7ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA 25 – 31 Μαΐου 2023 | Το Αναλυτικό Πρόγραμμα

Η αφίσα του 7ου Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – Fecha

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA επιστρέφει για 7η χρονιά, μεταξύ 25-31 Μαΐου, μεγαλύτερο από ποτέ, για να σημάνει για μια ακόμη φορά την έναρξη της θερινής κινηματογραφικής σαιζόν, και να αναδείξει τον κινηματογραφικό πλούτο των ισπανόφωνων χωρών.

Οι προβολές του 7ου FeCHA θα πραγματοποιηθούν στους θερινούς κινηματογράφους Ελληνίς Cinemaχ Europa Cinemas και Αελλώ Cinemax, ενώ παράλληλες προβολές και δράσεις θα φιλοξενήσουν το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Exile Room και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Το πρόγραμμα του 7ου FeCHA περιλαμβάνει 22 ταινίες μεγάλου μήκους, αφιέρωμα στο σύγχρονο βασκικό κινηματογράφο, μια επιλογή από τις καλύτερες ισπανόφωνες ταινίες μικρού μήκους των τελευταίων ετών στο αγαπημένο τμήμα του Φεστιβάλ cortoFeCHA, ένα masterclass σεναρίου με τον βραβευμένο Ισπανό σκηνοθέτη Φέλιξ Βισκαρέτ και προβολές σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros και το Athens Pride.

pastedGraphic_1.png

Η ταινία έναρξης  του 7ου Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – Fecha, «Αργεντινή, 1985»

Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει στις 25 Μαΐου με την ταινία «Αργεντινή, 1985» του Σαντιάγκο Μίτρε, με πρωταγωνιστές τους Ρικάρντο Νταρίν και Πίτερ Λανσάνι. Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, ενώ κέρδισε Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Πριν την προβολή η Jose Cuervo θα κεράσει τους θεατές δροσερές μαργαρίτες. Φινάλε στο φετινό μας πρόγραμμα θα κάνει η ταινία «75 Μέρες» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μαρκ Ρομέρο.

Το 1ο Φεστιβάλ FeCHA έκανε ποδαρικό το 2016 με την ταινία «Τρούμαν» και φέτος ο σκηνοθέτης της, Σεσκ Γκάι, θα επισκεφτεί για πρώτη φορά το Φεστιβάλ με τη νέα του κωμική ταινία «Αυτά που Δεν Λέγονται». Βραβευμένος με Goya Καλύτερης Ταινίας και Σεναρίου για την ταινία «Τρούμαν», ο Γκάι είναι ένας από τους καλύτερους σύγχρονους Ισπανούς σκηνοθέτες.

Το 7ο FeCHA θα υποδεχτεί επίσης τον Ισπανό βραβευμένο σεναριογράφο και σκηνοθέτη Φέλιξ Βισκαρέτ. Παράλληλα με την παρουσία του στην προβολή της ταινίας «Μέσα από τις Σκιές», ο Βισκαρέτ θα παρουσιάσει ένα masterclass με θέμα τη συγγραφή σεναρίου που βασίζεται σε λογοτεχνικό έργο. Το masterclass θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Μαΐου στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Προπτυχιακό Πρόγραμμα «ΙΣΠ-Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός».

Στα highlights του 7ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA περιλαμβάνονται η μεξικάνικη ταινία «Ο Εμφύλιος» της Τεοντόρα Μιχάι, η οποία κέρδισε Βραβείο Θαρραλέας Αφήγησης στο Τμήμα Un Certain Regard του Φεστιβάλ Καννών 2021, αλλά και βραβεία στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμβούργου και Τόκιο, όπως και η βραβευμένη ταινία του Αμπνέρ Μπεναίμ, «Plaza Catedral», επίσημη υποβολή του Παναμά για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

pastedGraphic_2.png
Φωτογραφία από την ταινία «Η Αγέλη»

Με 9 συνολικά βραβεία και συμμετοχές σε αρκετά queer Φεστιβάλ, το λατινοαμερικάνικο «Weekend» του Χιλιανού σκηνοθέτη Ομάρ Θουνίγκα Χιντάλγκο με τίτλο «Οι Δυνατοί» έρχεται να μας παρασύρει σε μια ερωτική ιστορία που δε θα αφήσει κανένα και καμία μας ασυγκίνητους, ενώ η κολομβιανή ταινία «Η Αγέλη» του Αντρές Ραμίρεθ Πουλίδο, έχοντας κερδίσει το Βραβείο της Εβδομάδας Κριτικής στο περσινό Φεστιβάλ Καννών, θα μας προσφέρει μια φρέσκια, ευαίσθητη και εμπεριστατωμένη ματιά στην κουλτούρα των συμμοριών της Λατινικής Αμερικής.

 Ειδική αναφορά στην ταινία της Andrea Bagney, «Ramona», μια αναζωογονητική ρομαντική κωμωδία για την αθάνατη «κόντρα» μεταξύ λογικής και ευαισθησίας και την βασισμένη σε αληθινή ιστορία «Η Πτώση» της Λουθία Πουένθο, ταινία που πραγματοποίησε μέρος των γυρισμάτων της στην Ελλάδα. 

pastedGraphic_1.png
Φωτογραφία από την ταινία «Οι Δυνατοί»

Πώς θα ήταν ο κόσμος αν ξαφνικά δεν είχαμε ρεύμα; Η απάντηση στην ειδική πρώτη προβολή δύο επεισοδίων της ισπανικής μίνι σειράς «Μπλακάουτ» που βασίζεται στο δημοφιλές podcast «Το Μεγάλο Μπλακάουτ». Τα επεισόδια που θα παρακολουθήσουμε έχουν σκηνοθετήσει οι βραβευμένοι Rodrigo Sorogoyen και Alberto Rodríguez.

Το 7o Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA ξεκινάει με μια φιλόδοξη σειρά προφεστιβαλικών προβολών ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους με ελεύθερη είσοδο. Τις προβολές θα φιλοξενήσουν το Ινστιτούτο Θερβάντες, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Exile Room.

Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνεται ένα μίνι αφιέρωμα τριών ταινιών στο σύγχρονο βασκικό κινηματογράφο με τίτλο «Βασκικό Παράθυρο». Το αφιέρωμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Filmoteca Vasca, το Instituto Etxepare και το Ινστιτούτο Θερβάντες και μέσα από τις ταινίες «Bertsolari», «Βήμα στο Όριο» και «Το Ελάφι» ρίχνει τους προβολείς στην βασκική κουλούρα και κινηματογραφία.  

Η αγαπημένη ενότητα του Φεστιβάλ cortoFeCHA επιστρέφει για μια ακόμη χρονιά με δέκα από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους των τελευταίων ετών από την Αργεντινή, την Δομινικανή Δημοκρατία και την Ισπανία, ανάμεσα στις οποίες οι υποψήφιες για Βραβείο Goya Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους «Δεμένες» και «Το Εφήμερο».

pastedGraphic_2.png
Φωτογραφία από την ταινία «Η Άλλη Μορφή»

Με μεγάλη χαρά το 7o FeCHA συνεργάζεται φέτος με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros με την προβολή της ταινίας «Η Άλλη Μορφή» του Ντιέγκο Φελίπε Γκουζμάν, που κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Animation στο Sitges – Διεθνές Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου της Καταλονίας. 

To 7o Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA ευχαριστεί θερμά την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα, το Ινστιτούτο Θερβάντες, τη Filmoteca Vasca, το Instituto Etxepare, την Πρεσβεία της Αργεντινής στην Αθήνα, την Πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα, το Instituto Mexicano de Cinematografía (IMCINE), την Πρεσβεία του Παναμά στην Ελλάδα, την Πρεσβεία του Περού στην Ελλάδα, την Πρεσβεία της Χιλής στην Ελλάδα και το Επίτιμο Προξενείο της Κολομβίας για την πολύτιμη υποστήριξη τους. 

Η προπώληση εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 19 Μαΐου στο cinemax.gr και στα ταμεία των κινηματογράφων Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas & Αελλώ Cinemax.

Το 7ο FeCHA πραγματοποιείται 

στο πλαίσιο του Athens City Festival από τον Δήμο Αθηναίων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ απ’ όλες τις ταινίες βρείτε ΕΔΩ

Δείτε το TRAILER του 7ου FeCHA ΕΔΩ

Για να βγάλετε δημοσιογραφική ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ,

παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στη φόρμα

που θα βρείτε ΕΔΩ.

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 7ου FeCHA

• ΕΛΛΗΝΙΣ CINEMAX EUROPA CINEMAS • 

Πέμπτη 25 Μαΐου | 21:15 

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, 1985 (Argentina, 1985) • Ταινία Έναρξης

του Santiago Mitre (Αργεντινή, 2022, 140’)

 

pastedGraphic.png

Η ταινία «Αργεντινή, 1985» είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία των απίθανων ηρώων Χούλιο Στρασέρα, Λουίς Μορένο Οκάμπο και της νεαρούς ηλικίας νομικής τους ομάδας, σε μια μάχη Δαβίδ εναντίον Γολιάθ όπου, υπό συνεχείς απειλές, τόλμησαν να ασκήσουν δίωξη στην πιο αιματηρή στρατιωτική δικτατορία της Αργεντινής, ενάντια στις πιθανότητες και τον χρόνο, για να αποδοθεί δικαιοσύνη στα θύματα της Χούντας και να καταλογιστούν ευθύνες στους στρατηγούς της δικτατορίας.

Το δικαστικό δράμα του Σαντιάγκο Μίτρε με πρωταγωνιστές τους Ρικάρντο Νταρίν και Πίτερ Λανσάνι, που ρίχνει φως σε μια ιστορικά σκοτεινή περίοδο της πρόσφατης ιστορίας της Αργεντινής, έχει κερδίσει 17 βραβεία και 39 συνολικά υποψηφιότητες, μέσα στα οποία Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και Καλύτερης Ιβηρο-Αμερικανικής Ταινίας στα Βραβεία Goya. Ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας και για Βραβείο Bafta Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

Trailer

Πριν την προβολή η Jose Cuervo θα κεράσει τους θεατές δροσερές μαργαρίτες. 

Παρασκευή 26 Μαΐου | 20:50

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ (No Mires a los Ojos) • Παρουσία του σκηνοθέτη

του Félix Viscarret (Ισπανία, 2022, 107’)

 

pastedGraphic.png

Ο Δαμιάν μόλις απολύθηκε από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν για 20 χρόνια. Μετά από έναν έντονο και βίαιο διαπληκτισμό με το πρώην πια αφεντικό του, θα του ξεφύγει και θα κρυφτεί στο πρώτο μέρος που θα βρει: στο εσωτερικό μιας ντουλάπας που έχει φορτωθεί σε ένα φορτηγάκι. Πριν προλάβει να βγει, η ντουλάπα μεταφέρεται στην κρεβατοκάμαρα ενός ζευγαριού, της Λουθία και του Φέντε, ένα ζευγάρι συνομηλίκων του που μένουν με την έφηβη κόρη τους, Μαρία. Μια παρόρμηση θα οδηγήσει τον Δαμιάν να μείνει με την οικογένεια ως μια κρυφή παρουσία και να τους παρατηρεί, μέσα από τις σκιές. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ισπανού συγγραφέα Χουάν Χοσέ Μιγιάς.

Trailer

Παρασκευή 26 Μαΐου | 23:00

ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ (Apagón)

των Rodrigo Sorogoyen και Alberto Rodríguez (Ισπανία, 2022, 90’)

 

pastedGraphic.png

Πώς θα ήταν ο κόσμος αν ξαφνικά δεν είχαμε ρεύμα; Βασισμένη στο δημοφιλές podcast «Το Μεγάλο Μπλακάουτ», η σειρά «Μπλακάουτ» («Apagón») είναι μια νέα ισπανική τηλεοπτική σειρά 5 αυτοτελών επεισοδίων από τους καλύτερους σύγχρονους Ισπανούς σκηνοθέτες, που προσπαθεί να φανταστεί ένα κόσμο χωρίς τεχνολογία. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα δούμε σε ειδική πρώτη προβολή δύο επεισόδια από τους βραβευμένους Rodrigo Sorogoyen («Κανείς δε Μπορεί να μας Σώσει», «Ο Έκπτωτος») και Alberto Rodríguez («Το Μικρό Νησί»).

