«Επαναστάτες Χωρίς Παιδεία» | Διαδικτυακή Ημερίδα από την Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση, συνεπής στις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές της πρωτοβουλίες και δράσεις, διοργανώνει τη διαδικτυακή ημερίδα «Επαναστάτες Χωρίς Παιδεία» την Τρίτη 20 Απριλίου, 2021. Στόχος της εκδήλωσης είναι να εκκινήσει μια ανοιχτή συζήτηση σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της Παιδείας στη χώρα μας, και να εξετάσει τη διερεύνηση προτάσεων και λύσεων προκειμένου η ελληνική κοινωνία να δημιουργήσει και να αξιοποιήσει ένα σημαντικό κεφάλαιο γνώσης, που θα αποτελέσει τη βάση της νέας επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 12 μ.μ., με την κεντρική ομιλία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, και του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ Ευθύμιου Ο. Βιδάλη, που θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Λεωνίδας Κόσκος. Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης Άγγελος Συρίγος, θα μιλήσει στη θεματική ενότητα «Η Μάθηση της Μάθησης» για τους νέους στόχους της εκπαίδευσης και κατά πόσο τα πανεπιστημιακά ιδρύματα μπορούν να συνδέσουν τους σπουδαστές με τις νέες αγορές εργασίας, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία του frm MO, Toyota Motor Corporation, EVP & COO Toyota Motor Europe και Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς Τάκη Αθανασόπουλου.

Στη θεματική συζήτηση «Επανεκπαίδευση και Απόκτηση νέων ικανοτήτων» θα συμμετέχουν ο Διοικητής και Πρόεδρος Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, η Γενική Διευθύντρια Marketing ΝΑ Ευρώπης της Google, Μαρία Φουντά, ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του kariera.gr, Θεόφιλος Βασιλειάδης, ενώ στην επόμενη ενότητα «Βελτίωση Ικανοτήτων: Αντιστρέφοντας τον Κύκλο της Επαναλαμβανόμενης Εργασίας» ο Πλούταρχος Ρήγας, Διευθυντής Τομέα Εκπαίδευσης, Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας και ο δημοσιογράφος της Καθημερινής Πάσχος Μανδραβέλης θα αναλύσουν τον ορισμό της επίκαιρης τάσης του Upskilling.

O Αριστοτέλης Βαβουγυιός, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού και ο Αντώνης Γκορτζής, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Σταδιοδρομίας θα συζητήσουν για τις «Δεξιότητες και Επαγγελματικά Προσόντα», ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τη θεματική ενότητα «Κοινωνικές Δεξιότητες: Εύκολες ή Περίπλοκες;» με τη Λήδα Σγουράκη, Regional Manager της Randstad Hellas και τη Σοφία Πρωτόπαππα, Διευθύντρια Γραφείου Επαγγελματικής Ανάπτυξης & Σταδιοδρομίας του Hellenic American College.

Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι ελεύθερη με εγγραφή στο link

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το site της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης ή να μας καλέσετε στα 2103680927 και 2103680007.

***

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση είναι ένας μη-κερδοσκοπικός, εκπαιδευτικός και πολιτιστικός οργανισμός με ισχυρές κοινωνικές αναφορές, διεθνή παρουσία και δραστηριότητα. Στην πολύχρονη πορεία της από την ίδρυσή της το 1957 ως σήμερα, και πέραν των ιστορικών δεσμών της με τις ΗΠΑ, έχει να επιδείξει σημαντικές συνεργασίες με Ευρωπαϊκά, Αμερικανικά και Βαλκανικά Ιδρύματα και Οργανισμούς. Ο μη-κερδοσκοπικός χαρακτήρας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης της επιτρέπει να αξιοποιήσει τα κεφάλαιά της από εκπαιδευτικές δραστηριότητες για να ενισχύσει σημαντικές δραστηριότητες κοινωνικού χαρακτήρα, όπως είναι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, η Βιβλιοθήκη και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Από την ίδρυσή της, η Ελληνοαμερικανική Ένωση ενθαρρύνει τη δημιουργία πολυπολιτισμικής ατμόσφαιρας σε όλες τις δραστηριότητές της, καλωσορίζοντας σπουδαστές και επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Υπολογίζεται ότι, έως σήμερα, 2.700.000 άτομα από περίπου 75 χώρες έχουν επωφεληθεί από τις υπηρεσίες της.