Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης | Ημερολόγιο Εγκλεισμού #18

Τα Αμπελοχώραφά μου [Φωτογραφία: @Andreas Mandas]

Κυριακή των Βαΐων γεννήθηκα. Όχι 12 Απριλίου, προς 13, όπως απόψε, αλλά 10. Ανέκαθεν με γοήτευε η συμμετρία: δέκα τετάρτου εξήντα. Κοντρόλ φρηκ, μια ζωή. Εγελιανός αγυιόπαις. Τσογλάνι της αριστοκρατίας. Ποιητής όχι του βάθρου αλλά του βόθρου. Δραπέτης από τα αμφιθέτρα, θαμώνας στα κακόφημα καπηλεία, προδότης του γραπτού λόγου, επάρατο γκινσμπεργκικό τσογλάνι ήδη από τα δεκαέξι, μυξιάρικο παιδί-τραύμα, lost body, άμα λάχει. Έχει ειπωθεί εξάλλου: ό,τι  επιλήψιμο κι αν μας καταλογίζουν, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Βαράμε τη σύνεση με βαριοπούλες από πιτσιρικάδες. Μόνο ο Hegel μας σαγηνεύει και τα Κορίτσια που πρώτα σου δίνουν το χέρι και μετά όλα τα άλλα. Cosa fatta capo ha.

Σε ζόφου συνθήκες και εγκλεισμού, όλα όσα έζησες γίνονται πολυβολικές, μυδραλιοβόλες πολαρόιντ, όλα τα καρέ της ζωής σου περνάνε από τον ημιδιαλυμένο εγκέφαλό σου, γίνεσαι πια πεισματικά ο λιμπερτίνος που, οὐτως ή άλλως, ανέκαθεν ήσουν, και οργιάζεις με τα όργια των πιο οργιαστικών κοριτσιών της πλάσης, why not; Ένα Σαββατοκύριακό μας ήταν η φτηνή ζωη τους όλη, ένα δικό μας χαμόγελο ήταν το απόλυτο άνοιγμα στο αίνιγμα του Σύμπαντος, κι αν δεν με πιστεύεις δες ξανά το 2001/A Space Odyssey, κι έλα παππού μου να σου δείξω πού είναι τ᾽ αμπελοχώραφά μου. Cosa fatta capo ha.

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!! Σε ζόφου συνθήκες, και κλοιού, μόνο να σκάμε στα γέλια στέργουμε. Θεομπαίχτες και αθεόφοβοι, ήδη μελλοθἀνατοι, εραστές και τσακάλια δίχως τύψεις (έχει ειπωθεί), αρπάζουμε από τα θεσπέσια μαλλιά τους τα Κορίτσια μας, τα φιλάμε με τις ώρες στο μέσα από τα βλέφαρά τους, βλέπουμε ταυτοχρόνως τις πιο γαμάτες ταινίες από την εποχή των Λυμιέρ, ομνύουμε ερήμην τους στο υπέρτατο κάλλος τους, τα λατρεύουμε (θέλουν, δε θέλουν), είμαστε στο λυγερό πλευρὀ τους, τα στολίζουμε είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο με φιλιά που δεν διανοήθηκε στιγμή να δώσει καν ο Bob Dylan στη Suze Rotolo, η Susan Sontag στην  Annie Leibovitz, ο Dr Baba στη Miss Janet.

Let Us Compare Mythologies. Οκέι, ας συγκρίνουμε μυθολογίες. Μέθυσες ποτέ με τον Cave και τον Ellis όπως ο Μαντάς; Τα ήπιες ποτέ με την Alice Becker-Ho όπως ο Μπαμπασάκης; Πλἀγιασες ποτέ με τον Μαντά όπως Εκείνη; Δόθηκες ποτέ στον Τρίδη όπως η Μαρίνα; Ξέσκισες μπάτσους ποτέ όπως η Miss Janet; Φωτογράφισες ποτέ δάχτυλα και πόρτες όπως η Μαρίλη Ζάρκου; Έγραψες ποιήματα ποτἐ όπως ο Ηλίος Λάγιος; Εγκωμίασες την Κυψέλη ποτέ όπως ο Χρήστος Βακαλόπουλος; Ζωγράφισες τη ζωγραφισμένη ζωγραφική ποτέ όπως ο Τἀσος Παυλὀπουλος;

Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης
Κυψέλη, 13.04.2020

Tips:

  1. Cave / Eternity :https://www.youtube.com/watch?v=QSia5QE3rZ0
  2. Neil Young / Change : https://www.youtube.com/watch?v=45qX1VYONds
Ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης (Απρίλιος 1960) είναι συγγραφέας και σιτυασιονιστής.