Trailer

Σάββατο 27 Μαΐου | 20:50

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛEΓΟΝΤΑΙ (Historias Para No Contar) • Παρουσία του σκηνοθέτη

του Cesc Gay (Ισπανία, 2022, 99’)

pastedGraphic.png

 

Η νέα κωμική ταινία του Σεσκ Γκάι («Ένα Πιστόλι σε Κάθε Χέρι», «Τρούμαν», «Οι Γείτονες Από Πάνω»). Μια σπονδυλωτή ιστορία πέντε κεφαλαίων,  με φανταστικούς χαρακτήρες διαφορετικών ηλικιών που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής. Μια πληθωρική κωμωδία χαρακτήρων με τους Αντόνιο ντε λα Τόρε, Μαριμπέλ Βερντού, Άννα Καστίγιο, Τσίνο Νταρίν και Χαβιέρ Ρέι που καταπιάνεται με τις αστείες καταστάσεις, στις οποίες έχουμε βρεθεί όλοι μας, αλλά που ευχόμαστε να μην τις ήξερε κανείς ή να μπορούσαμε να τις ξεχάσουμε. Πέντε ιστορίες και μαζί μια σαρκαστική, αλλά και τρυφερή οδή στην δυσκολία των ανθρώπων να τιθασεύσουν τα συναισθήματά τους, ακόμα και όταν γνωρίζουν ότι πρέπει.

Trailer

Σάββατο 27 Μαΐου | 23:00

Ο ΕΛΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΧΕΛΩΝΑΣ (La Maniobra de la Tortuga)

του Juan Miguel del Castillo (Ισπανία, 2022, 103’)

pastedGraphic.png

 

Ο επιθεωρητής Μανουέλ Μπιανκέτι αναγκάζεται να δεχτεί μια μετάθεση σε ένα αστυνομικό τμήμα στη νότια Ισπανία. Η ησυχία του θα διαταραχθεί όταν θα ανακαλυφθεί το σώμα μιας νεαρής κοπέλας που του θυμίζει ένα τρομερό παρελθόν. Παρά την αντίθεση των ανωτέρων του, ο Μπιανκέτι ξεκινά μια μοναχική σταυροφορία για να βρει τον ένοχο, ακολουθώντας στοιχεία που μπορεί να είναι απλώς αποκυήματα της φαντασίας του. Το μόνο άτομο στο πλευρό του φαίνεται να είναι η γειτόνισσά του, μια νοσοκόμα που παρενοχλείται από τον πρώην σύντροφό της. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ισπανού συγγραφέα Μπενίτο Όλμο. 

Trailer

Κυριακή 28 Μαΐου | 20:50

ΤΟ ΚΡΥΟ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ (El Frío Que Quema)

του Santi Trullenque (Ισπανία, 2022, 116’)

pastedGraphic_5.png

Χειμώνας του 1943 στα Πυρηναία. Ο απόηχος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αντηχεί στο παραμεθόριο χωριό όπου ζουν η Σάρα και ο Αντόνι, ένα νεαρό παντρεμένο ζευγάρι που περιμένει το πρώτο τους παιδί. Η άφιξη μιας οικογένειας Εβραίων που προσπαθούν να διαφύγουν από τη ναζιστική δίωξη θα διαταράξει τη ζωή στην κοιλάδα. Η Σάρα θα πρέπει να πάρει μια δύσκολη απόφαση: να υπακούσει στη λογική ή να ακολουθήσει αυτό που υπαγορεύει η καρδιά της. Το παρελθόν και τα μυστικά, που το χιόνι κρατούσε θαμμένα για χρόνια, πρόκειται να έρθουν στο φως.

Trailer

Κυριακή 28 Μαΐου | 23:15

Η ΑΓΕΛΗ (La Jauría)

του Andrés Ramírez Pulido (Κολομβία, 2022, 86’)

pastedGraphic_6.png

Ο Ελιού, ένα αγόρι από την επαρχία, φυλακίζεται σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα για ανήλικους παραβάτες, στην καρδιά του κολομβιανού τροπικού δάσους, για ένα έγκλημα που διέπραξε με τον φίλο του, τον Ελ Μόνο. Κάθε μέρα οι έφηβοι εκτελούν δύσκολες χειρωνακτικές εργασίες και κάνουν ομαδική ψυχοθεραπεία. Μια μέρα, ο Ελ Μόνο μεταφέρεται στο ίδιο κέντρο, κουβαλώντας μαζί του το παρελθόν που ο Ελιού προσπαθεί να ξεχάσει.

Έχοντας κερδίσει το Βραβείο της Εβδομάδας Κριτικής στο περσινό Φεστιβάλ Καννών, η ταινία προσφέρει μια φρέσκια, ευαίσθητη και εμπεριστατωμένη ματιά στην κουλτούρα των συμμοριών της Λατινικής Αμερικής.

Trailer

Δευτέρα 29 Μαΐου | 20:50

Η ΝΥΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ (La Novia de América)
του Alfonso Albacete (Μεξικό – Ισπανία, 2023, 107’)

pastedGraphic_7.png

Ένας πατέρας θα ανακοινώσει στα παιδιά του στην Ισπανία πως θα παντρευτεί στο Μεξικό μια κοπέλα κατά 30 χρόνια νεότερη του, που γνώρισε πριν μερικούς μήνες. Έχοντας ενστάσεις για το γάμο, η οικογένεια θα ταξιδέψει στο Μεξικό και θα κάνει τα πάντα προκειμένου να τον αποτρέψει. Μια ξέφρενη κωμωδία που διακωμωδεί τα στερεότυπα μεταξύ Ισπανίας και Μεξικού.

