Κάπα Εκδοτική | Νέα κυκλοφορία | Ντένις Κέλι – Girls & Boys

 Ντένις Κέλι
 Girls & Boys
Μετάφραση: Άννα – Μαρία Στεφαδούρου
Επίμετρο: Μιχαέλα Αντωνίου
Επιμέλεια: Σωτηρία Αποστολάκη

 

Μία γυναίκα γνωρίζει τυχαία τον μέλλοντα σύζυγό της σ’ ένα αεροδρόμιο. Ένας έντονος, παθιασμένος έρωτας. Σύντομα αρχίζουν να φτιάχνουν την κοινή τους ζωή: αγοράζουν σπίτι, χτίζουν καριέρες, κάνουν παιδιά. Μέχρι που εκείνος αρχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τη δουλειά του, ενώ εκείνη απολαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερη επαγγελματική αναγνώριση. Οι ισορροπίες ανατρέπονται. Τα πάντα αλλάζουν παίρνοντας μία απροσδόκητη και εφιαλτική τροπή…

Ένας συνταρακτικός μονόλογος για τη βία, την εξουσία, τις σχέσεις των δύο φύλων μέσα στη σύγχρονη πατριαρχική κοινωνία. «[…] έχουμε απόλυτη ευθύνη απέναντι σε εμάς και στα παιδιά μας να δούμε κατάματα τα εγκλήματα του πολέμου ανάμεσα στα φύλα, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν έχει πάψει στον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό· έχει απλώς αλλάξει μορφή: έχει γίνει υποδόριος αλλά παραμένει εξίσου θανατηφόρος και είμαστε όλοι θύματά του. 

»Τα παιδιά, στην υπόθεση του έργου, είναι τα μόνα μέλη της οικογένειας που έχουν όνομα. Οι γονείς θα μπορούσαν να είναι οποιοιδήποτε από εμάς» αναφέρει η μεταφράστρια του έργου του Νένις Κέλι, Άννα-Μαρία Στεφαδούρου.

Επίμετρο για τη συγκεκριμένη έκδοση έχει γράψει η δρ. Μιχαέλα Αντωνίου (ΕΔΙΠ Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ).


Διαστάσεις
: 17 Χ 21

Σελίδες: 88

ISBN: 978-960-628-208-9

Χρονολογία:  Νοέμβριος  2022

Τιμή: 8,00 ευρώ (συν ΦΠΑ 6%)