6ο Θερινό Βιβλιοστάσιο | 13 – 16 Ιουλίου, 6-11 μ.μ. | Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, Θησείο)

Φτάσαμε αισίως στο 6ο Θερινό Βιβλιοστάσιο!

Από την πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε στη Σύμπραξη Εκδοτικών Εγχειρημάτων, βαθιά μας επιθυμία ήταν να πραγματοποιήσουμε μια γιορτή βιβλίου στο κέντρο της μητροπολιτικής Αθήνας. Να δημιουργήσουμε έναν τόπο συνεύρεσης και επικοινωνίας, έναν χώρο όπου οι ιδέες θα κυκλοφορούν ελεύθερες και ανενόχλητες αποτελώντας αντικείμενο συζήτησης και διαλόγου.

Σε πείσμα των καιρών, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το βιβλίο παραμένει ένα επικίνδυνο πολιτισμικό αγαθό που μπορεί να αγγίξει τις εσώτερες χορδές μας, να μας κινητοποιήσει, να μας φέρει σε επαφή με το μη γνώριμο, με το νέο, να μας ωθήσει να χτίσουμε νέες κοινότητες, να αποτελέσει αφορμή αναστοχασμού και δημιουργικής εξέλιξης, να διευρύνει τις ρωγμές μιας αλλόκοτης πραγματικότητας. Και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενες και χαρούμενοι που εδώ και χρόνια μοιραζόμαστε αυτό το όραμα με όλες και όλους εσάς, και χτίζουμε από κοινού αυτή την αναζήτηση.

Έτσι, και το φετινό καλοκαίρι, σας καλούμε να στήσουμε μαζί τη γιορτή μας. Να συναντηθούμε και να συζητήσουμε για βιβλία, για λογοτεχνία και για θεωρία, να ανταλλάξουμε ιδέες και προβληματισμούς, να δραπετεύσουμε από την καθημερινότητα της πόλης, και να αφουγκραστούμε έναν διαφορετικό πολιτισμό, στους αντίποδες των κυρίαρχων αφηγήσεων.

Σας περιμένουμε από την Πέμπτη 13 ως και την Κυριακή 16 Ιουλίου, κάθε απόγευμα από τις 6 μ.μ. έως τις 11 μ.μ., στον δροσερό κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, Θησείο) για το 6ο Θερινό Βιβλιοστάσιο!

Μια όαση βιβλίων στην καρδιά του καλοκαιριού!

Η Σύμπραξη Εκδοτικών Εγχειρημάτων

Στο 6ο Θερινό Βιβλιοστάσιο συμμετέχουν τα ακόλουθα εκδοτικά εγχειρήματα και περιοδικά:

Ακυβέρνητες Πολιτείες / Αλφειός / Αντίποδες / Απρόβλεπτες / Ασίνη / Βαβέλ / βλάβη / Εκδόσεις των Ξένων / Εκδόσεις των Συναδέλφων / Εκτός Γραμμής / Ενάντια / Ενύπνιο / Έρμα / Eύμαρος / Ισνάφι / Κείμενα / Κέλευθος / Κιουρί-at / Κίχλη / Κυψέλη / Μάγμα / Οκτάνα / Ουαπίτι / Πανοπτικόν / Πλήθος / Τεφλόν / Ψηφίδες / Angelus Novus / Firebrand / futura / Kaboom / Mandarin Books / Opportuna / Periplaneta / Petites-Maisons / Redmarks / Robotnik Fantastica / Yusra