Literature House | Έκθεση και μουσικό δρώμενο 11-13 Ιουλίου

ο ROT είναι ένα συλλογικό project, που εδρεύει κυρίως στη Γερμανία και τη Βραζιλία και συνεργάζεται με ανθρώπους από όλο τον κόσμο, εντάσσοντας έτσι τις διαφορετικές σκέψεις και συνειρμούς πολλών και διαφορετικών υποκειμένων. Τα project ξεκινάνε από μια απλή ιδέα, όπως το χρώμα “rot/κόκκινο” ή όπως στην παρούσα έκδοση του περιοδικού “Grandparents/παππούς και γιαγιά”, και αφού εντοπιστεί η θεματική ξεκινά μια ατομική έρευνα με στόχο την παραγωγή καλλιτεχνικού έργου που θα παρουσιαστεί στο περιοδικό. Μετά από περίπου 4-5 μήνες ατομικής έρευνας και δουλειάς, τα έργα που προκύπτουν από την ομάδα έρχονται να διαμορφώσουν στη συνέχεια την τελική μορφή του περιοδικού “ROT”, ενώ τα έργα που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο αυτή εκτίθενται στις εκθέσεις που διοργανώνει το “ROT“.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε στην έκθεση “ROT // Grandparents”, μέσα από την οποία παρουσιάζονται διάφορες οπτικές πάνω στην ιδέα “παππούς και γιαγιά”. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από φωτογραφίες, πίνακες, ταινίες μικρού μήκους, κείμενα και άλλα. Ακόμα ανυπομονούμε να μπούμε σε συλλογικές συζητήσεις πάνω στη θεματική των έργων, επιδιώκοντας να δημιουργήσουμε έτσι έναν συλλογικό νοητό χώρο στον οποίο θα ευδοκιμήσουν νέοι συνειρμοί.
Την Τρίτη 12/7 η Σοφία Κατσιούρη και η Αθηνά Αραχνέα θα παρουσιάσουν το μουσικό τους έργο στην ταράτσα με τίτλο “The past me”.