Trailer

Δευτέρα 29 Μαΐου | 23:00

PLAZA CATEDRAL
του Abner Benaim (Παναμάς, 2021, 94’)

pastedGraphic_8.png

Η ζωή μιας 40χρονης γυναίκας που πενθεί θα αλλάξει εντελώς όταν ένα αιμόφυρτο 14χρονο αγόρι εμφανίζεται στο σπίτι της. Πολυβραβευμένη ταινία και επίσημη υποβολή του Παναμά για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

Trailer

Τρίτη 30 Μαΐου | 20:50

42 ΔΕΥΤΕΡΑ (42 Segundos) 

των Àlex Murrull, Dani de la Orden (Ισπανία, 2022, 106’)

pastedGraphic_9.png

Λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης του ’92, φαίνεται ότι η ισπανική ομάδα πόλο δύσκολα θα καταφέρει να διακριθεί. Στην εθνική ομάδα υπάρχουν δύο ανοιχτά μέτωπα: οι σκληρές τεχνικές του νέου προπονητή και η διαμάχη μεταξύ των αρχηγών της ομάδας, Μανουέλ Εστιάρτε και Πέδρο Αγκουάδο. Θα μπορέσει η ομάδα να ξεπεράσει τις αντιξοότητες και να βρει το δρόμο προς τη δόξα; 

H ταινία είναι βασισμένη σε πραγματική ιστορία. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε τον «Denver» του «Casa de papel», Jaime Lorente. 

Trailer

Τρίτη 30 Μαΐου | 23:00

Η ΠΤΩΣΗ (La Caída)

της Lucía Puenzo (Αργεντινή – Μεξικό, 2022, 95’)

pastedGraphic_10.png

Η Μαριέλ είναι βετεράνος πρωταθλήτρια στις καταδύσεις και έχει μία τελευταία ευκαιρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Ωστόσο, όταν βγαίνει στην επιφάνεια μια τρομερή αλήθεια, πρέπει να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο προσωπικό της δίλημμα: είναι η νίκη πραγματικά το απόλυτο όνειρο; Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματική ιστορία. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε την Karla Souza από τη σειρά «How to Get Away with Murder».

Trailer

Τετάρτη 31 Μαΐου | 20:50

75 ΜΕΡΕΣ (75 Días) • Ταινία Λήξης
του Marc Romero (Ισπανία, 2020, 130’)

pastedGraphic_11.png

Βασισμένο στα πραγματικά γεγονότα των «Φόνων της Αλκάσερ». Το 1992 στο Αλκάσερ, μια μικρή πόλη της Ισπανίας κοντά στη Βαλένθια, τρία κορίτσια ηλικίας 14 και 15 ετών, εξαφανίστηκαν ένα βράδυ ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν με ωτοστόπ στο διπλανό χωριό, όπου γινόταν ένα σχολικό πάρτι. 75 μέρες μετά βρέθηκαν τα πτώματά τους. Τριάντα χρόνια μετά την υπόθεση, ο Ισπανός σκηνοθέτης Μαρκ Ρομέρο επανεξετάζει την αληθινή ιστορία που συγκλόνισε ένα ολόκληρο έθνος.

Trailer

Τετάρτη 31 Μαΐου | 23:15

ΡΑΜΟΝΑ (Ramona)

της Andrea Bagney (Ισπανία, 2022, 80’)

pastedGraphic_12.png

Η Ραμόνα έχει μόλις μετακομίσει στην Μαδρίτη με το αγόρι της Νίκο και θέλει να γίνει ηθοποιός. Μια μέρα πριν την πρώτη της ακρόαση γνωρίζει έναν μεγαλύτερο άντρα, τον Μπρούνο, για τον οποίο νιώθει κατευθείαν μια πολύ δυνατή έλξη. Την επόμενη μέρα την περιμένει μια έκπληξη… φτάνοντας στην ακρόαση, ανακαλύπτει ότι ο Μπρούνο είναι ο σκηνοθέτης που πρέπει να συναντήσει. Μία αναζωογονητική ρομαντική κωμωδία για την αθάνατη «κόντρα» μεταξύ λογικής και ευαισθησίας.

Trailer

pastedGraphic_13.png

• ΑΕΛΛΩ CINEMAX • 

Πέμπτη 25 Μαΐου | 20:50

Ο ΕΛΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΧΕΛΩΝΑΣ (La Maniobra de la Tortuga)

του Juan Miguel del Castillo (Ισπανία, 2022, 103’)

 

pastedGraphic_4.png

Ο επιθεωρητής Μανουέλ Μπιανκέτι αναγκάζεται να δεχτεί μια μετάθεση σε ένα αστυνομικό τμήμα στη νότια Ισπανία. Η ησυχία του θα διαταραχθεί όταν θα ανακαλυφθεί το σώμα μιας νεαρής κοπέλας που του θυμίζει ένα τρομερό παρελθόν. Παρά την αντίθεση των ανωτέρων του, ο Μπιανκέτι ξεκινά μια μοναχική σταυροφορία για να βρει τον ένοχο, ακολουθώντας στοιχεία που μπορεί να είναι απλώς αποκυήματα της φαντασίας του. Το μόνο άτομο στο πλευρό του φαίνεται να είναι η γειτόνισσά του, μια νοσοκόμα που παρενοχλείται από τον πρώην σύντροφό της. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ισπανού συγγραφέα Μπενίτο Όλμο. 

Trailer

Πέμπτη 25 Μαΐου | 23:00

ESCAPE ROOM (Escape Room: La pel·lícula)

του Hèctor Claramunt (Ισπανία, 2021, 93’)

pastedGraphic_14.png

Τέσσερις φίλοι. Ένα δωμάτιο. Πολλά μυστικά. Και ο μόνος τρόπος να διαφύγουν είναι η αλήθεια. Βασισμένο στο ομώνυμο επιτυχημένο ισπανικό θεατρικό, η πιο τρελή και απρόβλεπτη κωμωδία του ισπανικού box office έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω στα σχέδια δύο ζευγαριών που ήθελαν να περάσουν μια ήσυχη βραδιά σε ένα escape room. Αν θέλουν να διαφύγουν θα πρέπει να δοκιμαστεί η φιλία τους. Η στιγμή της αλήθειας έχει έρθει.

