Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης | Δεύτερη Φάση / Work in Progress #18

Άλαμουτ / Νενικήκαμεν

Η Αλήθεια είναι Cute

Δύο μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο, τον δικό μας μικρόκοσμο, το Σύμπαν μας που εμπεριέχει ό,τι ποτέ δεν λησμονήσαμε, ό,τι ποτέ δεν αφήσαμε να μολυνθεί από τη χαμέρπεια και την υλοφροσύνη (῾῾παραμένω υλιστής᾽᾽, επέμενε ο Καρούζος, ῾῾αλλά όχι υλόφρων᾽᾽), ναι, ένα Σύμπαν/Σήμα που εμπεριέχει απλούστατα, και ακράδαντα, και αδιαπραγμάτευτα, την Ευγένεια, τη Φιλία, τον Έρωτα, την Αγάπη, τη Δημιουργικότητα. Τα άλλα, επειδή δεν είναι ούτε άγια μα ούτε και άγρια, τα ρίχνουμε τοις κυσί. Η Αλήθεια είναι Cute! Fucking yeah!

Δύο μέρες περιπλάνησης στην ακόμη λαβωμένη μεσίστια Αθήνα, στην Αδούλωτη Κυψέλη, στις κάμαρες της ελευθερίας, στα σοκάκια της αναπάντεχης ομορφιάς. Σε μια βιτρίνα, η ακροτελεύτια, μεγαλειωδώς καταφατική, φράση του Ulysses, σε έναν τοίχο το πρόσωπο του Rimbaud, στην είσοδο μιας πολυκατοικίας ένα εξάσφαιρο εφτάστιχο του Baxter Dury: I’m the sausage man / The shadow licker / I’m the tiny little ghost / That features in your despondent moments / The timeless whisper / The glassy dude / I’m the science of all that’s wrong. Γράφουμε το Νέο Μανιφέστο της Ερωτικής Έκρηξης. Με το χέρι, με τον στυλογράφο, με το κοχλάζον αίμα μας. Η Αλήθεια είναι Cute! Fucking yeah!

Από ένα ευλογημένο παράθυρο στης οδού Σύρου στις 22 Μαΐου του 2020 ακούγονται οι Deviants από το 1969: Black George Does It With His TongueΕμείς, οι δραπέτες από την στρεβλή ενηλικίωση, οι φυγάδες της εφηβείας, οι μόνιμοι πείσμονες ένοικοι και ονειρευτές της παιδικής ηλικίας, εγκιβωτίζουμε όλες τις ανάσες σε ένα ξύλινο χειροποίητο κουτί, μέσα σε ένα άλικο δερματόδετο σημειωματάριο, αρωματικό, απαλό, σήμερα, που ακόμα και οι ανάσες έχουν περάσει στο underground, όπως οι έντιμοι ήρωες ιατροί στα έργα του Burroughs, σήμερα, που οι αληθινά ευγενείς ερωτευμένοι μαθαίνουν να ελίσσονται στην κατατεμαχισμένη πραγματικότητα. Η Αλήθεια είναι Cute! Fucking Yeah!  

Είμαστε στον Ναό, στο Κελάρι, στο Μπούνκερ, στο Άλαμουτ. Ξάφνου, από τις χαραμάδες έρχεται και μας διαπερνά μια γλώσσα αέρα, η δροσερή ανάσα του δράκου, λιγωνόμαστε, δεν πληγωνόμαστε, προσέχουμε για να υπερέχουμε, ομνύουμε στην Απολυτότητα του Κάλλους, ο Hegel μάς συντρέχει, είναι η στιγμή της Απόλυτης Συντάραξης. Η Αλήθεια είναι Cute! Fucking Yeah!  

Σε δύο εικοσιτετράωρα (φτάνουν για την ώρα, θα έρθουν κι άλλα!) βλέπουμε όλα τα συνταρακτικά φιλμ του ουρανού, ακούμε όλα τα συγκλονιστικά άσματα της ευδαιμονίας, βυθιζόμαστε στην πραγματικότητα της φαντασίας, στην ονειρική υφή της πραγματικότητας (νεύοντας λιγωμένοι στον Βακαλόπουλο), στα φωσφορούχα νερά του Ίμερου, σ᾽ όλες τις θαλάσσιες μυρωδιές, ενώ λιβάδια με καμέλιες φιλοξενούν την Κοσμογονία μας. Ο χρόνος γίνεται ένα κλάσμα του δευτερολέπτου που εγκλείει αιώνες, γίνεται το Άλεφ του Borges, γίνεται η Αύρα της Chanel, γίνεται όλα τα χαμόγελα που θα προσφέρουμε, γίνεται η Ωδή Sublime-F, γίνεται η δική μας Space Odyssey, γίνεται η Κρύπτη μας, η δική μας Ύδρα γίνεται. We Are The Best & We Love the Best. Η Αλήθεια είναι Cute! Fucking Yeah!  

Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης
Αδούλωτη Κυψέλη, 23.05.2020

Ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης (Απρίλιος 1960) είναι συγγραφέας και σιτυασιονιστής.