Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης | Ημερολόγιο Εγκλεισμού #15

Αδούλωτη Ομοσπονδία του Ιούρα

Σεβαστέ μου Παππού Μιχαήλ,

Άκουσα & ακολούθησα την πάνσοφη συμβουλή σου και έτσι το πρωί δεν πίνω πλέον irish coffee αλλά το έξοχο για την ψυχική υγεία κοκτέιλ που μου ετοιμάζει η συντρόφισσα Φιοντόρα Τζάνοφ, η Κόκκινη Αντάρτισσα που κατατρόπωσε με τις Αναρχοκομμουνίστρες Αμαζόνες της και τους αναρχοσυμμορίτες της Ταξιανθίας  “Gangster of Love’’ τους ουλαμούς του Τσάρου του Παγασητικού: φτιάχνει τσάι στο σαμοβάρι και το αναμειγνύει με μαύρο ρούμι που μας στέλνουν οι σύντροφοι από την Τζαμάικα. Πρωί, με το χάραμα, αρχίζω να πίνω και να γράφω, εδώ στην κάμαρά μου, στην αδούλωτη κολεκτίβα της Ομοσπονδίας του Ιούρα. Οι μελέτες μου για τον Θεϊκό Μαρκήσσιο de Sade προχωρούν απρόσκοπτα. Τώρα διαβάζω, και σχολιάζω, τον τόμο Le marquis de Sade a des yeux de fille που περιέχει χειρόγραφες επιστολές του Debord σε δύο νεανικούς του φίλους. Όσο κρατάει ο κλοιός και η πολιορκία, θα μελετάω, θα βγάζω ξίγκι από τη μύγα, θα ονειρεύομαι τις Φίλες και τους Φίλους μου, θα εκπονώ σχέδια για την Μεγάλη Έκρηξη της Επανάστασης, και θα καρατομώ (νοερώς) τα καθάρματα και τους κακομούτσουνους, όπως λέει ο σύντροφος Boris Vian.

Σεβαστέ μου Παππού Μιχαήλ,

Χαίρομαι αφάνταστα που τα βρήκατε με τον Κάρολο και αποτράπηκε το σχίσμα και η διάλυση της Διεθνούς. Το να επανεπινοούμε το παρελθόν είναι το πρώτιστο καθήκον μας εδώ στην Ομοσπονδία του Ιούρα, και διαρκώς αποσοβούμε διασπάσεις & ρήξεις. Ήδη ο Frank Zappa τακίμιασε πάλι με τον Captain Beefheart και ετοιμάζουν ένα ρηξικέλευθο έπος από κοινού: μελοποιούν τη διδακτορική διατριβή της συντρόφισσας Φιοντόρα Τζάνοφ με θέμα Diplomatico & Sublime: Η Επίδραση των Ακτίνων Χ επί των Χρυσανθέμων. Πρώτη φορά παγκοσμίως μελοποιείται διδακτορική διατριβή, και μάλιστα από τέτοιους μουσικαράδες. Η συντρόφισσα Φιοντόρα Τζάνοφ είναι πανευτυχής, χορεύει καζατσόκ όλη μέρα, και τις νύχτες κάνει επιδρομές στο στρατόπεδο των οχτρών και καρυδώνει μισή ντουζίνα ελβετόψυχες σκατόφατσες. Όλοι οι σύντροφοι εδώ πίνουν κρασί στο όνομά της, και θα ήθελαν να τη λατρέψουν παντοιοτρόπως αλλά ξέρουν καλά πού είναι δοσμένη απόλυτα η καρδιά της (στην Επανάσταση και στον Κόκκινο Κουρσάρο Γκεόργκι Ντένταλους) οπότε κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο και δεν βγάζουν κιχ επί του θέματος.