Trailer

Παρασκευή 26 Μαΐου | 20:50

O ΕΜΦΥΛΙΟΣ (La Civil)

της Teodora Mihai (Μεξικό, 2021, 135’)

pastedGraphic_15.png

Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, η ταινία «Ο Εμφύλιος» αφηγείται την ιστορία της Σιέλο, μιας μητέρας που αναζητά την κόρη της, που απήχθη από ένα εγκληματικό καρτέλ στο Βόρειο Μεξικό. Καθώς οι αρχές αποτυγχάνουν να προσφέρουν υποστήριξη στην έρευνα, η Σιέλο παίρνει την κατάσταση στα χέρια της. Ξεκινά την έρευνά της και κερδίζει την εμπιστοσύνη και τη συμπάθεια του Λαμάρκ, ενός αντισυμβατικού υπολοχαγού του στρατού που εργάζεται στην περιοχή. Η συνεργασία της Σιέλο με τον Λαμάρκ θα την παρασύρει περαιτέρω σε έναν φαύλο κύκλο βίας.

Η ταινία κέρδισε Βραβείο Θαρραλέας Αφήγησης στο Τμήμα Un Certain Regard του Φεστιβάλ Καννών 2021, αλλά και βραβεία στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμβούργου και Τόκιο.

Trailer

Παρασκευή 26 Μαΐου | 23:15

Η ΠΤΩΣΗ (La Caída)

της Lucía Puenzo (Αργεντινή – Μεξικό, 2022, 95’)

pastedGraphic_10.png

Η Μαριέλ είναι βετεράνος πρωταθλήτρια στις καταδύσεις και έχει μία τελευταία ευκαιρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Ωστόσο, όταν βγαίνει στην επιφάνεια μια τρομερή αλήθεια, πρέπει να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο προσωπικό της δίλημμα: είναι η νίκη πραγματικά το απόλυτο όνειρο; Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματική ιστορία. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε την Karla Souza από τη σειρά «How to get away with murder».

Trailer

Σάββατο 27 Μαΐου | 20:50

PLAZA CATEDRAL
του Abner Benaim (Παναμάς, 2021, 94’)

pastedGraphic_8.png

Η ζωή μιας 40χρονης γυναίκας που πενθεί θα αλλάξει εντελώς όταν ένα αιμόφυρτο 14χρονο αγόρι εμφανίζεται στο σπίτι της. Πολυβραβευμένη ταινία και επίσημη υποβολή του Παναμά για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

Trailer

Σάββατο 27 Μαΐου | 22:45

ΤΟ ΚΡΥΟ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ (El Frío Que Quema)

του Santi Trullenque (Ισπανία, 2022, 116’)

pastedGraphic_16.png

Χειμώνας του 1943 στα Πυρηναία. Ο απόηχος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αντηχούν στο παραμεθόριο χωριό όπου ζουν η Σάρα και ο Αντόνι, ένα νεαρό παντρεμένο ζευγάρι που περιμένει το πρώτο τους παιδί. Η άφιξη μιας οικογένειας Εβραίων που προσπαθούν να διαφύγουν από τη ναζιστική δίωξη θα διαταράξει τη ζωή στην κοιλάδα. Η Σάρα θα πρέπει να πάρει μια δύσκολη απόφαση: να υπακούσει στη λογική ή να ακολουθήσει αυτό που υπαγορεύει η καρδιά της. Το παρελθόν και τα μυστικά, που το χιόνι κρατούσε θαμμένα για χρόνια, πρόκειται να έρθουν στο φως.

Trailer

Κυριακή 28 Μαΐου | 20:50

ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ  (Los Fuertes)

του Omar Zúñiga Hidalgo (Χιλή, 98’, 2019)

pastedGraphic_17.png

Ο Λούκας επισκέπτεται την αδερφή του σε μια απομακρυσμένη πόλη στη Νότια Χιλή. Περνάει τις ημέρες του αντικρίζοντας τον ωκεανό ώσπου γνωρίζεται με τον Αντόνιο, έναν ντόπιο ψαρά. Το έντονο πάθος που μοιράζονται είναι μια ευκαιρία να αντιμετωπίσουν το μέλλον με δύναμη, ανεξαρτησία και ωριμότητα. Με εννιά συνολικά βραβεία και συμμετοχές σε αρκετά queer Φεστιβάλ, το λατινοαμερικάνικο «Weekend» έρχεται να μας παρασύρει σε μια ιστορία που δε θα μας αφήσει ασυγκίνητ@.

Trailer

Κυριακή 28 Μαΐου | 23:00

ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ (Apagón)

των Rodrigo Sorogoyen και Alberto Rodríguez (Ισπανία, 2022, 90’)

pastedGraphic_18.png

Πώς θα ήταν ο κόσμος αν ξαφνικά δεν είχαμε ρεύμα; Βασισμένη στο δημοφιλές podcast «Το Μεγάλο Μπλάκαουτ», η σειρά «Μπλακάουτ» («Apagon») είναι μια νέα ισπανική τηλεοπτική σειρά 5 αυτοτελών επεισοδίων από τους καλύτερους σύγχρονους Ισπανούς σκηνοθέτες, η οποία προσπαθεί να φανταστεί έναν κόσμο χωρίς τεχνολογία. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα δούμε σε ειδική πρώτη προβολή δύο επεισόδια από τους πολυβραβευμένους Rodrigo Sorogoyen («Κανείς δεν Μπορεί να μας Σώσει», «Ο Έκπτωτος») και Alberto Rodríguez («Το Μικρό Νησί»).

Trailer

Δευτέρα 29 Μαΐου | 20:50

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑ ΠΑΜΠΑ (La Pampa)

του Dorian Fernández-Moris (Περού, 2022, 106’)

pastedGraphic_19.png

Ο Χουάν, ένας πρώην δημόσιος υπάλληλος, το σκάει από τη δικαιοσύνη και την τραγωδία που τον έχει σημαδέψει. Η Ρέινα, μια έφηβη κοπέλα, το σκάει από τις κακοποιήσεις που έχει υποστεί στη Λα Πάμπα, μια περιοχή που ελέγχεται από τη μαφία. Η μοίρα τους φέρνει μαζί για να αναζητήσουν την οικογένεια της Ρέινα σε μια περιοχή του περουβιανού Αμαζονίου όπου επικρατεί το έγκλημα και η απληστία.

