Αλιέ Πεμπέ | Η μάνα σου

© Robert Frank

Την πιο όμορφη μουσική την άκουσα από εσένα, η πιο γλυκιά μελωδία στους χτύπους της καρδιάς σου. Στιγμές δυνατές και ανεπανάληπτες εκείνες που συνάντησα τη μορφή σου με το βλέμμα μου. Μια τόση δα μικρή κουκίδα ήσουν και άλλαξες τη ζωή μου.

Κάθε ξημέρωμα με έφερνε όλο και πιο κοντά σου, στη στιγμή που θα κοίταζα τα μάτια σου. Παιδί μου ! Οι ώρες μέχρι να σε βρω, οι μέρες και οι μήνες με έκαναν δυνατή για να μπορέσω να είμαι ο βράχος που πάνω του θα χτυπούν τα κύματα από τις μπόρες της ζωής σου.

Αυτή η πιο γλυκιά του κόσμου αναμονή μέχρι να σε αγγίξω και να μυρίσω τα μαλλιά σου με έκανε μάνα πριν σε γεννήσω. Το πρώτο κλάμα σου και η πρώτη επαφή σου με το σώμα μου, εσύ να πίνεις το γάλα μου και εγώ να ξεδιψώ μαζί σου. Παιδί μου, είμαι η μάνα σου.

Η μάνα σου είμαι και κλαίω από υπερηφάνεια, η μάνα σου ήμουν ακόμα και όταν με τόση λαχτάρα περίμενα να σε βρω μέσα μου. Η μάνα σου ήμουν από τότε που γεννήθηκα, σε λαχτάρισα, σε ονειρεύτηκα, έκανα ταξίδια μαζί σου, έγινα η μάνα σου κρυφά από όλους, ήξερα πως θα είσαι, σε είχα γνωρίσει, στον ύπνο μου, στον ξύπνιο μου, στο πετσί και στις ανάσες μου.

Είμαι η μάνα για όλες εκείνες που ψάχνουν το παιδί τους και παλεύουν, είμαι η μάνα για όλες εκείνες που τα κρατούν στην αγκαλιά τους. Είμαι η μάνα εκείνων των γυναικών που δεν βρήκαν ώμο να κλάψουν, είμαι η μάνα τους και ας μην γνώρισα καμία από αυτές.

Πονώ όσο πονούν και εκείνες, λαχταρώ όσο τίποτα στον κόσμο, ελπίζω να συναντηθούν αυτές οι ψυχές, πιστεύω στα θαύματα γιατί εσύ είσαι το δικό μου. Είμαι η μάνα που σε θέλησε όσο άνθρωπος δεν θέλησε τίποτα άλλο στη ζωή του. Είμαι η μάνα που προσπάθησε και πλήγωσε το κορμί της αμέτρητες φορές και έγινε φύλακας και ζεστή φωλιά για εσένα μέχρι να βρεθείς κοντά μου.

Παιδί μου, είμαι η μάνα σου.


Η Αλιέ Πεμπέ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ρόδο. Είναι νοσηλεύτρια χειρουργείου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και εργάζεται ως επαγγελματίας υγείας από τον Σεπτέμβριο του 2000. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργία κοσμημάτων και την συγγραφή στίχων. Ξεκίνησε να ασχολείται με την συγγραφή πριν 4 χρόνια, γράφοντας σε ανθολογίες που εκδίδονται στην Ρόδο, μια συλλογή παραμυθιών και τέσσερις συλλογές διηγημάτων. Στις αρχές του 2018, δημοσίευσε από τις ίδιες εκδόσεις το παραμύθι << Οι12 μήνες με την Αγάπη >> ένα παραμύθι με τους δώδεκα μήνες του έτους και κάθε μήνα με μία διαφορετική ιστορία με πρωταγωνίστρια την μικρή Αγάπη, ένα παιδί με σύνδρομο DOWN, ένα παιδί διαφορετικό, αλλά ίσο, με εικονογράφηση των παιδιών του συλλόγου «ΠΝΟΗ». Πήρε το δεύτερο βραβείο στην Συλλογή διηγημάτων << Ιστορίες του τόπου μας>> μια συλλογή με φόντο το νησί των Ιωαννιτών Ιπποτών, των εκδοσεων I- write. To 2019 δημοσίευσε το πρώτο μικρό της μυθιστόρημα με τίτλο Δεύτερη ζωή στο πατρικό μου από τις εκδόσεις ΒΕΡΕΤΤΑ.