Σεβαστέ μου Παππού Μιχαήλ,

Τις προάλλες, εν μέσω πολιορκίας & κλοιού, καταφέραμε, ο Αντρέι Αντρέγιεβιτς Μάντοφ κι εγώ, να στήσουμε έναν αδριάντα του John Cassavetes και ένα μεγάλο άγαλμα της αγαλμάτινης Gena Rowlands, και να ενθαρρύνουμε έτσι τους συντρόφους αποθαρρύνοντας τους χλεχλέδες οχτρούς. Ο Αντρέι Αντρέγιεβιτς Μάντοφ κατεβάζει καθημερινώς λαμπρές ιδέες που συμβάλλουν στην τόνωση του ηθικού των συντρόφων. Προχθές, έγραψε το σενάριο για μια διασκευή/παρωδία του μέγιστου φιλμ Husbands που θα διαδραματίζεται στο Γκεόργκισμπουργκ και θα αφηγείται ξεκαρδιστικά τις ελεεινές και τρισάθλιες περιπέτειες πέντε από τους γελοιοδέστερους οχτρούς μας: θα πίνουν για πρώτη φορά τζιν φις και θα τραυλίζουν, θα ερωτεύονται τα Κορίτσια μας τα οποία θα τους κάνουν τον βίο αβίωτο, θα διαβάζουν τα βιβλία που διαβάζουμε και δεν θα καταλαβαίνουν χριστό, θα ακούνε Grateful Dead και θα παθαίνουν υστερική διαλείπουσα κώφωση, και άλλα τέτοια φαιδρά.

Σεβαστέ μου Παππού Μιχαήλ,

Ερωτεύομαι ολοένα και περισσότερο την συντρόφισσα Φιοντόρα Τζάνοφ, ακολουθώντας πιστά την πάνσοφη συμβουλή σου, διότι ο Έρως οξύνει τον νου, πλαταίνει τους ορίζοντες και τα χαμόγελα, κάνει Κήπο την Πλάση, ενισχύει τη λατρεία για την καλλιέργεια, απομακρύνει τα μικρόβια της καχυποψίας, ωθεί σε απανωτές ακροάσεις του White Album των Beatles, και κάνει το ρούμι να κυλάει ηδύτερα στις φλέβες. Και ο σύντροφος Αντρέι Αντρέγιεβιτς Μάντοφ είναι παράφορα και ευεπίφορα ερωτευμένος, και κάθε απομεσήμερο κάνουμε αναρχοκουμμουνιστικές προπόσεις για τα Γενναία Πανεύμορφα Κορίτσια μας, ενώ ακούμε περιπαθώς τις ηδονικές μαντινάδες των συντρόφων Dirty Three και παίζουμε το παιχνίδι που μας δίδαξες, το ῾῾Λαβύρινθος & Σκακιέρα᾽᾽.

Σεβαστέ μου Παππού Μιχαήλ,

Ναι, είμαστε τα εγγόνια του Μπακούνιν και του Μπαγιαντέρα, είμαστε τα παιδιά του Debord και του Derrida, είμαστε τα ανίψια του Cave και του Ellis, είμαστε οι εκδικητές της Ζάρα Λεάντερ, είμαστε οι Χάιντεγκερ του Πεζοδρομίου, είμαστε τα Άγια Ρεμάλια της Φωκίωνος Νέγρη, είμαστε ο King Ink και ο Stagger Lee, είμαστε οι ανανεωτές όλων των καλλιτεχνικών μορφών του Εικοστού Πρώτου Αιώνα, είμαστε η Λέσχη των Ταπεινών Αλαζόνων, είμαστε οι Μεγάλοι Ερωτικοί εις Διπλούν, είμαστε όλα τα έργα του Marcel Duchamp και του Francis Picabia, είμαστε οι Αδούλωτοι μες στον Κλοιό, είμαστε πέντε χιλιάδες ραπίσματα στις παρειές του Ζόφου, είμαστε το Μεγάλο Γέλιο που Εκρήγνυται, είμαστε το Κρύο Κρέας του Κρανίου, είμαστε η ενσάρκωση της απόλυτης απόφανσης Rien n’est vrai, tout est permis, είμαστε η αστρόσκονη που θα κονιορτοποιήσει τη μιζέρια!

Σεβαστέ μου Παππού Μιχαήλ,
Σου φιλούμε το σεπτό σου χέρι που τόσα και τόσα κορίτσια θώπευσε, που τόσα και τόσα ποτήρια ύψωσε, που τόσους και τόσους εχθρούς χαστούκισε!

Οι Αγέρωχοι Εγγονοί σου,
Γκεόργκι Ντένταλους & Αντρέι Αντρέγιεβιτς Μάντοφ

Tips:

Cave / Stagger Lee: https://www.youtube.com/watch?v=EjIfrhSQ8Pk

Diplomatico: https://www.youtube.com/watch?v=5HUpys7RKmc

Ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης (Απρίλιος 1960) είναι συγγραφέας και σιτυασιονιστής.