Trailer

Δευτέρα 29 Μαΐου | 23:00

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ (No Mires a los Ojos)

του Félix Viscarret (Ισπανία, 2022, 107’)

pastedGraphic_20.png

Ο Δαμιάν μόλις απολύθηκε από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν για 20 χρόνια. Μετά από έναν έντονο και βίαιο διαπληκτισμό με το πρώην πια αφεντικό του, θα του ξεφύγει και θα κρυφτεί στο πρώτο μέρος που θα βρει: στο εσωτερικό μιας ντουλάπας που έχει φορτωθεί σε ένα φορτηγάκι. Πριν προλάβει να βγει, η ντουλάπα μεταφέρεται στην κρεβατοκάμαρα ενός ζευγαριού, της Λουθία και του Φέντε, ένα ζευγάρι συνομηλίκων του που μένουν με την έφηβη κόρη τους, Μαρία. Μια παρόρμηση θα οδηγήσει τον Δαμιάν να μείνει με την οικογένεια ως μια κρυφή παρουσία και να τους παρατηρεί, μέσα από τις σκιές. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ισπανού συγγραφέα Χουάν Χοσέ Μιγιάς.

Trailer

Τρίτη 30 Μαΐου | 20:50

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, 1985 (Argentina, 1985) 

του Santiago Mitre (Αργεντινή, 2022, 140’)

pastedGraphic.png

Η ταινία «Αργεντινή, 1985» είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία των απίθανων ηρώων Χούλιο Στρασέρα, Λουίς Μορένο Οκάμπο και της νεαρούς ηλικίας νομικής τους ομάδας, σε μια μάχη Δαβίδ εναντίον Γολιάθ όπου, υπό συνεχείς απειλές, τόλμησαν να ασκήσουν δίωξη στην πιο αιματηρή στρατιωτική δικτατορία της Αργεντινής, ενάντια στις πιθανότητες και τον χρόνο, για να αποδοθεί δικαιοσύνη στα θύματα της Χούντας και να καταλογιστούν ευθύνες στους στρατηγούς της δικτατορίας.

Το δικαστικό δράμα του Σαντιάγκο Μίτρε με πρωταγωνιστές τους Ρικάρντο Νταρίν και Πίτερ Λανσάνι, που ρίχνει φως σε μια ιστορικά σκοτεινή περίοδο της πρόσφατης ιστορίας της Αργεντινής, έχει κερδίσει 17 βραβεία και 39 συνολικά υποψηφιότητες, μέσα στα οποία Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και Καλύτερης Ιβηρο-Αμερικανικής Ταινίας στα Βραβεία Goya. Ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας και για Βραβείο Bafta Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

Trailer

Τετάρτη 31 Μαΐου | 20:50

ESCAPE ROOM (Escape Room: La pel·lícula)

του Hèctor Claramunt (Ισπανία, 2021, 93’)

pastedGraphic_14.png

Τέσσερις φίλοι. Ένα δωμάτιο. Πολλά μυστικά. Και ο μόνος τρόπος να διαφύγουν είναι η αλήθεια. Βασισμένο στο ομώνυμο επιτυχημένο ισπανικό θεατρικό, η πιο τρελή και απρόβλεπτη κωμωδία του ισπανικού box office έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω στα σχέδια δύο ζευγαριών που ήθελαν να περάσουν μια ήσυχη βραδιά σε ένα escape room. Αν θέλουν να διαφύγουν θα πρέπει να δοκιμαστεί η φιλία τους. Η στιγμή της αλήθειας έχει έρθει.

Trailer

Τετάρτη 31 Μαΐου | 22:50

Η ΝΥΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ (La Novia de América)
του Alfonso Albacete (Μεξικό – Ισπανία, 2023, 107’)

pastedGraphic_7.png

Ένας πατέρας θα ανακοινώσει στα παιδιά του στην Ισπανία πως θα παντρευτεί στο Μεξικό μια κοπέλα κατά 30 χρόνια νεότερη του, που γνώρισε πριν μερικούς μήνες. Έχοντας ενστάσεις για το γάμο, η οικογένεια θα ταξιδέψει στο Μεξικό και θα κάνει τα πάντα προκειμένου να τον αποτρέψει. Μια ξέφρενη κωμωδία που διακωμωδεί τα στερεότυπα μεταξύ Ισπανίας και Μεξικού.

Trailer

pastedGraphic_13.png

• 7o FeCHA – ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ •

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΜΑΪΟΥ 2023

• Ελληνοαμερικανική Ένωση •

Δευτέρα 22 Μαΐου | 18:30

ΤΟ ΕΛΑΦΙ (Oreina / Ciervo) • Είσοδος Ελεύθερη

του Koldo Almandoz (Ισπανία, 2018, 85’) 

pastedGraphic_21.png

Ο Χαλίλ είναι ένας νεαρός άνδρας χωρίς ρίζες που ζει στις παρυφές της πόλης, όπου η βιομηχανική ζώνη συνορεύει με τον ποταμό και το βάλτο. Επιβιώνει όσο καλύτερα μπορεί, περνώντας τις μέρες του με έναν λαθροθήρα, ο οποίος μοιράζεται ένα σπίτι στην όχθη του ποταμού με έναν αδερφό που έχει χρόνια να του μιλήσει. Στις όχθες του βάλτου οι παλίρροιες σηματοδοτούν την ώρα της αγάπης και της αδιαφορίας, της φιλίας και της εκδίκησης. 

**Προβολή στο πλαίσιο του κινηματογραφικού κύκλου «Βασκικό Παράθυρο: Παρουσίαση Σύγχρονου Βασκικού Κινηματογράφου» σε συνεργασία με τη Filmoteca Vasca, το Instituto Etxepare και το Ινστιτούτο Θερβάντες.

