Διγενής Ι. Το σημάδι του Κάιν | Jemma Press 2022

Ένα ανατρεπτικό graphic novel, μια παραλλαγή του μεσαιωνικού έπους του Διγενή Ακρίτα, κυκλοφορεί στις 15 Ιανουαρίου από τη Jemma Press.

 

Μία ιστορία που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην αγάπη και το μίσος, στην εξουσία και την υποταγή, στην πίστη και την αθεΐα και διαδραματίζεται στον Δρόμο του Μεταξιού, κατά την περίοδο των πιο σκοτεινών χρόνων του Μεσαίωνα.

Λίγα λόγια

10ος αιώνας μ.Χ. στα ανατολικά σύνορα του Βυζαντίου με την Σαρακινή Συρία, μεγαλώνει ο Βασίλειος Μουσούρ, γιος μιας Βυζαντινής αριστοκράτισσας και ενός Σύρου εμίρη. Σε μια βίαιη εποχή, όπου η επιβίωση εξαρτάται από τις πολεμικές αρετές, ο νεαρός Βασίλειος κυνηγάει τα όνειρά του αλλά δεν έχει να επιδείξει ούτε ρώμη ούτε δεξιοτεχνία.

Μέσα, όμως, από ένα μακρινό κι αιματηρό ταξίδι στον Δρόμο του Μεταξιού και στα βάθη της ψυχής του, ο Βασίλειος ξεκινάει μια μεταμόρφωση. Ο νεαρός, απόβλητος αριστοκράτης παλεύει με το παρελθόν του, τον εαυτό του και τον ίδιο τον θάνατο, ανακαλύπτει την πραγματική του φύση κι αναγεννιέται σε ικανό πολεμιστή. Γίνεται ο «Διγενής Ακρίτας».

Δημιουργική ομάδα (Βιογραφικά)
Σενάριο: Κωνσταντίνος Δημητρίου, Κάλλια Παπαδάκη
Εικονογράφηση: Αύγουστος Κανάκης, Ντένης Γιατράς

Πληροφορίες προϊόντος
ISBN: 978-618-5623-02-9
48 Σελίδες, τετράχρωμο, μεγάλο σχήμα (20,50 X 29 cm)
Τιμή: 8.95€