Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης | Δεύτερη Φάση / Work in Progress #41

Άλικο & Κόκκινο

Η Βιοηθική της Παρασκευής  

Ο καινούργιος δίσκος του Dylan, Rough And Rowdy Ways: δώρο & βάλσαμο & εκθειασμός της δαιμόνιας δημιουργικότητας και της παλλόμενης ποίησης, μεγίστη επικύρωση του προτάγματος/προγράμματος Αιωνίως Νεανίες. Τα γεμιστά της Μπάρμπελ και η μαρμελάδα φράουλα της Λένας: υπενθύμιση & αναβίωση άδολων καιρών συναλληλίας & άδολων ξεφαντωμάτων. Η αναφώνηση fucking yeah! ως καταλυτική κατάφαση στη ζωή & υπέρβαση τόσο του μονιδιάστατου ανθρώπου (όπως τον όρισε ο Marcuse) όσο και του μοναχικού πλήθους (όπως το περιέγραψε ο Riesman). Ως απλωσιά και ως υπερώο υπόγειο και ως παιγνιότοπος και ως αίθουσα συσκέψεων για μελλοντικά εγχειρήματα και ως πίστα χορού: το μπαλκονάκι/μινιατούρα στο Νέο Άλαμουτ. What a Day! What a D-Day of Friendship & Love! Όλα χωράνε σε μια Κόκκινη Βιβλιοθήκη!

Ο ῾῾καινούργιος᾽᾽ δίσκος του Neil Young, που μας έρχεται/προσφέρεται από το 1974, το Homegrown: προσηλυτισμός στις προσηλώσεις, εναντίωση στους εθισμούς. Τα τριαντάφυλλα και οι ανεμώνες και η καλαγχόη και τα γαρίφαλα του Στέφανου, του μπλούζμαν ανθοπώλη μας εδώ στη Φωκίωνος: ανάσα ευωδιαστή και χαμόγελο καθημερινής αιθρίας. Αγοράζω άνθη, κι Εκείνη απέχει δέκα χιλιόμετρα από το Νέο Άλαμουτ. Επιστρέφω και τα βάζω στο βάζο, κι Εκείνη απέχει πέντε χιλιόμετρα. Ετοιμάζω ένα Virgin Mary με μπόλικο ταμπάσκο & βάζω στο πικάπ το “John Coltrane Stereo Blues’’, κι Εκείνη ήδη παρκάρει το σουπεραυτοκινητάκι της, το Potlatch Mint, και ο ουρανός γίνεται πάλι sheltering και οι Beatles επανασυνδέονται και ο John Lennon δεν έχει δολοφονηθεί από κείνο τον κρετίνο και ο DFW δεν πέρασε το βρόχο στο λαιμό του και ολοκλήρωσε το Pale King και το γλεντάει στην Ύδρα με την Karen Green.  What a Day! What a D-Day of Friendship & Love! Όλα χωράνε σε μια Κόκκινη Βιβλιοθήκη!

Ο καινούργιος δίσκος των Dream Syndicate, The Universe Inside: εκρήξεις στο κρανίο, λυτρωτικές λοβιτούρες στο παρελθόν της μουσικής που αγαπήσαμε μες στα ερείπια μιας εποχής, ασύλληπτη χρήση της μεθόδου cut-up & fold-in, κι ένας απογειωμένος υπερπυραυλοκίνητος Jason Victor. Η συστηματική καταβύθιση σε όσα μπόρεσαν να πουν οι δικοί μας υπερήρωες, οι Witgenstein & Benjamin & Debord: η καύσιμος ύλη μας, τα πολεμοφόδιά μας, το σεντούκι μας με τα τιμαλφή. Η πολύπλαγκτος αβρότης του πείσμονος δανδή Εμμανουήλ και ο μαγικός  του τρόπος να κάνει έργο τέχνης ακόμα και μια ῾῾Καλησπέρα᾽᾽, μια ῾῾Καληνύχτα᾽᾽, μια ῾῾Καλημέρα᾽᾽: βουαλά κάτι από αυτά που μας πάνε στα Παλιά μας τα Λημέρια ξανά. Ήταν Πέμπτη ευλογημένη και ξημέρωσε ευλογημένη Παρασκευή. What a Day! What a D-Day of Friendship & Love! Όλα χωράνε σε μια Κόκκινη Βιβλιοθήκη!

Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης
Ερωτευμένη Κυψέλη, 19.06.2020

Ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης (Απρίλιος 1960) είναι συγγραφέας και σιτυασιονιστής.