και πίνεις τον καφέ σου σε πορσελάνινο φλιτζάνι και δίπλα σου η Έλεν, η λευκή γυναίκα σου σε κοιτάζει με λαχτάρα στα μάτια και σου τρίβει τα πόδια. Ήταν όλα ένα όνειρο;

Συντελεστές: 

Συγγραφέας: Ελένη Χατζή

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόρτζος

Ερμηνεύουν: Μανώλης Κεπέρης, Ελεάννα Πουλίδα

Μουσική: Κώστας Παπαγεωργίου

Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρουσώ Λαουράκη

Η παράσταση έχει διάρκεια 60’.

Ημερομηνία: Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018, 20:00

Διεύθυνση: Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Αθήνα

Eίσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης: (210 3680052), http://www.hau.gr/culture