Εκδόσεις Πλήθος | Τέτζου Κόουλ_Ανοχύρωτη Πόλη | Νέα κυκλοφορία

Teju Cole, Ανοχύρωτη Πόλη

Το πρώτο λογοτεχνικό έργο των εκδόσεων Πλήθος μόλις κυκλοφόρησε. Πρόκειται για την Ανοχύρωτη Πόλη, το βραβευμένο (PEN/Hemingway) μυθιστόρημα του νιγηριανού συγγραφέα Τέτζου Κόουλ, το οποίο αγαπήθηκε πολύ στις ΗΠΑ και έχει μεταφραστεί ήδη σε 15 γλώσσες. Στον σύνδεσμο μια παλιότερη συνέντευξη του συγγραφέα στην εφημερίδα Τα Νέα. 

***

Ο Τζούλιους, ένας νεαρός ψυχίατρος από τη Νιγηρία, περιπλανιέται άσκοπα στους δρόμους του Μανχάταν πέντε χρόνια μετά την 9/11. Οι περίπατοι στην πόλη τον αποσυμπιέζουν από το ασφυκτικά ρυθμισμένο επαγγελματικό περιβάλλον του πανεπιστημιακού νοσοκομείου και του επιτρέπουν να αναλογιστεί τις σχέσεις του, τον πρόσφατο χωρισμό με τη σύντροφό του, το παρελθόν του στο Λάγκος, το παρόν του στη Νέα Υόρκη. Βαδίζει στο μητροπολιτικό παλίμψηστο και διασταυρώνεται με ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες και κοινωνικές τάξεις που φωτίζουν το προσωπικό του ταξίδι – ένα ταξίδι που τον οδηγεί στις Βρυξέλλες, στη Νιγηρία των παιδικών του χρόνων και στις πιο αθέατες πτυχές του ψυχισμού του. 

Ένας μελαγχολικός στοχασμός για τη ζωή στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον, μια ονειρώδης κατάδυση στο ζήτημα της ταυτότητας, της ιστορίας, της μνήμης.

Μετάφραση: Στέφανος Μπατσής

360 σελ.

17 ευρώ

***

Ο Τέτζου Κόουλ (Teju Cole) γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1975 από νιγηριανούς γονείς και μεγάλωσε στο Λάγκος. Διδάσκει Δημιουργική Γραφή στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και έχει συγγράψει μια σειρά βιβλίων που εκτείνονται στα πεδία της λογοτεχνίας, του δοκιμίου και της πολιτισμικής κριτικής. Ασχολείται συστηματικά με τη φωτογραφία και εκθέσεις του έχουν φιλοξενηθεί σε χώρους τέχνης ανά τον κόσμο. Για το Open City τιμήθηκε με το βραβείο PEN/Hemingway.