Αργύρης Κόσκορος | Ο άλλος

© Σάρα Μπουαμράν

 

Η κόλαση υπάρχει και φωλιάζει στα σωθικά σου. Αν είχες έναν Βιργίλιο για οδηγό, ίσως τολμούσες να μπεις στην κρύπτη της. Το μόνο που βλέπεις όμως τώρα στο βάθος είναι ένα χέρι με κυρτά μαύρα δάχτυλα. Προσπαθείς να ξεδιαλύνεις την ερμητική αυτή ύπαρξη, που αγνοείς αν απειλεί ή ζητάει βοήθειαꞏ μα τρόμος σε κυριεύει και σφαλίζεις αμέσως την κρύπτη. Ο κρότος της μετά σε ξυπνά διαλύοντας κάθε ανάμνηση. Τανύζεις τώρα το χέρι σου που συνέθλιβες όσο κοιμόσουν, αλλά το ξύλιασμα επιμένει στα κυρτά πια δάχτυλα.

Είσαι το χέρι
αυτό που δεν έφτασες
χέρι να δώσεις

 


Ο Αργύρης Κόσκορος είναι βιβλιοθηκονόμος. Γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα, μεγάλωσε στο Μαρούσι, ξεκίνησε να γράφει στη Ρόδο και ζει στη Λάρισα. Έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς κείμενά του σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Ιστολόγιο: https://storiesnest.wordpress.com/ 

Η Σάρα Μπουαμράν είναι καλλιτέχνις με καταγωγή από την Αθήνα και σήμερα ζει στη Σουηδία. Αποφοίτησε από τη Σχολή Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ το 2018 και παρακολούθησε μια χρονιά Erasmus στην École supérieure des beaux-arts de Nîmes το 2016. Έκτοτε πήρε μέρος σε διάφορες εκθέσεις, ομαδικές και προσωπικές.