Νέα κυκλοφορία από τις Εκδόσεις Κίχλη | “Κινέζικα μαρτύρια” του Αντώνη Ιορδάνογλου

 

Αντώνης Ιορδάνογλου

Κινέζικα μαρτύρια
Αφηγήματα

Σελίδες: 144 • Σχήμα: 14 x 20,5 εκ. •  ISBN: 978-618-5461-41-6 • Τιμή: 11,00 €

 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ενός ζευγαριού στη Σαντορίνη που εξελίσσεται σε θρίλερ, ένας ουρολόγος με εμφανή προβλήματα προσανατολισμού, ζωηρά παιδιά σε πολυτελές ξενοδοχείο που φιλοξενεί ρομαντικά ζευγάρια αλλά δεν έχει ρεύμα, η μελαγχολική πτήση ενός οινοβαρούς μεγιστάνα με ελικόπτερο πάνω από το Αιγαίο, ένας γκρινιάρης καθηγητής φιλοσοφίας πεινασμένος στην αττική γη, ένα γκροτέσκο μάθημα γαστρονομίας σε ξενοδοχείο του Ναυπλίου, ένας ξεναγός χαμένος στο πέλαγος της μετάφρασης… 

Κινέζικα μαρτύρια είναι οι μικρές και μεγάλες οδύσσειες Κινέζων ταξιδιωτών στην Ελλάδα, μέσα από την εξιστόρηση των οποίων φωτίζονται οι ταξιδιωτικές συμπεριφορές αυτού του συχνά εκπληκτικού και συχνότερα ακατανόητου έθνους. Η συλλογή των συγκεκριμένων αφηγήσεων δεν είναι μόνο μια σπουδή κοινωνιολογίας των συμπεριφορών. Είναι και ένας χαμογελαστός τρόπος να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε κάπως τους Κινέζους μας: φίλους, ταξιδιώτες, πελάτες, εσχάτως και συμπατριώτες. Οι περιπέτειές τους αυτές μοιάζουν με έναν μίνι οδηγό για έναν τόπο που ακόμη ανακαλύπτεται· έναν οδηγό κατανόησης του Άλλου, με χιούμορ και πάντα με καλή διάθεση. 

Δέκα συν μία ιλαροτραγικές ιστορίες οι οποίες, παρότι είναι εμπνευσμένες από αληθινά γεγονότα, έχουν πολλά φανταστικά στοιχεία στη δομή, τα πρόσωπα και το σκηνικό. Εξάλλου, όπως θα έλεγε και ο Γάλλος συγγραφέας Εντμόν Αμπού: «Οι πιο αληθινές ιστορίες δεν είναι αυτές που έχουν συμβεί».

*

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΟΓΛΟΥ γεννήθηκε στον Πειραιά. Έχει σπουδάσει Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Είναι ταξιδιωτικός συγγραφέας, δημοσιογράφος και χαρτογράφος. Βιβλία του έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις Road, Φυτράκη, Αδάμ-Πέργαμος, Λιβάνης, Πήγασος Εκδοτική και Ίνδικτος. Έχει συνεργαστεί για περισσότερα από 20 χρόνια με μεγάλες ελληνικές εφημερίδες και περιοδικά, έχει δουλέψει στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση και έχει σχεδιάσει εκατοντάδες χάρτες για όλη την Ελλάδα. Είναι δημιουργός του ταξιδιωτικού ιστολογίου thegreektraveller.com.

Σήμερα διευθύνει ένα ταξιδιωτικό γραφείο και σχεδιάζει ιδιαίτερα προγράμματα διακοπών για Αμερικάνους και Κινέζους επισκέπτες της Ελλάδας.