Δευτέρα 22 Μαΐου | 20:15

Ταινίες μικρού μήκους cortoFeCHA 2023 • Είσοδος Ελεύθερη

pastedGraphic_22.png

ANABLANCA

της Adi Kutner (Αργεντινή, 2022, 35′)
Η Άνα θα πάρει το μεταμεσονύκτιο λεωφορείο από το Μπουένος Άιρες με προορισμό μια μικρή πόλη στη μέση του πουθενά. Σε μια καφετέρια θα καθίσει δίπλα στην Μπλάνκα, μια μυστηριώδη και ενδιαφέρουσα γυναίκα. Σιγά σιγά οι μοίρες των δύο γυναικών αρχίζουν να συνυφαίνονται. 

pastedGraphic_23.png

ΔΙΑΚΟΠΕΣ (Vacaciones) 

της Josemari Martínez (Ισπανία, 2021, 7′)
Η Τερέσα ζητάει από την κόρη της Μαρτίνα να επιλέξει 3 πράγματα να βάλει στη βαλίτσα για να πάνε διακοπές. Η Μαρτίνα, η οποία θα πάει διακοπές για πρώτη φορά, προσπαθεί να μαντέψει τον προορισμό.

pastedGraphic_24.png

ΤΟ ΣΠΙΤΙ (La Casa)

του Israel Medrano (Ισπανία, 2022, 12′)
Σε ένα προάστιο, ένα παντρεμένο ηλικιωμένο ζευγάρι απολαμβάνει την ησυχία του στο σπίτι τους. Όταν θα χτυπήσει το κουδούνι της πόρτας τους, θα αντικρίσουν την αστυνομία μαζί με ένα ζευγάρι και το παιδί τους, που ισχυρίζονται πως το σπίτι ανήκει σε αυτούς.

pastedGraphic_25.png

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ QUINO (El Sueño de Quino)

του Santiago Erlich (Ισπανία, 2021, 8′)
Ο ερχομός του πρώτου παιδιού αποκαλύπτει τη διαφορά μεταξύ του να αγαπάς και του να αποδέχεσαι το πώς είναι ο κάθε ένας.

Exile Room

Δευτέρα 22 Μαΐου | 21:00
BERTSOLARI
• Είσοδος Ελεύθερη
του Asier Altuna (Ισπανία, 2011, 90’)

pastedGraphic_26.png

Οι Bertsolari είναι αυτοσχεδιαστές του βασκικού στίχου. Αυτή η προφορική παράδοση έχει επιδέξια εξελιχθεί και προσαρμοστεί στις σύγχρονες μέρες, συνδέοντας τις νεότερες γενιές με τις παλιές. Είναι μια εκπληκτική τέχνη λιτής αισθητικής στις μέρες του θεαματισμού και των ειδικών εφέ. Μια τέχνη με πολλούς οπαδούς, η οποία στο μεγάλο τελικό του περασμένου πρωταθλήματος συγκέντρωσε 14.000 κόσμο για να παρακολουθήσει ζωντανά 8 Bertsolari να διαγωνίζονται μεταξύ τους. 

**Προβολή στο πλαίσιο του κινηματογραφικού κύκλου «Βασκικό Παράθυρο: Παρουσίαση Σύγχρονου Βασκικού Κινηματογράφου» σε συνεργασία με τη Filmoteca Vasca, το Instituto Etxepare και το Ινστιτούτο Θερβάντες.

ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2023

Ελληνοαμερικανική Ένωση

Τρίτη 23 Μαΐου | 18:30
ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΟΡΙΟ (Muga Deitzen da Pausoa / Paso al Límite)
• Είσοδος Ελεύθερη

του Maider Oleaga (Ισπανία, 2018, 80’)

pastedGraphic_27.png

Δύο γυναίκες συναντιούνται σε ένα διαμέρισμα στο Σαν Σεμπαστιάν. Η μία είναι ζωντανή και κινηματογραφίστρια, η άλλη είναι η Elvira Zipitria Irastorza και πέθανε το 1982. Η κινηματογραφίστρια θα ανακαλύψει πως η Elvira δημιούργησε το πρώτο βασκικό μυστικό σχολείο σε αυτό το διαμέρισμα και για 30 χρόνια, υπό τη σκληρή δικτατορία του Φράνκο, έκανε μεγάλη προσπάθεια να προστατέψει τη βασκική γλώσσα και κουλτούρα. Παρόλα αυτά, παρά το πρωτοπόρο έργο της δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στη Χώρα των Βάσκων ή οπουδήποτε αλλού. Η σκηνοθέτις, έχοντας την ανάγκη να μάθει περισσότερα γι’ αυτή τη γυναίκα, αρχίζει να ερευνά. Η δημιουργία αυτής της ταινίας είναι ο τρόπος της να έρθει πιο κοντά στην Ελβίρα.

**Προβολή στο πλαίσιο του κινηματογραφικού κύκλου «Βασκικό Παράθυρο: Παρουσίαση Σύγχρονου Βασκικού Κινηματογράφου» σε συνεργασία με τη Filmoteca Vasca, το Instituto Etxepare και το Ινστιτούτο Θερβάντες.

Τρίτη 23 Μαΐου | 20:00

Ταινίες μικρού μήκους cortoFeCHA 2023 • Είσοδος Ελεύθερη

pastedGraphic_28.png

ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕ ΤΕΡΑΤΑ (El Niño que Retrató Monstruos)

του Victor Izquierdo (Ισπανία, 2023, 8′)
Στο τέλος της ζωής του, ο Φρανθίσκο ντε Γκόγια αναπολεί τους μαύρους πίνακές του στην έπαυλή του, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μανθανάρες.

pastedGraphic_29.png

ΒΕΛΗ (Flechas)

του Imanol Ruiz De Lara (Ισπανία, 2023, 16′)

Η Γκαμπριέλ, η Έμα, η Λέιρε και η Ζόε το σκάνε ένα βράδυ από τα δωμάτιά τους στο οικοτροφείο και περνάνε το βράδυ στο γυμναστήριο. Ένα μυστικό όμως θα ταράξει το βράδυ τους.

pastedGraphic_30.png

ΤΑΞΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (Un Pasaje Sin Regreso)

του José Gomez De Vargas (Δομινικανή Δημοκρατία, 2022, 20′)
Ο Ρικάντο, ένα πρώην μέλος συμμορίας, προσπαθεί να κρατήσει το γιο του Τζόελ μακριά από τους δρόμους, αλλά ο Τζόελ θα προσπαθήσει να μιμηθεί το παρελθόν του πατέρα του.

pastedGraphic_31.png

ΔΕΜΕΝΕΣ (Amarradas) 

της Carmen Córdoba González (Ισπανία, 2022, 10′)
Μητέρα και κόρη είναι δεμένες μια ζωή με έναν άρρηκτο δεσμό.

