Η φωνή του βιβλίου | Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στο Βιβλιοπωλείο Μονόκλ

Η χαρά της ανάγνωσης δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο όσων διαβάζουν χρησιμοποιώντας την όρασή τους. Οι άνθρωποι με οπτική αναπηρία έχουν επίσης δικαίωμα στην πληροφόρηση και στην απόλαυση που προσφέρουν σε όλους μας τα βιβλία. Αναγνωρίζοντας τη σημασία των παραπάνω, με αφορμή την 3η Δεκέμβρη –Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία- το βιβλιοπωλείο Μονόκλ σας προσκαλεί (το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στις 13:00) στην εκδήλωση: «Η φωνή του βιβλίου». Ναι, τα βιβλία έχουν τη δική τους φωνή, που ταξιδεύει πάντα από τον συγγραφέα προς τον αναγνώστη (και αντιστρόφως). Γι’ αυτό δεν είναι απαραίτητο να διαβάσεις ένα βιβλίο χρησιμοποιώντας τα μάτια σου. Αν θέλεις, μπορείς να κάνεις ένα βιβλίο ν’ ακουστεί. Στην κυριολεξία! Έτσι, οι σελίδες του γίνονται προσβάσιμες σε όλους.

Πόσο εύκολη είναι σήμερα η πρόσβαση των ατόμων με απώλεια όρασης στο υπέροχο και απαραίτητο σύμπαν των βιβλίων και της ανάγνωσης; Από τη γραφή braille, ως τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες και τα ακουστικά βιβλία, ποιες είναι οι μέθοδοι/τεχνολογίες που επιτρέπουν στους ανθρώπους με οπτική αναπηρία να διαβάζουν;

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Χρυσέλλα Λαγαρία, συνιδρύτρια της Κοιν.Σ.Επ Black Light – γραμματέας διοικητικού συμβουλίου στον οργανισμό Διαβάζω για τους Άλλους.

Θοδωρής Τσάτσος, μέλος διοικητικού συμβουλίου της Κοιν.Σ.Επ Black Light – αντιπρόεδρος του οργανισμού Διαβάζω για τους Άλλους.