Νέα κυκλοφορία από τις Εκδόσεις Κίχλη | Άννα γρίβα, “Τα ζώα θεοί”

Άννα Γρίβα

Τα ζώα θεοί

Σελίδες: 72 • Σχήμα: 13,8 x 20,5 εκ. •  ISBN: 978-618-5461-18-8 • Τιμή: 9,50 €

 

ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΣΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ του βιβλίου οι αλήθειες άλλοτε λυτρώνουν κι άλλοτε συντρίβουν. Τα παιδικά μάτια γίνονται ενήλικα, για να μπορέσουν να καταλάβουν, ενώ τα ενήλικα επιστρέφουν στην πρώτη αθωότητα, για να ξορκίσουν το τραύμα. Τα ζώα, έντομα, πουλιά και αιλουροειδή, μεσολαβούν, θεραπεύουν ή συντροφεύουν αόρατα. Σαν μικροί θεοί. Κι όταν δεν υπάρχουν ζώα, είναι ο άνθρωπος που παίρνει τη θέση τους: κυνηγός ή θήραμα, λαβωμένος ή έτοιμος να γευτεί τις ομορφότερες νύχτες.

*

«Από τότε λες και καθάρισε τελείως το μυαλό μου και δεν μπερδεύτηκα ξανά απ’ την ηχώ των λέξεων. Μόνο που καμιά φορά μπορεί να μου λέτε “δίνει” και να ονειρεύομαι δίνη υδάτων και δροσερούς καταρράκτες ή να μου λέτε “αυτή” κι εγώ να δαγκώνω το αυτί σας. Αυτό όμως δεν είναι μπέρδεμα παρά ένα παιχνίδι που κάνω με τον εαυτό μου, για να μπορώ να κρατώ έναν δεσμό, έστω ελάχιστο, με τη γλώσσα των ζώων».

«Φρέσκα μήλα»

*

Η ΑΝΝΑ ΓΡΙΒΑ γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλολογία στην Αθήνα και Ιστορία της Λογοτεχνίας στη Ρώμη. Κυκλοφορούν οι ποιητικές συλλογές της: Η φωνή του σκοτωμένου (Χαραμάδα 2010), Οι μέρες που ήμασταν άγριοι (Γαβριηλίδης 2012), Έτσι είναι τα πουλιά (Γαβριηλίδης 2015), Σκοτεινή κλωστή δεμένη (Γαβριηλίδης 2017) και Δαιμόνιοι (Μελάνι 2020). Ποιήματα και πεζά της έχουν μεταφραστεί σε αρκετές ευρωπαϊκές γλώσσες.