**Υποψήφιο για βραβείο Goya Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους

pastedGraphic_32.png

ΤΟ ΦΩΣ (La Luz) 

του Iago de Soto (Ισπανία, 2021, 13′)
Σε ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό τον 19ο αιώνα, η Ολάγια και η οικογένειά της ετοιμάζονται για τη βραδιά της «Ανακωχής». Υπάρχει μόνο ένας κανόνας: Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένα φως αναμμένο το βράδυ.

Ινστιτούτο Θερβάντες  

Τρίτη 23 Μαΐου 2023 | 21:15

Η ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ (La Otra Forma) • Είσοδος Ελεύθερη

του Diego Felipe Guzman (Κολομβία, 2022, 99’)

pastedGraphic_33.png

Ο Peter Press ζει με μια πρέσα εδώ και 20 χρόνια και έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία τετραγωνισμού του. Όμως ένα περιστατικό τον αναγκάζει να αφαιρέσει την πρέσα και να πάρει μια διαφορετική μορφή. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις του και θέτει σε κίνδυνο την είσοδό του στον παράδεισο. Ξεκινά ένα ταξίδι όπου ανακαλύπτει ότι η Άλλη Μορφή είναι το τελευταίο ίχνος της ατομικότητάς του.

**Προβολή σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΜΑΪΟΥ 2023

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο  

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 | 19.00

Masterclass σεναρίου από τον Félix Viscarret • Είσοδος Ελεύθερη

pastedGraphic_34.png

Ο καταξιωμένος Ισπανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Félix Viscarret επιστρέφει στο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA με αφορμή την παρουσίαση της νέας του ταινίας «Μέσα από τις Σκιές». Την Παρασκευή 26 Μαΐου, στις 19.00, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο – Προπτυχιακό Πρόγραμμα «ΙΣΠ-Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός» (Γραβιάς 4-6, Αθήνα) ο σκηνοθέτης θα παρουσιάσει ένα masterclass για τη συγγραφή σεναρίου βασισμένο σε λογοτεχνικό έργο. Το masterclass είναι με ελεύθερη είσοδο, θα διεξαχθεί στα Αγγλικά και θα έχει διάρκεια 70’.

Δηλώστε συμμετοχή στη φόρμα που θα βρείτε ΕΔΩ.

Βιογραφικές Πληροφορίες
Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Félix Viscarret είναι βραβευμένος με Goya Καλύτερου Προσαρμοσμένου Σεναρίου για την ταινία «Bajo Las Estrellas», ενώ έχει υπογράψει το σενάριο και τη σκηνοθεσία της μίνι σειράς τεσσάρων επεισοδίων παραγωγής Netflix, «Cuatros Estaciones en Habana», που βασίζονται στα αστυνομικά μυθιστορήματα του Κουβανού συγγραφέα Λεονάρδο Παδούρα. Έχει σκηνοθετήσει το προτεινόμενο για Goya ντοκιμαντέρ «Saura(s)», ένα πορτραίτο του μεγάλου Ισπανού σκηνοθέτη Carlos Saura, όπως και την επιτυχημένη σειρά «Patria» για το HBO. Στο 7ο FeCHA θα προβληθεί η ταινία του «Μέσα από τις Σκιές» («No Mires a Los Ojos»), ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει η νέα του ταινία «Una Vida no Tan Simple» σε δικό του πρωτότυπο σενάριο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas & Αελλώ Cinemax

Προβολή: 8 ευρώ

Μειωμένο (Φοιτητικό-Ανέργων-ΑμΕΑ-Σπουδαστές Ινστιτούτου Θερβάντες & Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, 65+): 6 ευρώ*

*Διαθέσιμα μόνο στα ταμεία των κινηματογράφων Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas (ώρες 20.00 – 23.30) και Αελλώ Cinemax (ώρες 18.00 – 23.30)

Περιορισμένα Εισιτήρια τριών προβολών: 16.5 ευρώ**

**Διαθέσιμα μόνο κατά τη διάρκεια της προπώλησης (19-24 Μαΐου) στα ταμεία των κινηματογράφων Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas (ώρες 20.00 – 23.30) και Αελλώ Cinemax (ώρες 18.00 – 23.30). Τα εισιτήρια 3 προβολών είναι προσωπικά, δεν μεταβιβάζονται και δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής μετά την αγορά τους.

Προπώληση: από 19 Μαΐου ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα cinemax.gr  και στα ταμεία των κινηματογράφων Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas (ώρες 20.00 – 23.30) και Αελλώ Cinemax (ώρες 18.00 – 23.30)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝ & FESTIVAL VENUES

Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas (Λ. Κηφισίας 29, Αθήνα, Μετρό Αμπελόκηποι)

Αελλώ Cinemax (28ης Οκτωβρίου / Πατησίων 140, Αθήνα)

Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα)

Ινστιτούτο Θερβάντες (Σκουφά 31, Αθήνα)

Exile Room (Αθηνάς 12, Αθήνα, Μετρό Μοναστηράκι)

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Γραβιάς 4-6, Αθήνα)

Κάντε join στο FACEBOOK EVENT μας ΕΔΩ

¡Buenas proyecciones!

Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες, συντονιστείτε στο site

και στις social media σελίδες του Φεστιβάλ:

fecha.gr    Facebook    Instagram

pastedGraphic_35.png